Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Με "υπογραφή και βούλα" ξεκινούν οι αναδασμοί Ερασμίου και Κουτσού

Σήμερα Τρίτη 30/7/2013 υπογράφηκε στο Γραφείο του Περιφεριεάρχη ΑΜΘ η σύμβαση για την υλοποίηση των μελετών για τους:

  • «ΕΚΟΥΣΙΟΣ ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥ Ν. ΞΑΝΘΗΣ», αγρόκτημα που έχει έκταση 11201 τ.μ.
  • «ΕΚΟΥΣΙΟΣ ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΑΣΜΙΟΥ Ν. ΞΑΝΘΗΣ», αγρόκτημα που έχει έκταση 29116 τ.μ.

μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης κ.Φώτιο Καραλίδη (ως αναπληρωτή του Περιφερειάρχη) και του νομίμου εκπροσώπου του αναδόχου "Γεώργιος Οικονόμου & Συνεργάτες" .

Ο προϋπολογισμός των μελετών ήταν 1.000.000,00 ευρώ και μετά από έκπτωση 61,00% περίπου και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 24 μήνες, ξεκινούν οι αναδασμοί των αγροκτημάτων Κουτσού και Ερασμίου.

Από σήμερα το "όνειρο γίνεται πραγματικότητα " και οι δύο αυτοί αναδασμοί που αποτελούσαν πάγιο αίτημα των αγροτών της Ξάνθης που πάνω από 10 χρόνια παρέμεναν ανενεργοί ενώ θεωρούνται σημαντικοί για τη συγκέντρωση των ιδιοκτησιών και την ορθολογικότερη χρήση των συγκεκριμένων αγροκτημάτων περνούν πλέον στη φάση της υλοποίησης. Η υλοποίηση τους θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα (κύριος πυλώνας παραγωγής της Ξάνθης) σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση καλλιεργειών με την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της περιοχής, την αναβάθμιση ποιότητας παραγόμενων αγροτικών προϊόντων (με παραγωγή προϊόντων βιολογικής γεωργίας - κτηνοτροφίας κλπ.) .

 

th DSC02675 th DSC02680 th DSC02688
Διαβάστηκε 1394 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή