Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Ανάργυρου Πατακάκη για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 

Η 28η Οκτωβρίου του 1940 και ο αγώνας ενάντια στην μετέπειτα τριπλή ξένη κατοχή – βουλγαρική στη Δράμα και σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη - για ακόμα μία φορά, 77 χρόνια μετά, έρχεται να μας θυμίσει την τεράστια και καθοριστική συμβολή των Ελλήνων στην διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ιστορίας του 20ου αιώνα. Με τον πατριωτισμό και την αυτοθυσία που επέδειξαν, έγραψαν μία από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του έθνους, υπερασπίζοντας το υπέρτατο αγαθό, την Ελευθερία. Ταυτόχρονα, προσέφεραν ελπίδα σε όλα τα έθνη του κόσμου ενάντια στις δυνάμεις της βαρβαρότητας και του φασισμού και «έβαλαν το λιθαράκι τους» στην απελευθέρωση ολόκληρης της Ευρώπης από τον ναζιστικό ζυγό.

Ο εθνικός εκείνος αγώνας αποτελεί πηγή άντλησης διδαγμάτων και παρακαταθήκη για να πορευτούμε με εθνική ομοψυχία στο μέλλον.

Η φετινή Επέτειος μας βρίσκει όλους ενώπιον μίας δύσκολης και κρίσιμης συγκυρίας. Ενωμένοι και εμπνεόμενοι από το Έπος του ’40, οφείλουμε να αγωνιστούμε για την ανάταση της πατρίδας μας, να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις.

Σε μία περίοδο οξείας οικονομικής κρίσης και διάρρηξης του κοινωνικού ιστού, η προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα.

Διαβάστηκε 1940 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή