Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας υπογράφει το κείμενο παρέμβασης των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών για την μεταρρύθμιση του β΄βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης

 

Σε υψηλούς τόνους τοποθετούνται 42 Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες της χώρας απέναντι στις προτάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του «Καλλικράτη», που οδηγούν στην κατάργηση των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Μεταξύ άλλων τονίζουν στο κείμενο τους πως Οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες όχι μόνο αποτελούν έναν αναγκαίο δημοκρατικό θεσμό μεταξύ των Δήμων και των κέντρων των Περιφερειών και των λοιπών δημοσίων αρχών, που συμβάλλει ποικιλοτρόπως στην ανάδειξη και προώθηση των θεμάτων κάθε Περιφερειακής Ενότητας και των πληθυσμών αυτών και, αντιθέτως με αυτά που προτείνει το Υπουργείο Εσωτερικών, απαιτείται ενδυνάμωση των Περιφερειακών Ενοτήτων και του θεσμού συνολικά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης μέσα από μία σειρά παρεμβάσεων που καταγράφουν στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα.

                Ως Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, δηλώνω την σύμφωνη γνώμη μου και υπογράφω το κείμενο παρέμβασης των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών για την μεταρρύθμιση του β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης. Η επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών θα έπρεπε να γνωρίζει ότι καθημερινά όλοι οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες της Ελλάδος αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας και του πληθυσμού της. Το έργο το οποίο παράγουμε δεν μπορούν να μας το εκμηδενίσουν ξαφνικά μέσα από ένα πολυνομοσχέδιο. Οι Περιφερειακές Ενότητες είναι ο πυλώνας κάθε Νομού και εργαλείο προκειμένου να ξεφύγει η χώρα μας από την αναπτυξιακή στασιμότητα και οπισθοδρόμηση.

 

Διαβαστε το κείμενο

Διαβάστηκε 1978 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή