Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Ημερίδα - «Η Ξάνθη των ανατολικών καπνών»

stef

Ο Ανιπεριφεριάρχης Π.Ε. Ξάνθης σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα «Η Ξάνθη των ανατολικών καπνών» που θα διοργανωθεί σε συνεργασία με τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 & ώρα 20.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή.

 

 

   Με εκτίμηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ξάνθης

Καραλίδης Φώτιος

  

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ώρα 20.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Ημερίδα -  «Η Ξάνθη των ανατολικών καπνών»

Με αφορμή την οργάνωση Μουσείου Καπνού από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα την έρευνα , τον εντοπισμό και συλλογή εκθεσιακού και αρχειακού υλικού  για το Μουσείο.  Στόχος είναι η δημοσιοποίηση του έργου και η συμμετοχή σε εθελοντικές ομάδες φίλων του μουσείου, που θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωσή του.

Το Μουσείο Καπνού έχει ως στόχο  την ανάδειξη της κοινωνικής ζωής της Ξάνθης και των ανθρώπων της, όπως αυτά συνδέονται με την καλλιέργεια, την παραγωγή, την επεξεργασία και την εμπορία του καπνού. Η λειτουργία του δεν έχει ως στόχο την απλή παρουσίαση εκθεσιακών τεκμηρίων, αλλά την αναζήτηση, πίσω από αυτά, ιστοριών που ζωντανεύουν και ενεργοποιούν τη συλλογική μνήμη των κατοίκων της Ξάνθης και τη φαντασία των επισκεπτών της.

Πρόγραμμα

20:00 – 20:15              

Χαιρετισμοί

20:15 – 20:45              

Παρουσίαση των δράσεων της ομάδας εργασίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το Μουσείο Καπνού

20:45 – 21:15            

Ερωτήσεις

21:15 – 21:30              

Συμπεράσματα

 

 

 

 

 

  

Διαβάστηκε 1496 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012 13:03

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή