2012 Απόφαση 721

Κατεβάστε το αρχείο (pdf)

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Του Πρακτικού αριθ. 33 /2012 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ. Αριθ. Απόφασης 721/2012 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Εισήγηση για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και  ποτών SIAL Παρισιού από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2012 Στην Κομοτηνή σήμερα στις 20 Σεπτεμβρίου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.30 μ.μ. στην αίθουσα  συνεδριάσεων του Καταστήματος της  Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, 1ος όροφος, Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή, συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής  Μακεδονίας - Θράκης ύστερα  από την Δ.Δ.5809/14-9-2012 έγγραφη πρόσκληση του προέδρου αυτής, που επιδόθηκε σε κάθε μέλος χωριστά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 177 του Ν. 3852/2010. Παρόντες ήταν : ο κ.  1) Παύλος Δαμιανίδης Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής , 2)Δημήτριος Χαϊτίδης Αντιπρόεδρος, 3) Μαρία Γκουγκουσκίδου μέλος, 4) Αϊχάν Σιακήρ μέλος, 5)Σταύρος  Καβαρατζής μέλος, 6)  Κωνσταντίνος Μιχελής μέλος, 7) Χρήστος Τρέλλης μέλος. Απόντες ήταν : οι κ.κ. 1) Ανδρονίκη Κεφαλίδου μέλος και 2) Γεώργιος Χριστοδουλίδης μέλος, ο οποίος απουσίαζε αν και κλήθηκε νόμιμα. Καθήκοντα Γραμματέα άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας ΑΜΘ Σμαρώ Δαδινίδου.  Στη συνέχεια Κατά Πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίσθηκε η συζήτηση του  όγδοου  εκτός ημερήσιας διάταξης θέματος, το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Μιχελης μειοψήφησε ψηφίζοντας Κατά, διότι θεωρεί ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως. ΑΠΟΦΑΣΗ 721: Εισηγούμενη  το όγδοο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης η Δ/νση Οικονομικού της ΠΑΜΘ με το υπ΄ αριθμ. 4572/20-9-2012 έγγραφο της έθεσε υπόψη των μελών της επιτροπής, το υπ’ αριθμ.03/342/13-9-2012 στο  οποίο αναφέρονται τα εξής: Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών στον κόσμο. Διοργανώνεται κάθε  δύο χρόνια και αποτελεί παγκόσμιο σημείο συνάντησης και προβολής των εταιριών και των προϊόντων του κλάδου.
Στην προηγούμενη SIAL συμμετείχαν:
 5.700 εταιρίες από 106 χώρες
 Σύνολο εμπορικών επισκεπτών: 136.381 (το 62% ήταν διεθνείς επισκέπτες από 200 χώρες)
 1500 δημοσιογράφοι από 42 χώρες
H SIAL 2012 θα διεξαχθεί από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2012 στο Eκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι/Γαλλία και στον εκθεσιακό χώρο Parc d' exposition, αναμένεται να την επισκεφτούν πάνω από 147.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο και θα συμμετάσχουν 130 Έλληνες εκθέτες.
Για το Ελληνικό Περίπτερο έχει προβλεφθεί χώρος στους παρακάτω τομείς - αίθουσες:
 Αίθουσα Εθνικών Περιπτέρων - Τρόφιμα Γενικά (National Pavilions)
 Αίθουσα Γαλακτοκομικών Προϊόντων (Dairy & egg products)
 Αίθουσα Προϊόντων Ζαχαροπλαστικής & Αρτοποιίας (Βakery, pastry & confectionery products)
 Aίθουσα Delicatessen & έτοιμων προϊόντων (Delicatessen, ready-prepared products)
 Αίθουσα Διατηρημένων Προϊόντων (Preserved products)
 Αίθουσα Κατεψυγμένων Προϊόντων (Frozen products, ice cream & frozen desserts)
 Αίθουσα Ποτών, αλκοολούχων και μη (Beverages)
 Αίθουσα Γενικών Τροφίμων (Grocery products & multi-products)
Για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη προβολή και επικοινωνία του ελληνικού περιπτέρου έχει προβλεφθεί:
1.Τοποθέτηση banners σε εσωτερικούς χώρους της έκθεσης, υψηλής προσπελασιμότητας
2. Σχεδιασμός καταλόγου της ελληνικής συμμετοχής, ο οποίος θα βασίζεται στη λειτουργικότητα αλλά και την αισθητική, με τη δυνατότητα διαφημιστικής καταχώρησης για την κάθε συμμετέχουσα εταιρεία.
3.Διαφημιστικές καταχωρήσεις σε κλαδικά έντυπα και εφημερίδες.
4.Χώρος γευσιγνωσίας (degustation lounge) για τη φιλοξενία δημοσιογράφων και αγοραστών αλλά και για τη πραγματοποίηση live επιδείξεων μαγειρικής.
5. Στόχευση και συντονισμό για B2B συναντήσεις με τη συνεργασία του γαλλικού ομίλου SOPEXA.
Στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Sial Paris προτίθεται να συμμετάσχει ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ). Η συμμετοχή της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας-Θράκης στη SIAL  εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της Περιφέρειας για αύξηση των εξαγωγών της μέσω της υποβοήθησης των επιχειρήσεων και αποσκοπεί στη διεύρυνση της πελατειακής τους βάσης και το  άνοιγμα νέων αγορών σε χώρες του εξωτερικού. Για το σκοπό αυτό έχει ληφθεί η με αριθ. 7/19/19-7-2012 απόφαση της Επιτροπής Πρωτογενούς τομέα και έχει γίνει τροποποίηση του προϋπολογισμού  της Περιφέρειας ώστε να υπάρχει επαρκής πίστωση για την κάλυψη της δαπάνης. Η Περιφέρεια θα συμμετάσχει υπό την εθνική παρουσία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού  Εμπορίου (ΟΠΕ), με  δικό της περίπτερο στον χώρο της έκθεσης, και θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει προϊόντα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον γεωγραφικό της χώρο. Για το σκοπό αυτό και για την  αρτιότερη οργάνωση της συμμετοχής και λόγω του ότι οι δαπάνες που θα προκύψουν είναι αρκετές και για ορισμένες υπάρχει δυσκολία δεδομένου ότι πρέπει να καταβληθούν στο εξωτερικό, ολόκληρο  το έργο της συμμετοχής, πρέπει να ανατεθεί σε έναν φορέα ο οποίος θα αναλάβει τη διεκπεραίωση όλων των εργασιών. Ήτοι :
 Ενοίκιο του χώρου
 κατασκευή και βασικό εξοπλισμό stand
 αποστολή των εκθεμάτων στην έκθεση και ασφάλιση των εκθεμάτων (δεν περιλαμβάνεται η επιστροφή τους στην Ελλάδα)
 τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες του περιπτέρου
 επιτόπια παρουσία υπαλλήλου και αριθμού διερμηνέων - βοηθητικού προσωπικού, για το σύνολο των εκθετών
 καταχώριση του εκθέτη στον επίσημο κατάλογο της Έκθεσης
 παροχή στοιχείων για την αγορά
Η Δ/νση Οικονομικού στο πιο πάνω έγγραφό της επίσης αναφέρει τα εξής: Παρακαλούμε να εγκρίνετε τη διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή,  για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL 2012 στο Παρίσι, προϋπολογισμού 45.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., που θα  πραγματοποιηθεί από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2012 στο Παρίσι. Η δαπάνη θα βαρύνει τον Ειδικό Φορέα: 0072 και ΚΑΕ: 0844 «Εκθέσεις, οργάνωση συνεδρίων και  πολιτιστικών εκδηλώσεων» της  Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας-Θράκης, του οικονομικού έτους 2012. Επιπλέον, σας διαβιβάζουμε τους όρους της Διακήρυξης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης στη Διεθνή  Έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL 2012 στο Παρίσι, προϋπολογισμού 45.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., που θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2012 στο Παρίσι, καθώς και  το πρακτικό διενέργειας δημόσιας κλήρωσης για τη συγκρότηση των επιτροπών διενέργειας του διαγωνισμού και ενστάσεων. Κατόπιν τούτου, η υπηρεσία: 

 
 ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ

 Την έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL Παρισιού από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2012, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης  ποσού 45.000 ευρώ , συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., τη διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου ο οποίος θα αναλάβει την οργάνωση και την κάλυψη όλων των  δαπανών, των όρων διακήρυξης και τη συγκρότηση επιτροπών διαγωνισμού , σύμφωνα με το από 20-9-2012 Πρακτικό κλήρωσης, ως εξής: 

Α. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ:

Τακτικά Μέλη
1. Ράπτης Δημήτριος, Πρόεδρος, ΠΕ Γεωπόνων με βαθμό Β΄,
2. Λεωνίδα Σταυρούλα, μέλος, ΠΕ Γεωπόνων με βαθμό Β΄,
3. Λαφτσής Γεώργιος, ΔΕ Διοικητικού με βαθμό Δ΄.
Αναπληρωματικά μέλη
1. Τζωρζίδης Βασίλειος, Πρόεδρος, ΠΕ Γεωπόνων με βαθμό Β΄,
2. Περδίκη Κυριακή, μέλος, ΤΕ Γεωπονίας με βαθμό Δ΄,
3. Βουρμά Χρυσούλα, μέλος, ΔΕ Γεωπονίας με βαθμό Δ΄.
Β. ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 15 ΤΟΥ Π.Δ 118/2007:
Τακτικά Μέλη
1. Φόλας Γεώργιος, Πρόεδρος, ΠΕ Γεωπόνων με βαθμό Β΄,
2. Κυρκούδης Ιωάννης, μέλος, ΠΕ Κτηνιάτρων με βαθμό Δ΄,
3. Αμαξόπουλος Ιωάννης, μέλος, ΠΕ Γεωπόνων με βαθμό Δ΄,
Αναπληρωματικά μέλη
1. Χατζόπουλος Δημήτριος, Πρόεδρος, ΠΕ Γεωπόνων με βαθμό Β΄,
2. Μαλλίδης Παναγιώτης, μέλος, ΤΕ Γεωπονίας με βαθμό Δ΄,
3. Παυλίδης Δημήτριος, μέλος, ΠΕ Κτηνιάτρων με βαθμό Β΄,
ΑΔΑ: Β4377ΛΒ-ΙΥΙ
Η Οικονομική Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μετά από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 176 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 5  του Ν.4071/2012 :

Α Π Ο ΦΑ Σ Ι Ζ Ε Ι Κ Α Τ Α Π Λ Ε Ι Ο Ψ Η ΦΙ Α
(Με ψήφους 6 υπέρ και 1 κατά ) 

Εγκρίνει:
1. Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL Παρισιού από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2012, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης ποσού  45.000 ευρώ , συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.,

 2. Τη διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου ο οποίος θα αναλάβει  την οργάνωση και την κάλυψη όλων των δαπανών,
3. τους όρους διακήρυξης και
Συγκροτεί επιτροπές διαγωνισμού , σύμφωνα με το από 20-9-2012 Πρακτικό κλήρωσης, ως εξής:
Α. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ:
Τακτικά Μέλη
1. Ράπτης Δημήτριος, Πρόεδρος, ΠΕ Γεωπόνων με βαθμό Β΄,
2. Λεωνίδα Σταυρούλα, μέλος, ΠΕ Γεωπόνων με βαθμό Β΄,
3. Λαφτσής Γεώργιος, ΔΕ Διοικητικού με βαθμό Δ΄.
Αναπληρωματικά μέλη
1. Τζωρζίδης Βασίλειος, Πρόεδρος, ΠΕ Γεωπόνων με βαθμό Β΄,
2. Περδίκη Κυριακή, μέλος, ΤΕ Γεωπονίας με βαθμό Δ΄,
3. Βουρμά Χρυσούλα, μέλος, ΔΕ Γεωπονίας με βαθμό Δ΄.
Β. ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 15 ΤΟΥ Π.Δ 118/2007:
Τακτικά Μέλη
1. Φόλας Γεώργιος, Πρόεδρος, ΠΕ Γεωπόνων με βαθμό Β΄,
2. Κυρκούδης Ιωάννης, μέλος, ΠΕ Κτηνιάτρων με βαθμό Δ΄,
3. Αμαξόπουλος Ιωάννης, μέλος, ΠΕ Γεωπόνων με βαθμό Δ΄,
Αναπληρωματικά μέλη
1. Χατζόπουλος Δημήτριος, Πρόεδρος, ΠΕ Γεωπόνων με βαθμό Β΄,
2. Μαλλίδης Παναγιώτης, μέλος, ΤΕ Γεωπονίας με βαθμό Δ΄,
3. Παυλίδης Δημήτριος, μέλος, ΠΕ Κτηνιάτρων με βαθμό Β΄,
Μειοψήφησε το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Μιχελής ψηφίζοντας Κατά, διότι θεωρεί ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για το θέμα. Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 721/2012.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε.                               ΤΑ ΜΕΛΗ 
                                                                 
                                                                 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΪΤΙΔΗΣ
                                                               
                                                              ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ
 ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ                                   ΑΪΧΑΝ ΣΙΑΚΗΡ
                                                                ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ
                                                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ
                                                                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΕΛΛΗΣ

 

 ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ο.Ε.

                                                       

ΣΜΑΡΩ ΔΑΔΙΝΙΔΟΥ

Διαβάστηκε 495 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 11:25
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2012 Απόφαση 720 2012 Απόφαση 722 »

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή