Περιφερειακό Συμβούλιο

2011 Πίνακας 17

Κατεβάστε το αρχείο(pdf).

Κομοτηνή 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

 

Π Ι Ν Α Κ Α Σ

Θεμάτων του αριθμ.17 / 5 -9-2011 πρακτικού του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης , καθώς και αποφάσεις που έχουν ληφθεί επ΄αυτού.

 

Α/Α ΘΕΜΑ

ΑΡΙΘΜ.

ΑΠΟΦ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
 1  Εγκριση παράτασης των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας  Θράκης .  230  Eγκρίνεται κατά πλειοψηφία
1.Η παράταση των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας  Θράκης .
2.Eξουσιοδοτείται ο Περιφερειάρχης Αν.Μακεδονίας Θράκης κ. Γιαννακίδης Αριστείδης να προβεί σε διαπραγματεύσεις με τους μεταφορείς για την μείωση του κόστους του κάθε δρομολογίου και  την υπογραφή   των σχετικών συμβάσεων παράτασης και πρακτικών συμβιβασμού .
 2  Εγκριση μίσθωσης ακινήτου προκειμένου να στεγαστούν τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης.  231  Εγκρίνεται ομόφωνα
Η μίσθωση ακινήτου για την στέγαση των γραφείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης.
 3  Συζήτηση –Ενημέρωση για την πορεία της Εξόρυξης και παραγωγής χρυσού στην Περιφέρεια ΑΜΘ      232  Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις σ΄ ότι αφορά την επένδυση χρυσού στην Περιφέρεια ΑΜΘ , ειδικότερα στην Θράκη και αποφασίσθηκε η διαπαραταξιακή – διαθεσμική  επιτροπή να ενημερώσει την Διυπουργική  επιτροπή για τις θέσεις του Π.Σ και των Φορέων της Π.Α.Μ.Θ.
 4  Ελεύθερες Ζώνες εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στην Περιφέρεια ΑΜΘ  233  Αποφασίζει κατά πλειοψηφία
Την συγκρότηση  Επιτροπής  αποτελούμενη από τους Προέδρους των  Επιμελητηρίων   της  Περιφέρειας ΑΜΘ  και  θα στελεχωθεί από τεχνοκράτες  για την σύνταξη πλαισίου προτάσεων οι οποίες θα κατατεθούν στο Π.Σ για συζήτηση .
 5  Τροποποίηση του Προγράμματος Έργων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.  234  Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία
Το Πρόγραμμα Έργων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
 6  Πρόταση για την υποστήριξη της εκπόνησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ.  235  Εγκρίνεται  κατά πλειοψηφία
1.Η Πρόταση για την υποστήριξη της εκπόνησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ.
2.Η σύναψη και το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης  και της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ) για  την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ .
3.Oρίζονται στην επιτροπή παρακολούθησης ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜΘ οι εξής:
α. Φώτης Καραλίδης, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης, με αναπληρωτή του  τον  Αρχέλαο Γρανά Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας.
β. Κωνσταντίνος Καλούδης, Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ, με αναπληρώτριά του την Αγγελίνα Βασιλεία-Παγώνα, Προϊσταμένη του τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής της ανωτέρω Δ/νσης.
4.Eξουσιοδοτείται ο Περιφερειάρχης Αν.Μακεδονίας Θράκης κ. Γιαννακίδης Αριστείδης  για την υπογραφή   της ανωτέρω προγραμματικής σύμβασης.
 7  Έγκριση Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης.  236  Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία, σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας:
1. Τo Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης και ειδικότερα  το σχέδιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της περιοχής παρέμβασης, η σκοπιμότητα υλοποίησης των προτεινόμενων έργων και η συμβολή αυτών στην επίτευξη της προτεινόμενης αναπτυξιακής στρατηγικής. Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αναλόγως της πηγής χρηματοδότησης (Ε.Π. «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013», Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», άλλα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, Εθνικοί Πόροι). Ειδικότερα και σε συνέχεια της ανωτέρω έγκρισης η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ΑΜΘ θα εκδώσει σχετική πρόσκληση προϋπολογισμού, σε πρώτη (Α Φάση) είκοσι πέντε εκατομμυρίων € (25.000.000 €). Στο πλαίσιο της ανωτέρω πρόσκλησης θα υποβληθούν για αξιολόγηση προς ένταξη τα έργα του Πίνακα Γ-1, Παράρτημα Γ, του παρόντος τεύχους «Προτεινόμενα έργα για ένταξη στη θεματική Προτεραιότητα 61 «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την Αστική και Αγροτική Αναγέννηση»/ Κατηγορία Πράξης 61.05 «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την Ανάπτυξη Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013». Αναλόγως της πορείας υλοποίησης του προγράμματος η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή να ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη δυνατότητα ενεργοποίησης και το ύψος του διαθεσίμου προϋπολογισμού δεύτερης (Β’ Φάσης) υποβολής προτάσεων.
2. Την υποβολή αιτήματος εκχώρησης πόρων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για χρηματοδότηση έργων που περιλαμβάνονται στο παρόν σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής παρέμβασης και αφορούν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα (δασικοί δρόμοι, εγγειοβελτιωτικά έργα, αρδευτικά δίκτυα, αγροτική οδοποιία, έργα προστασίας και ανάπτυξης δασικού δυναμικού κλπ). Αναλόγως της πορείας του αιτήματος εκχώρησης πόρων η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή να εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο εξειδικευμένο κατάλογο έργων που προτείνονται για χρηματοδότηση.
3.  Την υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την άμεση επαναπροκήρυξη του σκέλους ιδιωτικών επενδύσεων του Άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»
4. Την υποβολή πρότασης για την εγγραφή ποσού δύο εκατομμυρίων ευρώ (2.000.000 €) στο Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότη δράσεων (ενέργειες ωρίμανσης έργων, μελέτες χωροταξικού σχεδιασμού, τεχνική βοήθεια κ.λπ.) που περιλαμβάνονται στο παρόν σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής παρέμβασης. Αναλόγως της πορείας του αιτήματος εκχώρησης πόρων η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή να εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο εξειδικευμένο κατάλογο έργων που προτείνονται για χρηματοδότηση.
 8  Ενημέρωση για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια ΑΜΘ.  237  Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ενημερώθηκαν  για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια ΑΜΘ
 9  υμπλήρωση και Διόρθωση της υπ΄αριθμ.169/6-7-2011 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου  Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης .  238  Εγκρίνεται Ομόφωνα
Η Συμπλήρωση και Διόρθωση της υπ΄αριθμ.169/6-7-2011 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου  Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ,όπως ειδικότερα αναφέρεται στην εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.
 10  Εγκριση αναβολής των υπ.αριθμ. 7 εως 20 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 8 του κανονισμού λειτουργίας του Π.Σ  239  Εγκρίνεται ομόφωνα
Η αναβολή των υπ. αριθμ 7 εως 20 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης
σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 8 του κανονισμού λειτουργίας του Π.Σ 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Διαβάστηκε 966 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 11:29
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2011 Πρόσκληση 18η 2011 Πρόσκληση 17η »

Αναζήτηση Περιφερειακό Συμβούλιο

Λ. Δημοκρατίας 1
69133 Κομοτηνή
Τηλ: 2531350195 , 2531350172
mail:perifsymv@pamth.gov.gr

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή