Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Δεύτερη Σύσκεψη Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για την εκτίμηση της κατάστασης της γέφυρας του Ποταμού Νέστου

sopp281120181 sopp281120182

 

 

Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 13:00, στην «Αίθουσα Αυτοδιοίκησης» του κτιρίου της Π.Ε. Δράμας, έλαβε χώρα η δεύτερη σύσκεψη του Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, αναφορικά με το κατεπείγον θέμα της επανεκτίμησης της κατάστασης της γέφυρας του Ποταμού Νέστου, η οποία βρίσκεται στα όρια του οικισμού Παρανεστίου.

                Στην σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.Χρήστου Μέτιου και υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Αργύρη Πατακάκη, συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Π.Α.Μ.Θ. κ.Δημήτριος Παπαλέξης, ο Δήμαρχος Δράμας κ.Χριστόδουλος Μαμσάκος, η Δήμαρχος Παρανεστίου κα Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου, η συνεργάτης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Δράμας Χρήστου Καραγιαννίδη κα Μάρθα Μαλέζογλου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ιωάννης Παπαθανασίου, Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Δράμας, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.

                Αρχικά, τον λόγο πήρε ο ειδικός μελετητής κ.Αργύριος Πλέσιας, ο οποίος αναφέρθηκε τεκμηριωμένα στην τεχνική κατάσταση της γέφυρας και τις αντοχές της.

                Στην συνέχεια, σχετικά με τα προβλήματα που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής της κυκλοφορίας και μετά από εισήγηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας κ.Θεόδωρου Σιδηρόπουλου και πρότασης του Προέδρου του Σ.Ο.Π.Π. και Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Δράμας κ.Αργύρη Πατακάκη, αποφασίστηκε η λήψη των αναγκαίων μέτρων, τα οποία συνοψίζονται ως εξής :

                Πρώτον, ο περιορισμός της κίνησης των οχημάτων στη γέφυρα με τον έλεγχο του βάρους τους σε δύο (2) τόνους και της ταχύτητάς τους σε δέκα (10) χιλιόμετρα ανά ώρα.

                Δεύτερον, η τοποθέτηση της απαραίτητης σήμανσης στη γέφυρα.

                Τρίτον, η εκτέλεση όλων των αναγκαίων εργασιών επισκευής και αναβάθμισης στις εναλλακτικές οδούς κυκλοφορίας, προκειμένου για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Διαβάστηκε 1697 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή