2012 Απόφαση 510

Κατεβάστε το αρχείο (pdf)

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Του Πρακτικού αριθ. 25 /2012 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ..
Αριθ. Απόφασης 510/2012

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Εισήγηση για την έγκριση των όρων διαγωνισμού της μελέτης: «Εκούσιος αναδασμός αγροκτήματος Κουτσού Ν. Ξάνθης» ενταγμένη στο «Τεχνικό Πρόγραμμα Περιφέρειας ΑΜΘ έτους 2012 ΠΕ Ξάνθης ΚΑΠ επενδύσεις με κωδικό έργου:123602006» Προεκτιμώμενης αμοιβής της μελέτης:426.000,00€ (με στρογγυλοποίηση και ΦΠΑ 23%).
Στην Κομοτηνή σήμερα στις 19 Ιουλίου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Καταστήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, 1ος όροφος, Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή, συνήλθε σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ύστερα από την Δ.Δ.4591/16-7-2012 έγγραφη πρόσκληση του προέδρου αυτής, που επιδόθηκε σε κάθε μέλος χωριστά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 177 του Ν. 3852/2010. Παρόντες ήταν : ο κ. 1) Παύλος Δαμιανίδης Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής , 2) Δημήτριος Χαϊτίδης Αντιπρόεδρος, 3) Γεώργιος Χριστοδουλίδης μέλος 4) Αϊχάν Σιακήρ μέλος 5) Κωνσταντίνος Μιχελής μέλος , 6)Χρήστος Τρέλλης μέλος Καθήκοντα Γραμματέα άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας ΑΜΘ Φωτεινή Νταντή. Απόντες ήταν : οι κ.κ. 1), Ανδρονίκη Κεφαλίδου μέλος 2) Μαρία Γκουγκουσκίδου μέλος, 3) Σταύρος Καβαρατζής μέλος , οι οποίοι απουσίαζαν αν και κλήθηκαν νόμιμα.

ΑΠΟΦΑΣΗ 510: Εισηγούμενη το εικοστοπρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης η Διεύθυνση Πολιτικής Γης της Π.Α.Μ.Θ. με το υπ’αριθμ. 03/03/380/13-7-2012 έγγραφο της έθεσε υπόψη των μελών της επιτροπής τα εξής: Το αγρόκτημα Κουτσού έχει έκταση 11.201 τ.μ. (σύμφωνα με την Αρχική Διανομή 1932) και συνορεύει με: τον αναδασμό του αγροκτήματος Γενησέας, τον αναδασμό του αγροκτήματος Συδινής, το αγρόκτημα Νέας Κεσσάνης, τον αναδασμό του αγροκτήματος Ποταμιάς και με τον αναδασμό του αγροκτήματος Μάνδρας. Ο αναδασμός στην αγροτική περιοχή του Κουτσού είναι εκούσιος. Η έκταση που περιλαμβάνεται στον αναδασμό αφορά το σύνολο του αγροκτήματος του Κουτσού, εκτός από τις περιοχές, που θα εξαιρέσει η επιτροπή αναδασμού. Τα αγροτεμάχια που περιλαμβάνονται είναι κλήροι και ιδιοκτησίες σύμφωνα με την αρχική διανομή του αγροκτήματος αλλά και των συμπληρωματικών διανομών. Αντικειμενικοί σκοποί του αναδασμού ήταν και είναι η συγκέντρωση της πολυτεμαχισμένης ιδιοκτησίας του αγρότη και η κατάλληλη προσαρμογή των αγροτικών κτημάτων στις περιοχές που κατασκευάζονται εγγειοβελτιωτικά έργα. Όλα τα παραπάνω συντελούν στην καλύτερη παραγωγική αξιοποίηση και εκμετάλλευση της γης με την κατάλληλη διαμόρφωση, διάταξη και συγκέντρωση της εγγείου ιδιοκτησίας κάθε προσώπου, καθώς επίσης και στη μείωση του κόστους παραγωγής για τους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων. Η σύμβαση καλύπτεται από τη συμφωνία για τις δημόσιες συμβάσεις, δεν κατανέμεται σε τμήματα και δεν θα ληφθούν υπόψη εναλλακτικές προσφορές Προεκτιμώμενη αμοιβή της μελέτης: 426.000€ (με στρογγυλοποίηση & Φ.Π.Α. 23%) Κατηγορία Μελέτης: Τοπογραφική Μελέτη (κατ.16) – (Πτυχία Γ’ ή Δ΄ή Ε΄) Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης ορίζεται σε (32) τριάντα δύο μήνες από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού. Στην προθεσμία αυτή περιλαμβάνεται ο καθαρός χρόνος ολοκλήρωσης της μελέτης, ο χρόνος αναπομπής του αναδασμού στην επιτροπή αναδασμού σύμφωνα με τον Ν. 674/77 και ο χρόνος μέχρι την κύρωση της μελέτης. Ο καθαρός χρόνος ολοκλήρωσης του μελετητικού αντικειμένου ορίζεται σε (20) είκοσι μήνες. Η Υπηρεσία

 
 ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ

Α) την έγκριση των όρων Προκήρυξης της μελέτης «Εκούσιος Αναδασμός αγροκτήματος Κουτσού Ν. Ξάνθης». Η μελέτη θα ανατεθεί με ανοικτή διαδικασία με εφαρμογή της διαδικασίας του άρθρου 7 του Ν. 3316/05.
Β) την ανάθεση της Προκήρυξης της πλήρους μελέτης με εφαρμογή της διαδικασίας του άρθρου 7 του Ν.3316/05 (Ανάθεση οριστικής μελέτης ή άλλων σταδίων εκτός προκαταρκτικών μελετών), γιατί δεν απαιτούνται τεχνικά στοιχεία άλλα, πέραν των ήδη περιεχομένων στο φάκελο έργου (άρθρο 5 παρ.5α του Ν.3316/05). Η Οικονομική Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μετά από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 176 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 5 του Ν.4071/2012 :

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει Α) τους όρους της Προκήρυξης της μελέτης «Εκούσιος Αναδασμός αγροκτήματος Κουτσού Ν. Ξάνθης». Η μελέτη θα ανατεθεί με ανοικτή διαδικασία με εφαρμογή της διαδικασίας του άρθρου 7 του Ν. 3316/05. Β) την ανάθεση της Προκήρυξης της πλήρους μελέτης με εφαρμογή της διαδικασίας του άρθρου 7 του Ν.3316/05 (Ανάθεση οριστικής μελέτης ή άλλων σταδίων εκτός προκαταρκτικών μελετών), γιατί δεν απαιτούνται τεχνικά στοιχεία άλλα, πέραν των ήδη περιεχομένων στο φάκελο έργου (άρθρο 5 παρ.5α του Ν.3316/05). Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 510/2012.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε.                               ΤΑ ΜΕΛΗ 
                                                                 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΪΤΙΔΗΣ
                                                                 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ,
                                                              ΑΪΧΑΝ ΣΙΑΚΗΡ
                                                              ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ
        ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ                      ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΕΛΛΗΣ

 

 ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ο.Ε.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΝΤΑΝΤΗ

Διαβάστηκε 498 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 12:56
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2012 Απόφαση 509 2012 Απόφαση 511 »

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή