2011 Aπόφαση 53η

Κατεβάστε το αρχείο(pdf).


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Του Πρακτικού 7 / 2011 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

-------------------------------
Αριθ. Απόφασης 53 / 2011
-------------------------------

     ΠΕΡΙΛΗΨΗ : Γνωμοδότηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ, για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμη ύλη βιομάζα και συνολικά αποδιδόμενη ισχύ 999 KW , στην περιοχή του Δ.Δ Εξοχής του Δήμου Κ. Νευροκοπίου του Ν. Δράμας της ALFA WOOD- ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ Α.Ε.Β.Ε.

 

     Στην Κομοτηνή σήμερα 21 Μαρτίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 ,   στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης , παρουσία του Περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδη, των Αντιπεριφερειαρχών : Ξανθόπουλου Ιωάννη Π.Ε. Δράμας , Νικολάου-Μαυρανεζούλη Γεωργία Π.Ε. Έβρου , Γρανά Αρχέλαου   Π.Ε. Καβάλας, Καραλίδη Φώτη Π.Ε. Ξάνθης και Δαμιανίδη Παύλου Π.Ε. Ροδόπης , που κλήθηκαν νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 4 του N. 3852/2010 , συνήλθε σε δημόσια τακτική Συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μετά από την 571 / 11 - 3 – 2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του που επιδόθηκε σε κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο , σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 2 του Ν. 3852 /2010 .

 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:

1. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος , Πρόεδρος
2. Μαρκόπουλος Θεόδωρος , Αντιπρόεδρος
3. Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος , Γραμματέας

ΤΑ ΜΕΛΗ

1.Χουσεϊν Ερτζάν     

23.Ζιμπίδης Γεώργιος                        

2.Σαλήμ Σεβγκή                 

24.Κουκουβέλα Ζουμπουλιά

3.Νικολαίδης Ιωάννης  

25.Ματζιάρης Αντώνιος    

4.Ούστογλου Γεώργιος

26.Σερέφια Σουλτάνα

5.Μουμίν Καάν

27.Παπαδόπουλος Στυλιανός

6.Τελλίδης Ιωάννη

28.Πατήρας Νικόλαος 

7.Βαβίας Σταύρος  

29.Παυλίδης Γεώργιος    

8.Πουρνάρα Μαρίκα              

30.Καραβάς Κωνσταντίνος 

9.Χριστοδουλίδης Γεώργιος 

31.Πέτροβιτς Δημήτριος                    

10.Τσαλδαρίδης Αναστάσιος

32.Μιχελής Κωνσταντίνος                    

11.Σαλτούρος Δημήτριος

33.Γαλαζούλας Χρήστος

12.Χαιτίδης Δημήτριος  

34.Καβαρατζής Σταύρος             

13.Γερομάρκος Γεώργιος

35. Μπαράν Μπουρχάν  

14.Σιακήρ Αϊχάν                                    

36. Πατακάκης Ανάργυρος    

15.Κεφαλίδου Ανδρονίκη                      

37. Παπαδόπουλος Κίμων   

16.Ουζούν Ιρφάν      

38.Μωυσίδης Παναγιώτης  

17.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος            

39. Ζησίμου Γεώργιος-Παύλος

18.Μαραγκού Γεωργία                          

40. Αραμπατζής Αθανάσιος 

19.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος          

41. Τρέλλης Χρήστος

20.Τσολάκ Σουάτ                                  

42.Ποτόλιας Χρήστος 

21.Γκουγκουσκίδου Μαρία                  

43.Χαρίτου Δημήτριος

22.Κανελάκης Ιωάννης

44.Μακρής Αθανάσιος  

ΑΠΟΝΤΕΣ:

 Παπαθανάκης Σταύρος μελος, Τσούλου-Τσαγκαλίδου Συρματένια μέλος

Μπαλίκας Ανδρέας μέλος, Χατζή Μεμίς Τουρκές μέλος 

 

 

Χρέη υπηρεσιακής γραμματέως άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κα Κατσικούδη Ελένη

 

   Αφού διαπιστώθηκε απαρτία διότι σε σύνολο 51 μελών ήταν παρόντα τα 47 μέλη άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

 

   Εισηγούμενoς το δέκατο τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κ. Ξανθόπουλος Ιωάννης , έθεσε υπόψη των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης το αριθμ.1693/17-12-2010 έγγραφο της Δ/νσης Ανάπτυξης του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος & Εκδοσης Οικ. Αδειών το οποίο αναφέρει τα εξής:

 

Α. ΓΕΝΙΚΑ

 

Η μονάδα θα εγκατασταθεί και λειτουργήσει στο χώρο που είναι εγκατεστημένη και λειτουργεί η βιομηχανία παραγωγής ξύλινων συσσωματωμάτων ( WOOD PELLETS) και εμποτισμένων ξυλοτεμαχιδίων ( COLORED WOOD CHIPS ) της εταιρείας ALFA WOOD- ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ A.E.B.E. Για την παραπάνω βιομηχανική μονάδα έχει εκδοθεί δεύτερη τροποποίηση της υπ. αριθ. 3699/30.7.2007 ΑΕΠΟ από την περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης με αρ. πρ. 1248/9.3.2009 . Η βιομηχανία είναι εγκατεστημένη σε γήπεδο έκτασης 156.804,58 τ.μ. , το οποίο βρίσκεται παραπλεύρως της Εθνικής οδού Δράμας- Τελωνείου Εξοχής μεταξύ των οικισμών Κάτω Νευροκοπίου και Εξοχής , σε απόσταση 1500 μέτρα νότια του ορίου του οικισμού Εξοχής.

 

Η δραστηριότητα κατατάσσεται στην ομάδα 9 ,Α/Α 274 “ Εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγής από γεωθερμική ενέργεια ή χρήση βιομάζας και αγροτικών απορριμμάτων ” ,κατηγορία Β3’ και στην κατηγορία χαμηλής όχλησης με Α/Α 276 για συνολικά αποδιδόμενη ισχύ < 1MW .

 

Η εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και των κτιριακών εγκαταστάσεων της υπό μελέτη μονάδας θα πραγματοποιηθεί εντός των ορίων του αγροτεμαχίου εμβαδού 156.804,58 τμ. , όπου λειτουργεί ήδη η βιομηχανία παραγωγής ξύλινων συσσωματωμάτων και εμποτισμένων ξυλοτεμαχιδίων της ίδιας εταιρείας . Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα ανέρχεται σε 7.992 MWh / έτος και θα πωλείται στο δίκτυο της ΔΕΗ . Στο έργο αναμένεται να απασχοληθούν περίπου 4 εργαζόμενοι .

 

   Β.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

 

   Σκοπός του έργου είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη διάφορες μορφές βιομάζας , κυρίως μέσω της χρήσεως δασικής ξυλείας διαφόρων ειδών, επεξεργασία υπολειμμάτων ξυλείας καθώς και η ανακύκλωση ξύλινων αντικειμένων. Η συνολικά αποδιδόμενη ηλεκτρική ισχύς θα ανέρχεται σε 999 KW και η ωριαία κατανάλωση του συστήματος καύσης στους 4 τόνους / ώρα .

 

Η κατασκευή του έργου περιλαμβάνει το λέβητα διαθερμικού ελαίου και την εγκατάσταση της στροβιλογεννήτριας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας .Επίσης θα κατασκευαστούν ξεχωριστά κτίσματα για την εγκατάσταση του μετασχηματιστή ανύψωσης τάσης της στροβιλογεννήτριας και των πινάκων μέσης και χαμηλής τάσης .

 

Τα βασικά στάδια λειτουργίας της μονάδας είναι :

 

  • Μεταφορά και προσωρινή αποθήκευση των πρώτων υλών σε κατάλληλα διαμορφωμένο αποθηκευτικό χώρο .
  • Φόρτωση της βιομάζας σε σιλό βιομάζας για τη μεταφορά στο δοσιμετρικό χώρο τροφοδοσίας του θαλάμου καύσης .
  • Αναλογική φόρτιση της βιομάζας στο θάλαμο καύσης . Η καύση πραγματοποιείται επί παλινδρομικά κινούμενης εσχάρας ,που διαθέτει σύστημα αυτόματης εξαγωγής της τέφρας .
  • Η παραγόμενη από την καύση θερμότητα παραλαμβάνεται από το λέβητα διαθερμικού ελαίου . Στο λέβητα αυτό επανακυκλοφορεί διαθερμικό λάδι με θερμοκρασία εξόδου 305ο C και πίεση 5 bar .
  • Το ζεστό διαθερμικό λάδι τροφοδοτεί σε κλειστό κύκλωμα την στροβιλογεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ,ισχύος 999 KW .Η αρχή λειτουργίας της συγκεκριμένης στροβιλογεννήτριας βασίζεται στον κύκλο Rankine ( μετατροπή της θερμότητας σε ηλεκτρική ενάργεια ) .
  • Το ρευστό εργασίας της στροβιλογεννήτριας ( πρόκειται για μια μορφή σιλικόνης ) προθερμαίνεται και εξατμίζεται με τη χρήση του διαθερμικού λαδιού και οι ατμοί του διοχετεύονται σε τουρμπίνα παραγωγής μηχανικής ενέργειας , η οποία συνδέεται με μια ηλεκτρογεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας .

 

 

   Γ. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

     Σύμφωνα με τη μελέτη οι σημαντικότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον αφορούν:

  1. Το στάδιο κατασκευής της μονάδας .
  2. Την απόρριψη της παραγόμενης θερμότητας .
  3. Τις απώλειες και την αντικατάσταση του διαθερμικού ελαίου .

 

       Τα μέτρα που θα λάβει η επιχείρηση για την προστασία του περιβάλλοντος είναι τα εξής:

  1. Κατά το στάδιο της κατασκευής της μονάδας το υλικό των εκσκαφών θα συλλεχθεί και θα αποθηκευτεί για να χρησιμοποιηθεί στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου . Τα στερεά απόβλητα που θα παραχθούν κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου θα συλλέγονται και θα απορρίπτονται στου κάδους του Δήμου Κ. Νευροκοπίου . Τυχόν διαρροές λαδιών από μηχανήματα έργου θα συλλέγονται με χρήση προσροφητικών μέτρων .
  2. Η παραγόμενη θερμότητα θα απορρίπτεται στο περιβάλλον με ασφάλεια μέσω μονάδων απόρριψης θερμότητας νερού ( πύργοι ψύξης ) κλειστού κυκλώματος.
  3. Για την εξάλειψη του κινδύνου εκδήλωσης ανώμαλων καταστάσεων η εταιρεία θα λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πυροπροστασίας και μέσα ασφαλείας για την εγκατάσταση και λειτουργία του λέβητα διαθερμικού ελαίου και του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού .

 

    Δ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

   Η υπηρεσία μας έχει την άποψη ότι έργα σαν το παραπάνω είναι αναγκαία και απότοκα υψηλής πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης και συμβάλλουν θετικά στην ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας . Η σκοπιμότητα της εγκατάστασης έγκειται στην απεξάρτηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα ορυκτά καύσιμα και στην προστασία του περιβάλλοντος λόγω της σημαντικής μείωσης εκπομπής καυσαερίων.

 

   Το έργο αυτό συμβάλλει στην καθαρότητα της ατμόσφαιρας και στην καταπολέμηση του φαινομένου του "θερμοκηπίου" για το οποίο έχει δεσμευτεί η χώρα μας μέσα από το πρωτόκολλο του Κιότο.

 

     Η υπηρεσία μας συμφωνεί με τις προτάσεις της μελέτης για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων , οι οποίες πρέπει να εφαρμοσθούν, με την παρατήρηση ότι στην μελέτη θα έπρεπε να συμπεριληφθούν και τα παρακάτω στοιχεία :

 

  • Διάθεση της τέφρας που προκύπτει από το θάλαμο καύσης .
  • Επεξεργασία των αερίων αποβλήτων που προκύπτουν από το θάλαμο καύσης της βιομάζας πριν την τελική διάθεσή τους στο περιβάλλον .
  • Διάθεση του διαθερμικού ελαίου Therminol 66 μετά την αντικατάστασή του , το οποίο σύμφωνα με τον Κατάλογο αποβλήτων του Παραρτήματος της απόφασης 2000/532/ΕΚ, όπως έχει τροποποιηθεί με τις Αποφάσεις 2001/118/ΕΚ, 2001/119//ΕΚ και 2001/573/ΕΚ της Επιτροπής Ε.Κ. [Ευρωπαϊκός Κατάλογος Αποβλήτων (Ε.Κ.Α.)] αποτελεί επικίνδυνο απόβλητο με κωδικό ΕΚΑ 13 03 08* .

 

        O Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Τρέλλης Χρήστος κατέθεσε δήλωση – τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις ΑΠΕ και δήλωσε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζει όλες τις μελέτες περιβαλλοντικών όρων .

 

     To Περιφερειακό   Συμβούλιο μετά από συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις α ) του άρθρου 283 πρ.2 του Ν. 3852/ 2010 Β) του Ν. 1650/86 όπως αντικαταστάθηκε από το N.3010/2002.

 

                       ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

 

                   ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 44 ΥΠΕΡ 2 ΚΑΤΑ 1 ΛΕΥΚΟ

 

 

         Γνωμοδοτεί υπέρ της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ του έργου : για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμη ύλη βιομάζα και συνολικά αποδιδόμενη ισχύ 999 KW , στην περιοχή του Δ.Δ Εξοχής του Δήμου Κ. Νευροκοπίου του Ν. Δράμας της ALFA WOOD- ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ Α.Ε.Β.Ε, όπως ειδικότερα αναφέρεται στην ανωτέρω εισήγηση της υπηρεσίας .

 

 Κατά της ανωτέρω απόφασης ψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ .κ Τρέλλης Xρήστος  και Ποτόλιας Χρήστος .

 

      Λευκό δήλωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κκ. Χαρίτου Δημήτριος .

 

 

       Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 53 /2011

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης 

 

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

 

 ΤΑ ΜΕΛΗ

1.Χουσεϊν Ερτζάν  

2.Σαλήμ Σεβγκή                                                  

3.Νικολαίδης Ιωάννης                                         

4.Ούστογλου Γεώργιος                                       

5.Μουμίν Καάν                                                   

6.Τελλίδης Ιωάννη                                              

7.Βαβίας Σταύρος                                               

8.Πουρνάρα Μαρίκα                                           

9.Χριστοδουλίδης Γεώργιος                                

10.Τσαλδαρίδης Αναστάσιος                              

11.Σαλτούρος Δημήτριος                                   

12.Χαιτίδης Δημήτριος                         

13.Γερομάρκος Γεώργιος                                   

14.Σιακήρ Αϊχάν                                                

15.Κεφαλίδου Ανδρονίκη                                   

16.Παπαθανάκης Σταύρος  (απών)                              

17.Ουζούν Ιρφάν                                              

18.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος                          

19.Μαραγκού Γεωργία                    

20.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος                       

21.Τσολάκ Σουάτ                                               

22.Γκουγκουσκίδου Μαρία                                 

23.Κανελάκης Ιωάννης                                      

24.Ζιμπίδης Γεώργιος                                         

25.Κουκουβέλα Ζουμπουλιά    

26.Ματζιάρης Αντώνιος

27.Τσούλου - Τσαγκαλιδου Συρματένια(απουσα)   

 28.Σερέφια Σουλτάνα

29.Παπαδόπουλος Στυλιανός

30.Πατήρας Νικόλαος

31.Παυλίδης Γεώργιος

32.Καραβάς Κωνσταντίνος

33.Πέτροβιτς Δημήτριος

 34.Μπαλίκας Ανδρέας(απών)    

35.Μιχελής Κωνσταντίνος

36.Γαλαζούλας Χρήστος

37.Χατζή Μεμίς Τουρκές(απών)    

38.Καβαρατζής Σταύρος

39.Μπαράν Μπουρχάν(απών)    

40.Πατακάκης Ανάργυρος

41.Μαρκόπουλος Θεόδωρος

42.Παπαδόπουλος Κίμων

43.Μωυσίδης Παναγιώτης

44.Ζησίμου Γεώργιος – Παύλος

45.Αραμπατζής Αθανάσιος

46.Τρέλλης Χρήστος

47.Ποτόλιας Χρήστος

48.Χαρίτου Δημήτριος                                          

49.Μακρής Αθανάσιος

 

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗ

 

 

 

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

 

 ΤΑ ΜΕΛΗ

1.Χουσεϊν Ερτζάν  

2.Σαλήμ Σεβγκή                                                  

3.Νικολαίδης Ιωάννης                                         

4.Ούστογλου Γεώργιος                                       

5.Μουμίν Καάν                                                   

6.Τελλίδης Ιωάννη                                              

7.Βαβίας Σταύρος                                               

8.Πουρνάρα Μαρίκα                                           

9.Χριστοδουλίδης Γεώργιος                                

10.Τσαλδαρίδης Αναστάσιος                              

11.Σαλτούρος Δημήτριος                                   

12.Χαιτίδης Δημήτριος(απών)                            

13.Γερομάρκος Γεώργιος                                   

14.Σιακήρ Αϊχάν                                                

15.Κεφαλίδου Ανδρονίκη                                   

16.Παπαθανάκης Σταύρος                                 

17.Ουζούν Ιρφάν                                              

18.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος                          

19.Μαραγκού Γεωργία (απουσα)                       

20.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος                       

21.Τσολάκ Σουάτ                                               

22.Γκουγκουσκίδου Μαρία                                 

23.Κανελάκης Ιωάννης                                      

24.Ζιμπίδης Γεώργιος                                         

25.Κουκουβέλα Ζουμπουλιά    

26.Ματζιάρης Αντώνιος

27.Τσούλου - Τσαγκαλιδου Συρματένια

 28.Σερέφια Σουλτάνα

29.Παπαδόπουλος Στυλιανός

30.Πατήρας Νικόλαος

31.Παυλίδης Γεώργιος

32.Καραβάς Κωνσταντίνος

33.Πέτροβιτς Δημήτριος

 34.Μπαλίκας Ανδρέας

35.Μιχελής Κωνσταντίνος

36.Γαλαζούλας Χρήστος

37.Χατζή Μεμίς Τουρκές

38.Καβαρατζής Σταύρος

39.Μπαράν Μπουρχάν

40.Πατακάκης Ανάργυρος

41.Μαρκόπουλος Θεόδωρος

42.Παπαδόπουλος Κίμων

43.Μωυσίδης Παναγιώτης

44.Ζησίμου Γεώργιος – Παύλος

45.Αραμπατζής Αθανάσιος

46.Τρέλλης Χρήστος

47.Ποτόλιας Χρήστος

48.Χαρίτου Δημήτριος                                          

49.Μακρής Αθανάσιος

 

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗ

Διαβάστηκε 848 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 11:28
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2011 Aπόφαση 54η 2011 Aπόφαση 52η »

Αναζήτηση Περιφερειακό Συμβούλιο

Λ. Δημοκρατίας 1
69133 Κομοτηνή
Τηλ: 2531350195 , 2531350172
mail:perifsymv@pamth.gov.gr

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή