2011 Aπόφαση 37η

Κατεβάστε το αρχείο(pdf).


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Του Πρακτικού 6 / 2011 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

-------------------------------
Αριθ. Απόφασης 37 / 2011
-------------------------------

ΠΕΡΙΛΗΨΗ : Προγραμματισμός προσλήψεων για τις άμεσες επείγουσες ανάγκες στους ΟΤΑ Β’ Βαθμού.

 

      Στην Κομοτηνή σήμερα 2 Μαρτίου 2011 ημέρα Tετάρτη και ώρα 18.00 ,   στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης , παρουσία του Περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδης , των Αντιπεριφερειαρχών : Ξανθόπουλο Ιωάννη Π.Ε. Δράμας , Νικολάου-Μαυρανεζούλη Γεωργία Π.Ε. Έβρου , Γρανά Αρχέλαο   Π.Ε. Καβάλας, Καραλίδη Φώτιο Π.Ε. Ξάνθης και Δαμιανίδη Παύλο Π.Ε. Ροδόπης , που κλήθηκαν νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 4 του N. 3852/2010 , συνήλθε σε δημόσια έκτακτη Συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μετά από την 416 / 28 - 2 – 2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του που επιδόθηκε σε κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο , σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 2 του Ν. 3852 /2010 .

 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:

1. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος , Πρόεδρος
2. Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος , Γραμματέας

ΤΑ  ΜΕΛΗ:

1.Χουσεϊν Ερτζά                             

23.Ζιμπίδης Γεώργιος            

2.Σαλήμ Σεβγκή                        

24.Κουκουβέλα Ζουμπουλιά          

3.Νικολαίδης Ιωάννης        

25.Ματζιάρης Αντώνιος  

4.Ούστογλου Γεώργιος

26.Τσούλου -Τσαγκαλίδου Συρματένια

5.Μουμίν Καάν 
6.Τελλίδης Ιωάννης
7.Βαβίας Σταύρος      

27.Σερεφια Σουλτάνα
28.Παπαδόπουλος Στυλιανός  

29.Πατήρας Νικόλαος  

8.Πουρνάρα Μαρίκα
 9.Χριστοδουλίδης Γεώργιος                      

30.Παυλίδης Γεώργιος                                  31. Πέτροβιτς Δημήτριος

10.Τσαλδαρίδης Αναστάσιος 
11.Σαλτούρος Δημήτριος                  

32. Μπαλίκας Ανδρέας
33.Μιχελής Κωνσταντίνος 

12.Χαϊτίδης Δημήτριος                    

34.Γαλαζούλας Χρήστος  

13.Γερομάρκος Γεώργιος      
14.Σιακήρ Αϊχάν                                

35.Χατζή Μεμίς Τουρκές
36.Καβαρατζής Σταύρος

15.Κεφαλίδου Ανδρονίκη
16.Παπαθανάκης Σταύρος                          

37.Μπαράν Μπουρχάν
38. Παπαδόπουλος Κίμων   

17.Ουζούν Ιρφάν       
18.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος.                

39. Μωυσίδης Παναγιώτης
40.Αραμπατζής Αθανάσιος  

19.Μαραγκού Γεωργία
20.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος

21.Γκουγκουσκίδου Μαρία

22.Κανελάκης Ιωάννης

41.Τρέλλης Χρήστος 
42. Ποτόλιας   Χρήστος

43.Χαρίτου Δημήτριος

44.Μακρής Αθανάσιος

ΑΠΟΝΤΕΣ:

Μαρκόπουλος Θεόδωρος   Αντιπρόεδρος
Τσολάκ Σουάτ   μέλος , Καραβάς Κωνσταντίνος μέλος , Πατακάκης Ανάργυρος μέλος . Ζησίμου Γεώργιος – Παύλος   μέλος .

απουσίαζαν αν και κλήθηκαν νόμιμα

 

 

Χρέη υπηρεσιακής γραμματέως άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κα Κατσικούδη Ελένη .

 

   Αφού διαπιστώθηκε απαρτία διότι σε σύνολο 51 μελών ήταν παρόντα τα 46 μέλη άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

 

Εισηγούμενoς το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ο Διευθυντής Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης έθεσε υπόψη των μελών το αριθ.9089/24-2-2011 έγγραφο του Υπ.Εσ.Α.&Η.Δ. σχετικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων για τις άμεσες και επείγουσες λειτουργικές ανάγκες της Περιφέρειας ΑΜΘ σας γνωρίζουμε τα εξής:

 

   Η νέα Αρχιτεκτονική της Τ.Α. και του Κράτους αποτελεί την μεγαλύτερη αναπτυξιακή πρωτοβουλία των τελευταίων δεκαετιών. Με τη νέα του μορφή το Ελληνικό Κράτος ελαχιστοποιεί τα συγκεντρωτικά του στοιχεία, αποκεντρώνεται και αποκτά ευελιξία, αποτελεσματικότητα και ικανότητα περαιτέρω αξιοποίησης τοπικών και περιφερειακών συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

 

Βεβαίως τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» είναι υπαρκτά και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό δημιουργούν στεγανά με αποτέλεσμα να λειτουργούν ως τροχοπέδη για την αναδιάρθρωση που επιχειρείται.

 

Μάλιστα εκ των προβλημάτων που έχουν αναδυθεί σημαντικό είναι αυτό που αφορά στην έλλειψη προσωπικού στις μονάδες διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ, το οποίο από μόνο του δημιουργεί μηχανισμούς καθυστέρησης στην επιτακτική ανάγκη της μεταρρύθμισης του διοικητικού συστήματος και όχι μόνο, μένοντας μακριά από την φιλοσοφία και αποστολή του θεσμικού πλαισίου ως προς την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών από την διοίκηση και την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών του πολίτη.

 

   Η ενιαία Περιφέρεια όπως συστήθηκε από την εφαρμογή του ν.3852/2010, περιλαμβάνει 5 περιφερειακές ενότητες, μια σε κάθε καταργούμενη Νομαρχιακά Διαμερίσματα, με οργανικές μονάδες σε επίπεδο διευθύνσεων, αλλά η καινοτομία του θεσμικού πλαισίου είναι η δημιουργία επιτελικών – συντονιστικών υπηρεσιών στην έδρα της Περιφέρειας.

 

Η δημιουργία των επιτελικών μονάδων στην έδρα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. δημιουργεί επιπρόσθετες διοικητικές ανάγκες, οι οποίες είναι αδύνατο να καλυφθούν με το υφιστάμενο προσωπικό, καθότι το μεταφερόμενο προσωπικό από τις καταργούμενες Ν.Α., στελεχώνει τις Π.Ε. ανά νομό, το δε προσωπικό της πρώην Ν.Α. Ροδόπης Έβρου -Νομαρχιακό Διαμέρισμα Ροδόπης-, καλείται να στελεχώσει τις επιτελικές διοικητικές μονάδες της έδρας καθώς και τις Διευθύνσεις της Π.Ε. Ροδόπης.

 

Είναι φανερό ότι, για την στελέχωση των ανωτέρω υπηρεσιών, απαιτείται ικανός αριθμός υπαλλήλων, οι οποίοι θα έχουν ως έργο την εξυπηρέτηση τόσο των αναγκών των Υπηρεσιών με τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια, όσο και εκείνων που έχουν τοπική αρμοδιότητα στις Περιφερειακές τους Ενότητες.

 

Δυστυχώς όμως, το υπηρετούν προσωπικό στις ΠΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ και ιδιαίτερα στην Π.Ε. Ροδόπης που όπως προαναφέρθει, καλείται να στελεχώσει τις επιτελικές μονάδες (Διευθύνσεις) της έδρας καθώς και τις Διευθύνσεις της ΠΕ. Ροδόπης δεν επαρκεί να καλύψει ούτε τις απολύτως στοιχειώδεις ανάγκες των δημιουργηθεισών υπηρεσιών. Και αυτό επειδή το ανθρώπινο δυναμικό που στελέχωνε τις υπηρεσίες των καταργηθέντων ΟΤΑ Β’ βαθμού ήταν ήδη ολιγάριθμο, συρρικνώθηκε δε έτι περισσότερο λόγω των μετακινήσεων – μετατάξεων υπαλλήλων στους ΟΤΑ Α’ Βαθμού και Αποκεντρωμένη Διοίκηση (μεταβίβαση αρμοδιοτήτων) αλλά και λόγω συνταξιοδοτήσεων μεγάλου αριθμού υπαλλήλων.

 

Αποτέλεσμα όλων αυτών των ανακατατάξεων είναι η εμφάνιση μεγάλων και δυσαναπλήρωτων κενών σε ανθρώπινο δυναμικό των νέων υπηρεσιών της αιρετής Περιφέρειας και ιδιαίτερα στο Ν. Ροδόπης ο οποίος καλείται να διαδραματίσει επιτελικό ρόλο, θεμελιώδους σημασίας για την διασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας του νέου αυτοδιοικητικού θεσμού.    

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι επί συνόλου 1335 εργαζομένων στην Περιφέρεια ΑΜΘ, υπηρετούν στην Κομοτηνή συνολικά 180 άτομα στελεχώνοντας 6 Γενικές Διευθύνσεις οι οποίες συγκροτούνται από 14 επιτελικές Διευθύνσεις και 47 τμήματα, 6 Διευθύνσεις της ΠΕ Ροδόπης και 27 τμήματα αυτής, καθώς και

 

1 αυτοτελή Διεύθυνση και 4 αυτοτελή τμήματα.

 

Ο υπολοιπόμενος αριθμός υπαλλήλων υπηρετεί, στον Έβρο 417 σε σύνολο 8 Διευθύνσεων και 40 τμημάτων, στη Δράμα 319 σε σύνολο 6 Διευθύνσεων και 27 τμημάτων, στην Καβάλα 216 σε σύνολο 6 Διευθύνσεων και 27 τμημάτων και στην Ξάνθη 222 σε σύνολο 6 Διευθύνσεων και 27 τμημάτων.  

 

Είναι φανερό λοιπόν ότι, με το υπάρχον δυναμικό είναι σχεδόν αδύνατη η έστω στοιχειώδης λειτουργία των επιτελικών υπηρεσιών της ΠΑΜΘ αλλά παραμένει και προβληματική η λειτουργία ορισμένων ΠΕ της ΠΑΜΘ.

 

Για όλους τους ανωτέρω λόγους εισηγούμαστε σύμφωνα με το αριθ.9089/24-2-2011 έγγραφο του Υπ.Εσ.Α & Η.Δ., την πρόσληψη προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την κάλυψη καθαρά εποχιακών αναγκών γιατί αφορούν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οκτώ (8) μήνες και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα πάγιων και διαρκών αναγκών.

 

 

 

Β) ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

 

 Το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα για την πρόσληψη προσωπικού ΙΔΟΧ και σύμβασης μίσθωσης έργου περιγράφεται παρακάτω:

 

 

 

β1. Με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ.4 περ.δ του Ν.3899/2010 «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας» οι εγκρίσεις για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ και οι μισθώσεις σύμβασης έργου για το έτος 2011 περιορίζονται κατά 15% σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2010.

 

 

 

β2. Με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν.3812/2009 «Αναµόρφωση συστήµατος προσλήψεων στο δηµόσιο τοµέα και άλλες διατάξεις» ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στην πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ βάσει του Ν.2190/1994

 

 

 

β3. Με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν.3812/2009 «Αναµόρφωση συστήµατος προσλήψεων στο δηµόσιο τοµέα και άλλες διατάξεις» δεν επιτρέπεται η σύναψη σύμβασης έργου για την κάλυψη διοικητικών αναγκών ή γραμματειακής εξυπηρέτησης του φορέα.

 

 

 

β4. με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν.2190/1994 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» ρυθμίζονται θέματα πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ για κάλυψη παροδικών αναγκών. Η διάρκεια απασχόλησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους οκτώ (8) μήνες μέσα σε συνολικό χρόνο δώδεκα μηνών (12).

 

 

 

Γ) Διαπιστώσεις – Προτάσεις

 

Η έγκριση για την πρόσληψη προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στις επιτελικές μονάδες της έδρας της Περιφέρειας (Κομοτηνή) καθώς και στις οργανικές μονάδες των Π.Ε. της Περιφέρειας ΑΜΘ, κρίνεται απολύτως επιβεβλημένη για την κάλυψη επειγουσών εποχιακών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών.

 

Ακολούθως η πρόσληψη του αιτούμενου προσωπικού είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των επιτελικών μονάδων της Περιφέρειας ΑΜΘ και των οργανικών μονάδων που συγκροτούν τις Π.Ε της ΠΑΜΘ, δεδομένου ότι το προσωπικό δεν επαρκεί να καλύψει τις αυξημένες διοικητικές και λειτουργικές ανάγκες των επιτελικών οργανικών μονάδων και των μονάδων διοίκησης των ΠΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ.

 

Η πρότασή μας ύστερα από τις εισηγήσεις τής Διεύθυνσης Διοίκησης της έδρας και των Διευθύνσεων Διοικητικού – Οικονομικού των ΠΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ, για την πρόσληψη του αναγκαίου ΙΔΟΧ προσωπικού στις επιτελικές οργανικές μονάδες της Περιφέρειας ΑΜΘ και των ΠΕ τηρουμένου του περιορισμού κατά 15% σε όλες τις ΠΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3899/2010 σε σχέση με τις εγκρίσεις για πρόσληψη τέτοιου προσωπικού το 2010, εκτός των επιτελικών οργανικών μονάδων της έδρας της Περιφέρειας ΑΜΘ, καθότι οι μονάδες αυτές δεν υφίσταντο το 2010 αλλά προέκυψαν ύστερα από την εφαρμογή του ν.3852/2010 έχει ως εξής:

 

 

 

Οργανικές μονάδες έδρας της Περιφέρειας ΑΜΘ (Σύνολο διευθύνσεων 14)

 

Κλάδος                              Ειδικότητα                             Αριθμός Θέσεων

 

ΠΕ Μηχανικών                 Μηχ.Χωροταξίας                                2

 

ΠΕ Μηχανικών                 Μηχαν.Περιβάλλοντος                         2

 

ΠΕ Μηχανικών                  Ηλεκτρολόγων Μηχ.                           1

 

ΠΕ Μηχανικών                 Μηχανολόγων Μηχ.                            1

 

ΠΕ Μηχανικών                 Πολιτ.Μηχανικών                                1

 

ΠΕ Διοικητικού                 Διοικητικού                                        2

 

ΠΕ Οικονομικού               Οικονομικού                                        2

 

ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας                                                            1

 

ΠΕ Γεωτεχνικών               Κτηνιάτρων                                        1

 

ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού                                                      2

 

ΤΕ ΕπαγγελμάτωνΥγείας Εποπτών υγείας                                     1

 

ΤΕ Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης                                          1

 

ΤΕ Πληροφορικής                                                                    2

 

ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων                                                      3

 

ΔΕ Προσωπικού Η/Υ                                                                 2

 

ΥΕ Επιμελητών                                                                         2

 

       Σύνολο                                                                         26

 

 

 

 

Οργανικές Μονάδες (Διευθύνσεις) ΠΕ Ροδόπης (Σύνολο 6 Διευθύνσεις)

 

 

Κλάδος                                 Ειδικότητα                                 Αριθμός Θέσεων  

 

 

 

ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας                                                               1

 

ΠΕ Γεωτεχνικών                   Κτηνίατρος                                       1

 

ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού                                                        2

 

ΤΕ Επαγ.Υγείας κ Πρόνοιας/Εποπτών Δημ.Υγείας                             1

 

ΤΕ Μηχανικών                     Αγρον.Τοπογ.Μηχαν                           1

 

ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων                                                          3

 

ΔΕ Προσωπικού Η/Υ                                                                     3

 

ΔΕ Τεχνικών             Χειριστών Μηχανημάτων                                1

 

ΥΕ Επιμελητών                                                                             1  

 

  

 

Σύνολο                                                                                     14

 

 

 

 

 

Οργανικές μονάδες (Διευθύνσεις) ΠΕ Καβάλας (Σύνολο 6 Διευθύνσεις)

 

 

Κλάδος                               Ειδικότητα                                  Αριθμός Θέσεων

 

 

 

ΠΕ Μηχανικών                   Αγρον.Τοπογρ.Μηχανικών                   1

 

ΠΕ Μηχανικών                   Ηλεκτρολόγων Μηχ.                            1

 

ΠΕ Μηχανικών                   Μηχαν.Περιβάλλοντος                         1

 

ΠΕ Γεωτεχνικών                 Κτηνιάτρων                                       1

 

ΤΕ Μηχανικών                     Τοπογράφων Μηχαν.                         1

 

 

 

                     Σύνολο                                                               5

 

 

 

 

 

Οργανικές μονάδες (Διευθύνσεις) ΠΕ Δράμας (σύνολο 6 Διευθύνσεις)

 

 Κλάδος                             Ειδικότητα                                   Αριθμός Θέσεων

 

 

 

ΠΕ Ιατρών                                                                                  1

 

ΠΕ Χημικών                                                                                1

 

ΠΕ Γεωτεχνικών               Κτηνιάτρων                                           1

 

ΠΕ Γεωτεχνικών               Γεωπόνων                                             1

 

ΤΕ Στελ.Τουρ.Επαγγελμάτων                                                         1

 

ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας                                                               1

 

ΔΕ Προσωπικού Η/Υ                                                                    1

 

ΔΕ Τεχνικών                   Χειριστών Μηχανημάτων                         1

 

ΥΕ Εργατών                                                                                2

 

ΥΕ Προσ.Καθαριότητας                                                                3

 

                Σύνολο                                                                    13

 

 

 

Οργανικές μονάδες (Διευθύνσεις) ΠΕ Ξάνθης (Σύνολο 6 Διευθύνσεις)

 

 Κλάδος                                Ειδικότητα                                 Αριθμός Θέσεων

 

 

 

ΠΕ Μηχανικών                     Αγρον.Τοπογρ.Μηχαν.                    1

 

ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας                                                           1

 

ΔΕ Τεχνικών                        Χειριστών Μηχανημάτων                2

 

 

 

                            Σύνολο                                                     4

 

 

 

Οργανικές μονάδες (Διευθύνσεις) ΠΕ Έβρου (σύνολο 6 Διευθύνσεις)

 

 

Κλάδος                             Ειδικότητα                               Αριθμός Θέσεων

 

 

 

ΥΕ                                     Καθαριστών/τριών                            3

 

 

 

                       Σύνολο                                                           3

 

 

 

 

 

Σύνολο αιτουμένων θέσεων προσωπικού ΙΔΟΧ ΠΑΜΘ       65

 

 

 

 Η ανωτέρω πρόταση αφορά μόνο προσλήψεις ΙΔΟΧ και όχι μισθώσεις σύμβασης έργου καθότι σύμφωνα με το ν. 3812/2009 δεν επιτρέπεται η πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη διοικητικών αναγκών ή γραμματειακής υποστήριξης.

 

Σας γνωρίζουμε ότι σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνον όταν περιγράφεται με σαφήνεια και αναλυτικά το έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί, το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για την παράδοση του παραπάνω έργου, ότι το έργο δεν ανάγεται στα συνήθη καθήκοντα των υπαλλήλων της υπηρεσίας- δηλαδή πρόκειται για περιοδική και εξειδικευμένη εργασία- και δεν υποκρύπτει εξαρτημένη σχέση εργασίας, πλήρη αιτιολόγηση γιατί οι εργασίες που θα ανατεθούν δεν μπορούν να εκτελεστούν από το υφιστάμενο προσωπικό, η πηγή χρηματοδότησης και ο λόγος για τον οποίο απαιτείται η ανάθεση τέτοιου έργου.

 

Η αναφορά προς το σώμα γίνεται, ύστερα από την πρόταση της ΠΕ Καβάλας για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου η οποία όμως δεν ικανοποιούσε όλες τις προϋποθέσεις του νόμου και ως εκ τούτου δεν έγινε δεκτή από την Διοίκηση

 

 

 

Δ. ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

 

 

Όσον αφορά στις προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου   σύμφωνα με τις διατάξεις της άρθρου 10 παρ.4 του ν.3812/2009 επιτρέπεται - κατ’ εξαίρεση των διατάξεων που ισχύουν για όλες τις συμβάσεις μίσθωσης έργου ν.2527/1999- να συναφθούν μισθώσεις έργου με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργα.

 

 

 

Ο προγραμματισμός θέσεων για την πρόσληψη Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού βάσει των αναγκών που προκύπτουν από την υλοποίηση των Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, για την διαχείριση και υλοποίησή τους έχει ως εξής:

 

 

 

1) Πρόγραμμα: Ελλάδα Βουλγαρία 2007-2013

 

Έργο: R-DONATE (Voluntary Blood Donation In Rhodope)

 

Ειδικότητα: ΠΕ Κοινωνικής Διοίκησης

 

Αντικείμενο Σύμβασης: Ενημέρωση για την Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ν. Ροδόπης

 

Μήνες: 22 μήνες

 

Π/Υς για σύμβαση μίσθωσης έργου: € 25.000,00

 

ΕΤΠΑ (85%): € 21.250,00

 

ΕΣ (15%): € 3.750,00

 

 

 

2) Πρόγραμμα: Ελλάδα Βουλγαρία 2007-2013

 

Έργο: IHPCBGR (Investment In The Health And The Prosperity Of The Children In The Bulgarian – Greek Region)

 

Ειδικότητα: TE Λογιστικής

 

Αντικείμενο Σύμβασης: Οικονομική διαχείριση του έργου

 

Μήνες: 24 μήνες

 

Π/Υς για σύμβαση μίσθωσης έργου: € 30.600,00

 

ΕΤΠΑ (85%): € 26.010,00

 

ΕΣ (15%): € 4.590,00

 

Ειδικότητα: ΠΕ ΝΟΜΙΚΗΣ

 

Αντικείμενο Σύμβασης: Καμπάνια ενημέρωσης κατά της παχυσαρκίας στην παιδική ηλικία και την προώθηση του αθλητισμού – υγιεινού τρόπου ζωής

 

Μήνες: 12 μήνες

 

Π/Υς για σύμβαση μίσθωσης έργου: € 32.000,00

 

ΕΤΠΑ (85%): € 27.200,00

 

ΕΣ (15%): € 4.800,00

 

 

 

Τομεακό πρόγραμμα συνεργασίας στο Μεσογειακό χώρο

 

1) Πρόγραμμα: MED

 

Έργο: TOSCA (Tracking Oil Spills and Coastal Awareness Network)

 

Ειδικότητα: ΠΕ Οικονομολόγων

 

Αντικείμενο Σύμβασης: Διαχείριση και επικοινωνία

 

Μήνες: 24 μήνες

 

Π/Υς για σύμβαση μίσθωσης έργου: € 43.000,00

 

ΕΤΠΑ (75%): € 32.250,00

 

ΕΣ (25%): € 10.750,00

 

Επιπροσθέτως σας επισημαίνουμε ότι η δαπάνη που θα προκληθεί από τις προσλήψεις θα αντιμετωπισθεί από τον οικείο προϋπολογισμό.

 

Στη συνέχεια το λόγο πήραν :

 

Α) ο κ. Παυλίδης Γεώργιος και υποστήριξε , ότι συμφωνεί με την εισήγηση της υπηρεσίας με την διαφοροποίηση ως προς την θέση του νομικού και προτείνει να αντικατασταθεί από Κοινωνικό Λειτουργό ή Κοινωνική Διοίκηση Π.Ε.

 

 

 

Β)Ο κ Τρέλλης Χρήστος υποστήριξε ότι , η Λαϊκή Συσπείρωση είναι ριζικά αντίθετη και καταψηφίζει το θέμα ,διότι προχωράει σήμερα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αντί σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα , σε προσλήψεις 65 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με μειωμένα δικαιώματα .

 

 

 

Γ) ο κ. Μακρής Αθανάσιος είπε τα εξής :

 

  1. 1.Δεν ψηφίζω γιατί βαφτίζουμε εποχιακές πάγιες και οργανικές .
  2. 2.Αντί να υπάρξει σχεδιασμός με βάση την υπάρχουσα κατανομή των δημοσίων υπαλλήλων ανά περιφερειακή ενότητα ακολουθώντας μια λογική αποκέντρωσης  

 

     η θα ξεκινήσουμε προσλήψεις για τις πραγματικές ανάγκες ή θα αναπτύξουμε  

 

       την δομή μας με βάση τις δυνατότητες .

 

  1. 3.Οι πελατειακές σχέσεις και περιγραφική παράκαμψης των νόμων είναι πιο πολύ  

 

     από φανερές όταν νομικός (και δεν είναι η μόνη παραφωνία φωτογραφικής θέσης)

 

     προσλαμβάνεται για δουλειά διατροφολόγου ή γύμναση ή υγειονομικού για έργο

 

     12 μηνών σε πρόγραμμα 22 μηνών .Βαφτίζουμε σύμβαση έργου εξαρτημένη

 

       εργασία για άλλες ανάγκες από αυτές που εγκρίνουμε .

 

       Θα πρέπει να αλλάξουμε λογική. Η λογική , του θα βολέψουμε βολεύοντας μας

 

       οδήγησε στην χρεοκοπία .

 

 

 

Δ) Ο κ. Χαρίτου Δημήτριος είπε τα εξής :

 

      Θεωρούμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να καταγράψει τις ανάγκες σε

 

     μόνιμο προσωπικό αλλά και τις εποχικές .

 

     Ν ΄αρνηθεί την λογική της αποχής των διορισμών με το παραγονόμετρο όπως ζητά

 

     με την εγκύκλιο του το Υπ.Εσ.Α.&Η.Δ. .Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην συρρίκνωση    

 

     των υπηρεσιών και στην αδυναμία του Περιφερειακού Συμβουλίου να ανταποκριθεί

 

     στις κοινωνικές και αναπτυξιακές ανάγκες .

 

       Τέλος είναι λάθος ν΄ αποδεχθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο την μετατροπή θέσεων

 

     που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες από θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ,

 

     θα δημιουργήσει μία νέα γενιά συμβασιούχων και νέα εποχή ομηρίας γ΄αυτούς και

 

     τις οικογένειες τους

 

     Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μετά από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις α) του άρθρου 3 παρ.4 περ.δ του Ν.3899/2010 β) του ν.3899/2010 και γ) του ν.3852/2010  .

 

 

 

                                   ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

 

                                   ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 30 ΥΠΕΡ ΚΑΙ 16 ΚΑΤΑ

 

                                  

 

     Εγκρίνει τον Προγραμματισμό προσλήψεων για τις άμεσες επείγουσες ανάγκες  

 

   στους ΟΤΑ Β’ Βαθμού , όπως ειδικότερα αναφέρεται στην εισήγηση της υπηρεσίας.

 

 

 

     Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ Παυλίδης Γεώργιος , Πέτροβιτς Δημήτριος ,

 

Μπαλίκας Ανδρέας , Μιχελής Κωνσταντίνος, Γαλαζούλας Χρήστος , Χατζή Μεμίς Τουρκές , Καβαρατζής Σταύρος , Μπαράν Μπουρχάν, Μωυσίδης Παναγιώτης ,

 

Αραμπατζής Αθανάσιος και Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος μειοψηφούν μόνο στην

 

πρόσληψη Νομικού στις συμβάσεις έργου Επιστημονικού Προσωπικού ενώ κατά

 

τα λοιπά συμφωνούν με την εισήγηση της υπηρεσίας .

 

 

 

   ΚΑΤΑ της ανωτέρω απόφασης ψήφισαν οι κ.κ Παπαδόπουλος Κίμων , Τρέλλης Χρήστος , Ποτόλιας Χρήστος , Χαρίτου Δημήτριος και Μακρής Αθανάσιος.

 

 

 

   Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 37 /2011

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης 

 

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

 

 ΤΑ ΜΕΛΗ

Χουσεϊν Ερτζάν  

Σαλήμ Σεβγκή                                                  

Νικολαίδης Ιωάννης                                         

Ούστογλου Γεώργιος                                       

Μουμίν Καάν                                                   

Τελλίδης Ιωάννη                                              

Βαβίας Σταύρος                                               

Πουρνάρα Μαρίκα                                           

Χριστοδουλίδης Γεώργιος                                

Τσαλδαρίδης Αναστάσιος                              

Σαλτούρος Δημήτριος                                   

Χαιτίδης Δημήτριος                         

Γερομάρκος Γεώργιος                                   

Σιακήρ Αϊχάν                                                

Κεφαλίδου Ανδρονίκη                                   

Παπαθανάκης Σταύρος                                 

Ουζούν Ιρφάν                                              

Παπακοσμάς Κωνσταντίνος                          

Μαραγκού Γεωργία                      

Παπαδόπουλος Χρυσόστομος                       

Τσολάκ Σουάτ   (απών)                                           

Γκουγκουσκίδου Μαρία                                 

Κανελάκης Ιωάννης                                      

Ζιμπίδης Γεώργιος                                         

Κουκουβέλα Ζουμπουλιά    

Ματζιάρης Αντώνιος

Τσούλου - Τσαγκαλιδου Συρματένια

Σερέφια Σουλτάνα

Παπαδόπουλος Στυλιανός

Πατήρας Νικόλαος

Παυλίδης Γεώργιος

Καραβάς Κωνσταντίνος(απών) 

Πέτροβιτς Δημήτριος

Μπαλίκας Ανδρέας

Μιχελής Κωνσταντίνος

Γαλαζούλας Χρήστος

Χατζή Μεμίς Τουρκές

Καβαρατζής Σταύρος

Μπαράν Μπουρχάν

Πατακάκης Ανάργυρος(απών) 

Μαρκόπουλος Θεόδωρος(απών) 

Παπαδόπουλος Κίμων

Μωυσίδης Παναγιώτης

Ζησίμου Γεώργιος – Παύλος(απών) 

Αραμπατζής Αθανάσιος

Τρέλλης Χρήστος

Ποτόλιας Χρήστος

Χαρίτου Δημήτριος                                          

Μακρής Αθανάσιος

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗ

 

Διαβάστηκε 914 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 11:30
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2011 Aπόφαση 38η 2011 Aπόφαση 36η »

Αναζήτηση Περιφερειακό Συμβούλιο

Λ. Δημοκρατίας 1
69133 Κομοτηνή
Τηλ: 2531350195 , 2531350172
mail:perifsymv@pamth.gov.gr

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή