2011 Aπόφαση 66η

Κατεβάστε το αρχείο(pdf).


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Του Πρακτικού 9 / 2011 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

-------------------------------
Αριθ. Απόφασης 66 / 2011
-------------------------------

ΠΕΡΙΛΗΨΗ : Εγκριση Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης έτους 2011.

 

     Στην Κομοτηνή σήμερα 30 Μαρτίου 2011 ημέρα Tετάρτη και ώρα 19.00 ,   στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης , παρουσία του Περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδη , των Αντιπεριφερειαρχών : Ξανθόπουλου Ιωάννη Π.Ε. Δράμας , Νικολάου-Μαυρανεζούλη Γεωργία Π.Ε. Έβρου , Γρανά Αρχέλαου   Π.Ε. Καβάλας, Καραλίδη Φώτη Π.Ε. Ξάνθης και Δαμιανίδη Παύλου Π.Ε. Ροδόπης , που κλήθηκαν νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 4 του N. 3852/2010 , συνήλθε σε δημόσια τακτική Συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μετά από την 758 / 24 - 3 – 2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του που επιδόθηκε σε κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο , σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 2 του Ν. 3852 /2010 .

 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:

1. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος , Πρόεδρος
2. Μαρκόπουλος Θεόδωρος , Αντιπρόεδρος
3. Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος , Γραμματέας

ΤΑ  ΜΕΛΗ:

1.Χουσεϊν Ερτζάν    

24.Ζιμπίδης Γεώργιος       

2.Σαλήμ Σεβγκή                                  

25.Κουκουβέλα Ζουμπουλιά

3.Νικολαίδης Ιωάννης        

26.Ματζιάρης Αντώνιος      

4.Ούστογλου Γεώργιος

27.Τσούλου-Τσαγκαλίδου Συρματένια

5.Μουμίν Καάν

28.Σερέφια Σουλτάνα

6.Τελλίδης Ιωάννης

29.Παπαδόπουλος Στυλιανός

7.Βαβίας Σταύρος                                

30.Πατήρας Νικόλαος                                

8.Πουρνάρα Μαρίκα              

31.Παυλίδης Γεώργιος    

9.Χριστοδουλίδης Γεώργιος              

32. Πέτροβιτς Δημήτριος                    

10.Τσαλδαρίδης Αναστάσιος

33. Μπαλίκας Ανδρέας

11.Σαλτούρος Δημήτριος                      

34.Μιχελής Κωνσταντίνος                    

12.Χαιτίδης Δημήτριος                        

35.Γαλαζούλας Χρήστος

13.Γερομάρκος Γεώργιος                      

36.Χατζή Μεμίς Τουρκές

14.Σιακήρ Αϊχάν                                    

37.Καβαρατζής Σταύρος                

15.Κεφαλίδου Ανδρονίκη                      

38.Μπαράν Μπουρχάν                  

16.Παπαθανάκης Σταύρος      

39.Πατακάκης Ανάργυρος                    

17.Ουζούν Ιρφάν                                    

40.Παπαδόπουλος Κίμων                

18.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος            

41.Μωυσίδης Παναγιώτης         

19.Μαραγκού Γεωργία                          

42.Τρέλλης Χρήστος                          

20.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος          

43.Ποτόλιας Χρήστος  

21.Τσολάκ Σουάτ                                  

44. Χαρίτου Δημήτριος                  

22.Γκουγκουσκίδου Μαρία                  

45.Μακρής Αθανάσιος  

23.Κανελάκης Ιωάννης

 

ΑΠΟΝΤΕΣ:

Καραβάς Κωνσταντίνος μέλος , Ζησίμου Γεώργιος-Παύλος μέλος,        

Αραμπατζής Αθανάσιος μέλος .                  

 

Χρέη υπηρεσιακής γραμματέως άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κα Κατσικούδη Ελένη .

       Αφού διαπιστώθηκε απαρτία διότι σε σύνολο 51 μελών ήταν παρόντα τα 48 μέλη άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

     Εισηγούμενoς το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ο Δ/ντης Οιοκονομικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, έθεσε υπόψη των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης τα εξης:

     Με την εισήγησή μας αυτή παρουσιάζουμε προς έγκριση από το Συμβούλιό σας τον πρώτο Προϋπολογισμό της Αιρετής Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας- Θράκης του Οικονομικού έτους   2011.

     Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρ.269 του Ν.3852/2010, οι Περιφέρειες καταρτίζουν τον Προϋπολογισμό τους εντός του 1ου τριμήνου του έτους 2011.

     Ο Προϋπολογισμός συντάχθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις:

  1. Του Ν.3852/2010 « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ.87/τ.Α’/7-6-2010) στα άρθρα 268 και 269 του οποίου καθορίζονται ο τρόπος, η διαδικασία και ο χρόνος κατάρτισης του Προϋπολογισμού .
  2. Του Π.Δ. 144/2010 «Οργανισμός της Περιφέρειας       Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» (ΦΕΚ.237/τ.Α΄/27-12-2010).
  3. Τον Ν.3833/2010 «Προστασία της Εθνικής Οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» (ΦΕΚ 40/τ.Α’/15-3-2010).
  4. Τον Ν.3845/2010 «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» (ΦΕΚ 65/τ.Α’/6-5-2010).
  5. Της με αριθ. 3907/24-1-2011 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης       «Κατάρτιση και υποβολή προϋπολογισμού των Περιφερειών , οικονομικού έτους 2011» (ΦΕΚ.277/τ.Β΄/22-2-2011) με την οποία δίδονται οδηγίες για τον τρόπο κατάρτισης , τους βασικούς στόχους , την ορθή υποβολή του Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2011.
  6. Της Εγκυκλίου με αριθ. 2/47285/0094/2-8-2002 «Κώδικας κατάταξης εσόδων και εξόδων του Προϋπολογισμού των Ν.Π.Δ.Δ.».
  7. Της Εγκυκλίου με αριθ. 2/50418/0020/17-9-2002 «Κώδικας κατάταξης εσόδων και εξόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού».
  8. Της με αριθ. 46/28-12-2010 Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Ρύθμιση θεμάτων οικονομικής διοίκησης και διαχείρισης των περιφερειών, που προκύπτουν από την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3852/2010».
  9. Της με αριθ. 74445/29-12-2010 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Καθορισμός ποσοστών κατανομής πόρων που αφορούν τις περιφερειακές ενότητες.

 

       Κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού αντιμετωπίσαμε σημαντικές δυσκολίες οι κυριότερες από τις οποίες ήταν:

 

Ο μικρός χρόνος που ήταν διαθέσιμος για την κατάρτισή του , δεδομένου ότι καθυστέρησε από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η έκδοση και κοινοποίηση της ΚΥΑ με την οποία δόθηκαν οδηγίες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των Περιφερειών (δημοσίευση ΦΕΚ την 22-2-2011).

  1. Η έλλειψη συγκεκριμένων, λεπτομερών και συντονισμένων οδηγιών από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας σχετικά με τον τρόπο εμφάνισης προϋπολογισμών των Περιφερειακών Ενοτήτων.
  2. Η εμφάνιση των Ειδικών Φορέων ( των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων) στον Κώδικα Κατάταξης Εσόδων και Εξόδων του κρατικού προϋπολογισμού είναι διαφορετική από την διάρθρωση των Υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων σε Διευθύνσεις και Τμήματα, στον Οργανισμό της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας- Θράκης , δεδομένου ότι ορισμένες Διευθύνσεις από τις υφιστάμενες στα Νομαρχιακά Διαμερίσματα καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν με άλλες , ενώ άλλες διασπάσθηκαν σε τμήματα τα οποία εντάχθηκαν σε άλλες Διευθύνσεις , με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται πρόβλημα στην εμφάνιση των ταμειακών υπολοίπων και να απαιτούνται σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα λογιστικής παρακολούθησης από την εταιρεία τεχνικής υποστήριξης των προγραμμάτων, εργασίες για τις       οποίες απαιτήθηκε αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθούν.
  3. Ο τρόπος λειτουργίας των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων       και η συσσώρευση μεγάλου αριθμού εκκρεμών δαπανών κατά τον τελευταίο μήνα του έτους είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν ανεξόφλητες και να υπάρξει δυσκολία στην καταγραφή των και στην εγγραφή των στον νέο υπό κατάρτιση προϋπολογισμό.
  4. Η ύπαρξη διαφοροποιήσεων στην κωδικοκατάταξη των δαπανών και των προγραμμάτων έργων των Δημοσίων Επενδύσεων από τα πρώην Νομαρχιακά Διαμερίσματα , δεδομένου ότι στον νέο προϋπολογισμό απαιτείται ομοιογένεια κωδικών αριθμών για τις όμοιες δαπάνες.
  5. Η ύπαρξη διαφορετικών προγραμμάτων λογιστικής παρακολούθησης και μισθοδοσίας από ορισμένα πρώην Νομαρχιακά Διαμερίσματα, τα οποία υποστηρίζονταν από διαφορετικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί χρόνος για την εγκατάσταση των προγραμμάτων και την εκπαίδευση των υπαλλήλων , ώστε ο νέος προϋπολογισμός να λειτουργεί σε ενιαία βάση .

 

Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν , καταρτίστηκε ο ενιαίος προϋπολογισμός της Περιφέρειας , ο οποίος αποτελείται από πέντε (5) διακριτούς Προϋπολογισμούς   όσες και οι αντίστοιχες περιφερειακές ενότητες , ενώ ο Προϋπολογισμός της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης είναι ενιαίος με αυτόν της Κεντρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας.

 

     Για τη διάκριση των Περιφερειακών Ενοτήτων στον Ενιαίο Περιφερειακό  Προϋπολογισμό χρησιμοποιήθηκαν οι χαρακτηριστικοί αριθμοί:

0 για την ΠΕ Ροδόπης και την Έδρα της Περιφέρειας

1 για την ΠΕ Δράμας

2 για την ΠΕ Ξάνθης

3 για την ΠΕ Καβάλας

4 για την ΠΕ Έβρου

5 για τις Υπηρεσίες Ορεστιάδας της ΠΕ Έβρου

 

Ως προς τα έσοδα η ανάλυση των κωδικών αριθμών έγινε σύμφωνα με τον κωδικό κατάταξης εσόδων των Ν.Π.Δ.Δ., ενώ ως προς τα έξοδα σύμφωνα με τον κωδικό κατάταξης εξόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Ο Προϋπολογισμός αναπτύχθηκε και στα δύο σκέλη σε πέντε στήλες όπου καταγράφεται: ο Κ.Α. Εσόδων – Εξόδων, η ονομασία του, οι προβλέψεις για το οικονομικό έτος 2011, η διαμόρφωση Εσόδων – Εξόδων για το οικονομικό έτος 2010 και τα απολογιστικά του οικονομικού έτους 2009.

 

       Ο ενοποιημένος Προϋπολογισμός της Περιφέρειας και των διακριτών περιφερειακών      ενοτήτων αποτελείται από δύο τμήματα:

  1. Το ένα τμήμα αφορά τον Τακτικό Προϋπολογισμό ο οποίος       καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες των Διευθύνσεων και γενικά τις δαπάνες που πραγματοποιούνται για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους.
  2. Το άλλο τμήμα αφορά τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων (Ειδικός Φορέας 071). Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει τις πιστώσεις που πρόκειται να διατεθούν για την εκτέλεση έργων τα οποία θα περιληφθούν στα       προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων που θα υλοποιηθούν σε κάθε περιφερειακή ενότητα.

     Σύμφωνα με το Ν.3852/2010 και το Π.Δ 144/2010 «Οργανισμός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης» καταργήθηκαν οι Δ/νσεις Εγγείων Βελτιώσεων, Τοπογραφικής οι αρμοδιότητες των οποίων εκτελούνται από άλλες Δ/νσεις, επίσης οι Δ/νσεις της Πολεοδομίας και της Πρόνοιας δεν υπάγονται στην Περιφέρεια μας και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρθηκαν στους Δήμους. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η συνένωση και εμφάνιση των Προϋπολογιστικών και Απολογιστικών στοιχείων τους διαφορετικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.

Α) την Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων για ορισμένες δραστηριότητες στην Διεύθυνση  

     Τεχνικών Έργων, για άλλες δραστηριότητες στην Διεύθυνση Διοικητικού –

     Οικονομικού

Β) της Δ/νση Πρόνοιας στον προϋπολογισμό της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας

Γ) την Δ/νση Τοπογραφικής στον προϋπολογισμό της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας

Δ) την Δ/νση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος στον προϋπολογισμό της Δ/νσης

   Τεχνικών Έργων

 

     Οι Διευθύνσεις όπως περιγράφονται στον Οργανισμό της Περιφέρειας της έδρας εξυπηρετούνται σε πολλές περιπτώσεις μαζί με άλλες φέροντας τον ίδιο ειδικό φορέα, όπως παρακάτω :

 

Α) Στον ειδικό φορέα 0072 της Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού περιλαμβάνονται και εξυπηρετούνται οι Δ/νσεις Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Διοίκησης, Οικονομικού και η Αυτοτελής Πολιτικής Προστασίας.

Β) Στον ειδικό φορέα 0151 της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας περιλαμβάνονται η Δ/νση Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ροδόπης

Γ) Στον ειδικό φορέα 0291 περιλαμβάνονται και εξυπηρετούνται οι Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας, Πολιτικής Γής και Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Ροδόπης

Δ) Στον ειδικό φορέα 0292 της Δ/νσης Κτηνοτροφικής συμπεριλαμβάνεται και η Κτηνιατρική της ΠΕ Ροδόπης

Ε) Στον ειδικό φορέα 0311 Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού περιλαμβάνονται η Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρ. Σχεδιασμού, Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ροδόπης και το Τμήμα Δ/νσης και το Τμήμα Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Α.Μ-Θ

ΣΤ) Στον ειδικό φορέα 0351 της Δ/νσεις της Διεύθυνσης Ανάπτυξης περιλαμβάνονται οι Δ/νεις Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού.

 

Τέλος, ανάλογη είναι η διάρθρωση των Προϋπολογισμών όσων αφορά τις Δ/νσεις του Οργανισμού μας και των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειάς μας

 

 Ειδικότερα:

  

I.ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

 

α. Έσοδα από Κεντρικούς Πόρους

 Σύμφωνα με την αριθ. 3907/24-1-2010 ΚΥΑ οι προβλέψεις εσόδων από ΚΑΠ υπολογίστηκαν στο ύψος των αντιστοίχων διαμορφωθεισών πιστώσεων του οικονομικού έτους 2010 που έλαβαν τα πρώην Νομαρχιακά Διαμερίσματα ως τακτικό έσοδο και διατίθενται για την κάλυψη δαπανών άσκησης των αρμοδιοτήτων τους.

            Ενώ κατά τα προηγούμενα έτη μόνο λειτουργικές δαπάνες καλύπτονταν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, από το έτος 2011, πέραν των παραπάνω δαπανών, από τους παραπάνω πόρους θα καλύπτονται και οι δαπάνες:

  1. Χορήγησης επιδομάτων νεφροπαθών
  2. Μεταφοράς μαθητών (μέχρι 30-6-2011)
  3. Επιχορηγήσεων λειτουργίας Προνοιακών Ιδρυμάτων
  4. Μισθοδοσίας μόνιμου και με σύμβαση προσωπικού της Περιφέρειας (υπάλληλοι, αιρετοί, ειδικοί σύμβουλοι κλπ).

 

Τα ποσά τα οποία προβλέπεται να εισπραχθούν για την κάθε μία κατηγορία δαπάνης από τις παραπάνω κατά Περιφερειακή Ενότητα είναι τα εξής:

Α/Α

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΧ/ΣΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΑΜΘ & ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΠΕ

ΔΡΑΜΑΣ

ΠΕ

ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕ ΕΒΡΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ

1

Λειτουργικές Δαπάνες

2.679.104,00

1.429.002,00

1.104.481,00

1.344.637,00

4.217.824,00

10.775.048,00

2

Επιδόματα Νεφροπαθών

621.000,00

  520.000,00

414.000,00

930.000,00

900.000,00

3.385.000,00

3

Μεταφορά μαθητών

1.750.000,00

3.100.000,00

3.270.000,00

3.700.000,00

2.731.747,11

14.551.747,11

4

Προνοιακά Ιδρύματα

133.000,00

-

495.720,00

149.400,00

172.050,00

950.170,00

5

Μισθοδοσία

4.542.000,00

5.098.000,00

4.639.600,00

5.929.500,00

6.683.809,28

26.892.909,28

6

Αμοιβές ιατρών

-

47.760,00

48.160,00

-

-

95.920,00

 

ΣΥΝΟΛΟ

       9.725.104,00

10.194.762,00

9.971.961,00

12.053.537,00

14.705.430,39

56.650.494,39

 

Από τις προαναφερθείσες κατηγορίες επιχορηγήσεων η προοριζόμενη για λειτουργικές δαπάνες κατανέμεται από την κάθε Περιφερειακή Ενότητα στις επιμέρους Διευθύνσεις της (Ειδικούς Φορείς) σύμφωνα με τις προτάσεις της και τις υπηρεσιακές ανάγκες.

 

β. Από Επιχορηγήσεις Κεντρικού Ταμείου Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Δασών.

 

Από το Ταμείο αυτό επιχορηγείται η Περιφέρειά μας για δαπάνες των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για διάφορα προγράμματα και δραστηριότητες. Παρακάτω αναφέρονται οι πιστώσεις που προβλέπεται να επιχορηγηθούν κατά κατηγορία και κατά Περιφερειακή Ενότητα.

 

Α/Α

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ και

ΠΕ

ΡΟΔΟΠΗΣ

ΠΕ

ΔΡΑΜΑΣ

ΠΕ

ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕ  ΕΒΡΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ

1

Αγροτικός εξηλεκτρισμός

6.000,00

-

-

-

-

6.000,00

2

Φυτοπροστασία

20.000,00

-

2.500,00

-

-

22.500,00

3

Ποιοτικός έλεγχος

2.000,00

-

2.700,00

24.500,00

-

29.200,00

4

Γεωργοκτηνοτροφικά

1.000,00

-

4.500,00

-

 

5.500,00

5

Τεχνητή Σπερ/γχυση

3.000,00

-

3.000,00

-

-

6.000,00

 

ΣΥΝΟΛΟ

32.000,00

 

12.700,00

24.500,00

-

69.200,00

 

γ. Έσοδα από Τεχνητή Σπερματέγχυση.

 

Από την Τεχνητή Σπερματέγχυση προβλέπεται είσπραξη ποσών κατά Περιφερειακή Ενότητα όπως αναφέρονται πιο κάτω:

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ

και

ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΠΕ

ΔΡΑΜΑΣ

ΠΕ

ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕ

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕ

ΕΒΡΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ

ΤΕΧΝΗΤΗ ΣΠΕΡΜ/ΣΗ

4.000,00

4.000,00

3.000,00

-

-

11.000,00

 

δ. Επιχορηγήσεις Κρατικού Προϋπολογισμού για δαπάνες Αγροτικής Οικονομίας.

 

Υπάρχει πρόβλεψη πίστωσης στον Κ.Α. Εσόδου 0159 για τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Ροδόπης, ποσού 4.000,00 € για το πρόγραμμα ΟΣΔΕ και 1.000,00 €   για το πρόγραμμα παραγωγής και εμπορίας μελιού.

ε. Επιχορηγήσεις από Αυτοτελείς Πόρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Υπάρχει πρόβλεψη πίστωσης στον Κ.Α. Εσόδου 0199 για τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ- ΠΕ Ροδόπης, ποσού 7.000,00 € για διάφορους σκοπούς.

 

στ. Έσοδα από Μισθώματα Ακίνητης και Κινητής Περιουσίας

 

   Υπάρχει πρόβλεψη από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας της Π.Ε. Καβάλας 15.000,00€ και της Π.Ε. Δράμας 2.000,00€ σύμφωνα με τα μισθωτήρια συμβόλαια των Περιφερειακών Ενοτήτων και από μίσθωση μηχανημάτων της Π.Ε Ροδόπης € 100.000,00

 

ζ. Έσοδα από Τόκους Καταθέσεων στις Τράπεζες.

 

Από τους τόκους καταθέσεων των περιφερειακών ενοτήτων αναφέρονται πιο κάτω τα ποσά που προβλέπονται να εισπραχθούν:

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ και ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΠΕ

ΔΡΑΜΑΣ

ΠΕ

ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕ

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕ ΕΒΡΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ

ΤΟΚΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

70.000,00

15.000,00

20.000,00

-

-

105.000,00

 

η. Έσοδα από πρόστιμα, χρηματικές ποινές Ν.3325/2005 και παράβολα έκδοσης αδειών κλπ της Δ/νσης Ανάπτυξης.

 

Παρακάτω αναλύονται κατά Περιφερειακή Ενότητα και είδος εσόδου οι προβλέψεις.

 

Α/Α

ΕΙΔΟΣ ΕΣΟΔΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ και ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΕ

ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕ

ΕΒΡΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ

 

1

Πρόστιμα

-

80.000,00

6.300,00

15.463,00

-

101.763,00

Χρηματικές ποινές

2

Παράβολα αδειών

-

160.000,00

20.000,00

-

73.000,00

253.000,00

 

ΣΥΝΟΛΟ

-

240.000,00

26.300,00

15.463,00

73.000,00

354.763,00

 

 

θ. Έσοδα από εισπράξεις τελών αδείας και τέλη μεταβίβασης αυτοκινήτων (Ν.3220/2004) και Πρόστιμα Ν.2801/2000 Δ/νση Μεταφορών.

 

Τα ποσά που προβλέπονται να εισπραχθούν από τα τέλη αυτά αναφέρονται κατά περιφερειακή ενότητα παρακάτω:

Α/Α

ΕΙΔΟΣ ΕΣΟΔΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ και ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΕ

ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕ

ΕΒΡΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ

1

Έσοδα από τέλη μεταβίβασης

139.000,00

50.000,00

5.000,00

-

112.000,00

 306.000,00

 

2

Λοιπά πρόστιμα κ χρηματικές ποινές

-

400.000,00

7.800,00

-

-

407.800,00

 

ΣΥΝΟΛΟ

139.000,00

450.000,00

12.800,00

-

112.000,00

713.800,00

 

 

ι. Από διάφορες επιστροφές ποσών (τακτοποιήσεις ΧΕΠ, επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων κλπ) όπως παρακάτω:

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ και ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΠΕ

ΔΡΑΜΑΣ

ΠΕ

ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕ

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕ

ΕΒΡΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

-

6.000,00

32.500,00

-

-

38.500,00

 

 ια. Έσοδα υπέρ Δημοσίου από ΦΠΑ προβλέπεται ποσό 2.500,00 € από την Π.Ε. Ξάνθης.

 

ιβ. Έσοδα από το πρόγραμμα REVERSE προβλέπεται ποσό 10.000,00 € από την Π.Ε. Ξάνθης.

 

ιγ. Έσοδα υπέρ του Δημοσίου, παρακράτηση χαρτοσήμου και ΟΓΑ χαρτοσήμου από  

     πρόστιμα 12.000,00€ για την Π.Ε.Δράμας.

 

ιδ. Έσοδα από πώληση πινακίδων από τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών

       1.000,00 € για την Π.Ε.Δράμας

 

ιε. Έσοδα από συμμετοχές δικαιούχων στις κατασκηνώσεις Καλλιθέας 1.000,00 € για

     την   Π.Ε.Δράμας.

 

Ανακεφαλαιωτικά τα συνολικά ποσά των εσόδων κατά Περιφερειακή Ενότητα είναι:

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ και ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΠΕ

ΔΡΑΜΑΣ

ΠΕ

ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕ

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕ

ΕΒΡΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ

ΕΣΟΔΑ

ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΥ

10.082.104,00

10.925.762,05

10.091.761,00

12.108.500,00

14.890.430,39

58.098.557,44

 

 

 

2. ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ

 

Τέλος, τα ταμειακά υπόλοιπα 2010 κατά πρώην Νομαρχιακό Διαμέρισμα αναφέρονται παρακάτω:

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΑΜΘ

και

ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΠΕ

ΔΡΑΜΑΣ

ΠΕ

ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕ

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕ

ΕΒΡΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ

ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 2010

3.291.605,27

787.246,09

3.367.791,32

2.323.448,00

3.900.529,72

13.670.620,40

 

Μετά τα παραπάνω η μορφή του Τακτικού Προϋπολογισμού 2011 Εσόδων και Ταμειακού Υπολοίπου 2010 ανακεφαλαιώνεται ως εξής:

 

 

Α/Α

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ ΚΑΙ

ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΠΕ

ΔΡΑΜΑΣ

ΠΕ

ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕ

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕ

ΕΒΡΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ

1

Έσοδα (επιχορ/σεις, τέλη κλπ)

 

10.082.104,00

 

10.925.762,05

 

10.091.761,00

 

12.108.500,00

 

14.890.430,39

 

58.098.557,44

 

2

Ταμειακό υπόλοιπο 2010

 

3.291.605,27

 

787.246,09

 

3.367.791,32

 

2.323.448,00

 

3.900.529,72

 

13.670.620,40

 

ΣΥΝΟΛΟ

13.373.709,27

11.713.008,14

13.459.552,32

14.431.948,00

18.790.960,11

71.769.177,84

 

 

 

2. ΕΞΟΔΑ

 

   Το σκέλος των εξόδων αναπτύσσεται σε Ειδ.Φορείς και διαφόρους Κ.Α. Εξόδων για κάθε δαπάνη που αφορά τη λειτουργία των Δ/νσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειάς μας.

 

α. Κάλυψη δαπανών από ΚΑΠ Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

   Όπως αναφέρεται και στο σκέλος Εσόδων, καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα σχεδόν όλων των Δ/νσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων και πληρώνονται από τους Κ.Α. Εξόδων των υποκατηγοριών 0500 «Πρόσθετες και Παρεπόμενες παροχές», 0700 «Πληρωμές για μετακινήσεις», 0800 «Πληρωμές για λοιπές εργασίες», 1000 «Προμήθειες» κλπ.

   Τα Επιδόματα Νεφροπαθών πληρώνονται από τους Ειδ.Φορείς των Δ/νσεων Υγείας Κ.Α. Εξόδων 2713 και οι επιχορηγήσεις των προνοιακών Ιδρυμάτων από τους Κ.Α. 2551, 2552, 2569.

   Όσον αφορά τη μεταφορά μαθητών μέχρι 30-6-2011, δεδομένου ότι η αρμοδιότητα αυτή σύμφωνα με το Ν.3852/2010 μεταβιβάστηκε στους Δήμους, θα πληρώνεται από τον Κ.Α. 0821 των Ειδ.Φορέων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

   Τέλος, η μισθοδοσία μονίμου, με σύμβαση προσωπικού και αιρετών της Περιφέρειάς μας θα πληρώνεται σε βάρος των υποκατηγοριών 0200,0300 και 0500.

 

β. Δαπάνες από επιχορηγήσεις του Κεντρικού Ταμείου Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Δασών.

 Όπως αναφέρονται αναλυτικά στο σκέλος Εσόδων κατά κατηγορία οι πιστώσεις αυτές αναπτύσσονται στους διαφόρους Κ.Α. για κάλυψη λειτουργικών εξόδων των Ειδ.Φορέων 291 και 292.

 

γ. Δαπάνες από Έσοδα Τεχνητής Σπερματέγχυσης.

 Οι εισπράξεις από τεχνητή σπερματέγχυση χρησιμοποιούνται για πληρωμή κυρίως οδοιπορικών εξόδων των σπερματεγχυτών των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

 

δ. Όσον αφορά τις επιχορηγήσεις Κρατικού Προϋπολογισμού και Κεντρικών αυτοτελών πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι Κ.Α. Εξόδων σε βάρος των οποίων γίνονται οι πληρωμές είναι οι Κ.Α. 5329 και 5243 του Ειδ.Φορέα 291.

 

ε. Έσοδα από Μισθώματα Ακίνητης Περιουσίας και Κινητής Περιουσίας

 Οι προβλέψεις που υπάρχουν στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας, Καβάλας θα χρησιμοποιηθούν για κάλυψη δαπανών λειτουργικών εξόδων τους, ενώ στην Π.Ε Ροδόπης για κάλυψη δαπανών συντήρησης, καυσίμων των μηχανημάτων και λοιπών λειτουργικών.

 

στ. Έσοδα από Τόκους καταθέσεων στην Τράπεζα.

 Στα έξοδα οι τόκοι καταθέσεων αναπτύσσονται σε διάφορους Κ.Α. Εξόδων διαφόρων Ειδ.Φορέων   για την πληρωμή λειτουργικών εξόδων των Περιφερειακών Ενοτήτων και της Περιφέρειας.

 

ζ. Έσοδα από πρόστιμα, χρηματικές ποινές Ν.3325/2005 και διάφορα παράβολα της Δ/νσης Ανάπτυξης.

Με τα παραπάνω έσοδα καλύπτονται δαπάνες λειτουργικές των Δ/νσεων Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων και της Περιφέρειας.

η. Έσοδα από εισπράξεις τελών αδείας και μεταβίβασης αυτοκινήτων (Ν.3220/2004) και από Πρόστιμα Ν.2801/2000 της Δ/νσης Μεταφορών.

 

   Με τα παραπάνω έσοδα μέρος των οποίων χρησιμοποιούνται στον Τακτικό Προϋπολογισμό και το Υπόλοιπο για Δημόσιες Επενδύσεις, καλύπτονται λειτουργικές δαπάνες σε Κ.Α.Εξόδων στην Δ/νση Μεταφορών.

 

θ. Διάφορες επιστροφές ποσού (τακτοποίηση ΧΕΠ, επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων κλπ).

 Τα παραπάνω ποσά αναπτύσσονται σε κωδικούς εξόδων των Ειδ.Φορέων από τα οποία προέρχονται για την πληρωμή των οποίων δαπανών.

 

ι. Έσοδα υπέρ Δημοσίου από ΦΠΑ.

    Η πρόβλεψη του ποσού ΦΠΑ που υπάρχει έχει γίνει για απόδοση του ΦΠΑ κλπ σε περίπτωση που υπαχθεί η δραστηριότητα στο καθεστώς ΦΠΑ.

 

ια. Έσοδα από πρόγραμμα REVERSE.

    Το ποσό αυτό αναπτύσσεται στον Κ.Α. Εξόδων 5343 για δαπάνες του προγράμματος αυτού.

 

ιβ. Τα έσοδα υπέρ του Δημοσίου που αφορούν παρακράτηση χαρτοσήμου κλπ από πρόστιμα θα αποδοθεί στη Δ.O.Y.

 

ιγ. Έσοδα σε κατασκηνώσεις , από πινακίδες της Δ/νσης Μεταφορών, της Π.Ε. Δράμας θα χρησιμοποιηθούν στα έξοδα στους οικείους Ειδ.Φορείς για κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

 

ιδ. Επιπλέον έχουν εγγραφεί αποθεματικά (Τακτικό, Έκτακτο) για την κάλυψη δαπανών που δεν έχουν προβλεφθεί σε Κ.Α. Εξόδων

 

II.ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.

 

Ο Προϋπολογισμός Δημοσίων Επενδύσεων συντάχθηκε κατά τα οριζόμενα στην με αριθμ.3907/24-1-2011 Κοινή Υπουργική Απόφαση και εμφανίζεται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες υπό τον Ειδ.Φορέα 071.

 

  1. Έσοδα

Στα έσοδα του τμήματος αυτού του Προϋπολογισμού οι εγγραφές που έχουν γίνει θα προέρχονται:

α. Από την είσπραξη τελών αδείας και τελών μεταβίβασης οχημάτων.

β. Από επιχορηγήσεις από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (Ν.3620/1956).

γ. Από επιχορηγήσεις για «αναπλήρωση εσόδων των τέως Νομαρχιακών Ταμείων που χάθηκαν από εισιτήρια των λεωφορείων».

δ. Από επιχορηγήσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για Επενδυτικές Δαπάνες.

ε. Από επιχορηγήσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

στ. Από πρόστιμα αυθαιρέτων κατασκευών (όσα βεβαιώθηκαν στις Δ.Ο.Υ. μέχρι 31-12-2010).

ζ. Από Επιχορηγήσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ΣΑΝΑ 8, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατ.Μακεδονίας Θράκης για τα έσοδα τα οποία αναμένεται να εισπραχθούν και έχουν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό από τις παραπάνω πηγές και κατά Περιφερειακή Ενότητα έχουν ως εξής:

η. Από τόκους καταθέσεων στις Τράπεζες

 

 

Α/Α

ΠΗΓΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΕΣΟΔΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ και

ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΠΕ

ΔΡΑΜΑΣ

ΠΕ

ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕ

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕ

ΕΒΡΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ

1

Είσπραξη τελών αδείας

300.000,00

600.000,00

300.000,00

700.000,00

400.000,00

2.300.000,00

2

Επιχορηγήσεις από Ταμείο Εθν.Οδοποιίας

265.000,00

293.470,30

100.000,00

297.000,00

-

955.470,30

3

Επιχορηγήσεις για αναπλήρωση εσόδων..

35.000,00

-

-

15.000,00

-

50.000,00

4

Επιχορηγήσεις Κεντ.Αυτοτελών Πόρων για Επενδ.Δαπάνες

1.874.186,70

(20%)

 

1.529.830,40

 

 

 

1.607.255,90

 

 

 

1.304.402,00

 

 

 

1.417.114,00

 

 

 

1.626.096,00

 

 

 

9.358.885,00

5

Επιχορηγήσεις Κεντ.Αυτοτελών Πόρων για συντήρηση

και αποκατάσταση οδ.δικτύου.

 

1.420.476,90

(20%)

 

1.108.384,80

 

 

 

 

1.240.089,10

 

 

 

705.537,00

 

 

 

1.074.996,00

 

 

 

1.543.555,20

 

 

 

7.093.039,00

6

Πρόστιμα, λοιπές ποινές

-

-

150.000,00

-

-

     150.000,00

7

Επιχορηγήσεις Προγράμματος Δημ.Επενδύσεων, ΣΑΝΑ 8

5.200.000,00

4.445.000,00

2.770.560,00

4.970.000,00

-

17.385.560,00

 

8

Επιχορηγήσεις διαφόρων Υπουργείων

-

-

980.000,00

-

-

980.000,00

 

ΣΥΝΟΛΟ

11.732.878,80

8.185.815,30

6.310.499,00

8.474.110,00

3.569.651,20

38.272.954,30

 

Από τα παραπάνω έσοδα, από τα αναμενόμενα να εισπραχθούν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για Επενδυτικές Δαπάνες και για συντήρηση του οδικού δικτύου, ποσοστό 20% από την κάθε Περιφερειακή Ενότητα έχει αφαιρεθεί, σύμφωνα με την αριθμ.74455/29-12-2010, απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου να διατεθεί για Πρόγραμμα έργων που αφορούν στο σύνολο της Περιφέρειας ή των Περιφερειακών Ενοτήτων της.

Από τόκους καταθέσεων στις Τράπεζες 22.000,00 € έχουν προβλεφθεί από την Π.Ε. Δράμας.

 

2. Ταμειακά Υπόλοιπα

 

Α/Α

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ και ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΠΕ

ΔΡΑΜΑΣ

ΠΕ

ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕ

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕ

ΕΒΡΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ

ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 2010

3.516.403,58

1.465.903,69

4.771.836,10

9.788.241,00

4.002.034,58

23.544.418,95

 

Μετά τα παραπάνω η μορφή του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων 2011 Εσόδων και Ταμειακού Υπολοίπου 2010, ανακεφαλαιώνεται ως εξής:

 

Α/Α

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ &

ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΠΕ

ΔΡΑΜΑΣ

ΠΕ

ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕ

ΕΒΡΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ

1

Έσοδα Επιχορηγήσεις

11.732.878,80

8.207.815,30

6.310.499,00

8.474.110,00

3.569.651,20

38.294.954,30

2

Ταμειακό υπόλοιπο 2010

3.516.403,58

1.465.903,69

4.771.836,10

9.788.241,00

4.002.034,58

23.544.418,95

 

ΣΥΝΟΛΟ

15.249.282,38

9.673.718,99

11.082.335,10

18.262.351,00

7.571.685,78

61.839.373,25

 

  1. Έξοδα

 

Στο σκέλος των εξόδων το ποσό των εσόδων και το ταμειακό υπόλοιπο αναπτύσσεται στους Κ.Α. Εξόδων για εκτέλεση αντίστοιχων κατηγοριών έργων, ανάλογα με την πηγή προέλευσής τους.

 

Το σύνολο των προβλεπόμενων εξόδων Προϋπολογισμού 2011 είναι το παρακάτω κατά Περιφερειακή Ενότητα:

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ

και ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΠΕ

ΔΡΑΜΑΣ

ΠΕ

ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕ

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕ ΕΒΡΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ

Έξοδα Δημοσίων

Επενδύσεων

15.249.282,38

9.673.718,99

11.082.335,10

18.262.351,00

7.571.685,78

61.839.373,25

 

 

 4.Τελική Διαμόρφωση Προϋπολογισμού κατά Περιφερειακές Ενότητες:

 

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ κ

ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕ ΕΒΡΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ

1.Έσοδα

21.814.982,80

19.111.577,35

16.402.260,00

20.582.610,00

18.460.081,59

96.371.511,74

2.Ταμειακό υπόλοιπο

6.808.008,85

2.253.149,78

8.139.627,42

12.111.689,00

7.902.564,30

37.215.039,35

ΣΥΝΟΛΟ

28.622.991,65

21.364.727,13

24.541.887,42

32.694.299,00

26.362.645,89

133.586.551,09

 

                    ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ:   96.393.511,74

                   ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ:   133.608.551,09

                                                     37.215.039,35

 

   Το παραπάνω έλλειμμα καλύπτεται από το ισόποσο συνολικό ταμειακό υπόλοιπο το οποίο προκύπτει από τα επιμέρους ταμειακά υπόλοιπα των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας –Θράκης.

   Τέλος, συνημμένα επισυνάπτεται κατάσταση κωδικών αριθμών εξόδων δεκτικών έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής.

 

 

     To Περιφερειακό   Συμβούλιο μετά από συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 163   του Ν. 3852/ 2010 .

 

                            ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

                               ME ΨΗΦΟΥΣ 31 ΥΠΕΡ 17 ΚΑΤΑ

 

   1. Εγκρίνει τoν Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

       Έτους 2011, όπως ειδικότερα αναφέρεται στην ανωτέρω εισήγηση της υπηρεσίας .

 

   2.Εγκρίνει σύμφωνα με την εισήγηση και τον επισυναπτόμενο πίνακα, των κωδικών  

αριθμών του σκέλους των εξόδων, οι οποίοι θα είναι δεκτικοί έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής .

  

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κ κ Παυλίδης Γεώργιος , Πέτροβιτς Δημήτριος ,

Μπαλίκας Ανδρέας , Μιχελής Κωνσταντίνος, Γαλαζούλας Χρήστος , Χατζή Μεμίς

Τουρκές , Καβαρατζής Σταύρος , Μπαράν Μπουρχάν, Πατακάκης Αργύριος,

Παπαδόπουλος Κίμων , Μωυσίδης Παναγιώτης , Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος και

Μαρκόπουλος Θεόδωρος μειοψηφούν ως προς το σκέλος του Προϋπολογισμού των

Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Κατά της ανωτέρω απόφασης ψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ Τρέλλης    Χρήστος,   Ποτόλιας Χρήστος  Χαρίτου Δημήτριος και Μακρής Αθανάσιος .

 

 

     Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 66 /2011

 



 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης 

 

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

 

 ΤΑ ΜΕΛΗ

1.Χουσεϊν Ερτζάν  

2.Σαλήμ Σεβγκή                                                  

3.Νικολαίδης Ιωάννης                                         

4.Ούστογλου Γεώργιος                                       

5.Μουμίν Καάν                                                   

6.Τελλίδης Ιωάννη                                              

7.Βαβίας Σταύρος                                               

8.Πουρνάρα Μαρίκα                                           

9.Χριστοδουλίδης Γεώργιος                                

10.Τσαλδαρίδης Αναστάσιος                              

11.Σαλτούρος Δημήτριος                                   

12.Χαιτίδης Δημήτριος                          

13.Γερομάρκος Γεώργιος                                   

14.Σιακήρ Αϊχάν                                                

15.Κεφαλίδου Ανδρονίκη                                   

16.Παπαθανάκης Σταύρος                                 

17.Ουζούν Ιρφάν                                              

18.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος                          

19.Μαραγκού Γεωργία                      

20.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος                       

21.Τσολάκ Σουάτ                                               

22.Γκουγκουσκίδου Μαρία                                 

23.Κανελάκης Ιωάννης                                      

24.Ζιμπίδης Γεώργιος                                         

25.Κουκουβέλα Ζουμπουλιά    

26.Ματζιάρης Αντώνιος

27.Τσούλου - Τσαγκαλιδου Συρματένια

 28.Σερέφια Σουλτάνα

29.Παπαδόπουλος Στυλιανός

30.Πατήρας Νικόλαος

31.Παυλίδης Γεώργιος

32.Καραβάς Κωνσταντίνος(απών)

33.Πέτροβιτς Δημήτριος

 34.Μπαλίκας Ανδρέας

35.Μιχελής Κωνσταντίνος

36.Γαλαζούλας Χρήστος

37.Χατζή Μεμίς Τουρκές

38.Καβαρατζής Σταύρος

39.Μπαράν Μπουρχάν

40.Πατακάκης Ανάργυρος

41.Μαρκόπουλος Θεόδωρος

42.Παπαδόπουλος Κίμων

43.Μωυσίδης Παναγιώτης

44.Ζησίμου Γεώργιος – Παύλος(απών)

45.Αραμπατζής Αθανάσιος(απών)

46.Τρέλλης Χρήστος

47.Ποτόλιας Χρήστος

48.Χαρίτου Δημήτριος                                          

49.Μακρής Αθανάσιος

 

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗ

 

Διαβάστηκε 672 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 12:37
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2011 Aπόφαση 67η 2011 Aπόφαση 65η »

Αναζήτηση Περιφερειακό Συμβούλιο

Λ. Δημοκρατίας 1
69133 Κομοτηνή
Τηλ: 2531350195 , 2531350172
mail:perifsymv@pamth.gov.gr

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή