Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 113 « ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ»

 

                                  sima black             

Ελληνική Δημοκρατία

Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας

& Κτηνιατρικής

Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

Περιφερειακής Ενότητας   Ξάνθης

………………………………………………………………………………

Ταχ.Δ/νση       :Διοικητήριο

          Ταχ. Κωδ.       :67.100 – Ξάνθη

          Πληροφορίες   : Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου

          Τηλέφωνο      : 2541 3 50191

          Fax               : 25410 63167

E-mail            : u13722@minagric.gr  

  

        

                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 113 « ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ»

 

Σύμφωνα με το αριθ. 4396/29-03-2012 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ-Ανταγωνιστικότητα) , καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στο Μέτρο 113. Το μέτρο στοχεύει στην ενθάρρυνση των ηλικιωμένων γεωργών και συγκεκριμένα καπνοπαραγωγών (γεννηθέντες 1η Μαΐου 1948 έως και την 1η Μαΐου 1951) που έχουν ενεργοποιήσει δικαιώματα καπνού στις καπνοπαραγωγικές περιοχές το 2009 , να αποχωρήσουν από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα με το σύστημα της πρόωρης συνταξιοδότησης στα πλαίσια εφαρμογής του Μέτρου 113, του Άξονα 1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» (ΠΑΑ).

Αποσκοπεί στην εξασφάλιση ενός ελάχιστου οικογενειακού εισοδήματος στον αποχωρούντο γεωργό, και ταυτόχρονα στην ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού μέσω μεταβίβασης της εκμετάλλευσης του σε έναν διάδοχο , νέο ηλικιακά γεωργό, ο οποίος θα αυξήσει το μέγεθος της εκμετάλλευσης που θα δημιουργηθεί.

Εφαρμόζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και συγκεκριμένα από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ-Ανταγωνιστικότητα και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σε ολόκληρη την χώρα.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μέτρο θα υποβάλλουν Αίτηση Ενίσχυσης που θα συνοδεύεται από Φάκελο Υποψηφιότητας. Η Αίτηση  Ενίσχυσης θα υποβάλλεται και θα οριστικοποιείται ηλεκτρονικά από οποιοδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω σχετικής εφαρμογής στους διαδικτυακούς τόπους της ΕΥΕ ΠΑΑ-Ανταγωνιστικότητα ( http://www.agrotikianaptixi.gr) και στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ ( http://www.opekepe.gr) και θα υποβάλλεται έντυπα στην περιφερειακή διεύθυνση του ΟΠΕΚΕΠΕ Ο αριθμός ηλεκτρονικού πρωτόκολλου δηλώνει τη χρονική προτεραιότητα της αίτησης έναντι εκείνων που θα υποβληθούν μεταγενέστερα

Ως περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης - φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται η περίοδος από 4 Απριλίου 2012 έως και 5 Μαΐου 2012, σύμφωνα με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

 

Περαιτέρω εξειδικευμένη πληροφόρηση για όσους ενδιαφέρονται παρέχεται από την :

ü       Ειδική υπηρεσία Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής – Ανταγωνιστικότητας στα τηλέφωνα

210 52 75 248 και 210 52 75 252

ü       Τις περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

ü       Την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου –Γραφείο 314)

ü       Τους διαδικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

www.minagric.gr , www.agrotikianaptixi.gr , www.opekepe.gr

 

.    

                    

 

Διαβάστηκε 2049 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 14:07

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή