Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Σύσκεψη για την κατασκευή του κάθετου Άξονα Δράμας-Αμφίπολης

siskepsi280820171 siskepsi280820173
siskepsi280820174

 

 

Την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 στην Π.Ε. Δράμας, στις 12:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το ζήτημα της άμεσης σύνδεσης με οδό επιπέδου ταχείας κυκλοφορίας, της πόλης της Δράμας με την Εγνατία Οδό.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Ανάργυρου Πατακάκη και παρουσία του κ.Απόστολου Φράγκου, Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού ΕΜΠ, εκπροσώπου της σύμπραξης των τεχνικών εταιριών, αναδόχων της μελέτης του Τμήματος Μαυρολεύκης-Παλαικώμης του Οδικού Άξονα Δράμας-Αμφίπολης, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών της ΠΑΜΘ κ. Χρήστου Λιθηρόπουλο, κ.Κωνσταντίνο Κινατζίδη, του Δημάρχου Δράμας κ.Χριστόδουλου Μαμσάκου, του Δημάρχου Δοξάτου κ.Δημήτριου Δαλακάκη, της Δημάρχου Παρανεστίου κας Αλεξάνδρας Μαρίνας Σωτηριάδου, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Δράμας, Ταξίαρχου κ.Γεώργιου Καϊπάκη, καθώς περιφερειακών συμβούλων και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση για την πορεία εκπόνησης των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή του έργου, το 98% των οποίων είναι πλέον ώριμες και ο συντονισμός των ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων του Νομού Δράμας. Στόχος, με τη συμβολή όλων, είναι να επιτευχθεί η ένταξη της δαπάνης για την κατασκευή του τμήματος Μπάφρας-Μαυρολεύκης, μήκους 10 χιλιομέτρων σε ανάλογο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Έργων του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Αν επιτευχθεί η εκκίνηση της κατασκευής του εν λόγω έργου του ως άνω τμήματος, θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην υπόθεση της κατασκευής ολόκληρου του Κάθετου Οδικού Άξονα Δράμας-Αμφίπολης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης τόνισε ότι … «Το ζήτημα της κατασκευής του κάθετου άξονα είναι ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για την περιοχή του Νομού Δράμας, προκειμένου να αρθεί η απομόνωσή της από αστικά και διακομιστικά κέντρα και να αποκτήσει αναπτυξιακές προοπτικές. Γίνονται προσπάθειες, με την αμέριστη στήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για την ανεύρεση πηγής χρηματοδότησης όσων μελετών δεν έχουν ολοκληρωθεί και κυρίως, για την εκκίνηση δημοπράτησης και κατασκευής του έργου. Ενώνοντας τις φωνές μας, μετά από προσπάθειες εικοσιπέντε χρόνων, να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει».

Διαβάστηκε 2049 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή