Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Γραφείο ενημέρωσης για θέματα γερμανικών συντάξεων

fouxtel060720171 fouxtel060720172

 

 

Από την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 θα λειτουργεί στο Διοικητήριο Δράμας γραφείο συμβουλευτικού χαρακτήρα για Έλληνες που εργάστηκαν στη Γερμανία, απ΄όπου θα τους παρέχονται πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με συνταξιοδοτικά ζητήματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Ανάργυρος Πατακάκης σε δηλώσεις του ανέφερε … «Στα πιο δημιουργικά τους χρόνια, πολλοί Δραμινοί στις δεκαετίες ΄60, ΄70 και ΄80 αφιέρωσαν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής τους εργαζόμενοι στη Γερμανία, στερούμενοι την πατρίδα τους αλλά και τις οικογένειές τους. Σκοπός μας είναι η δωρεάν συμβουλευτική προς όσους μπορούν να διεκδικήσουν παροχές σε χρήμα, προνόμια και οφέλη, καθώς και πιθανές αυξήσεις που δικαιούνται από τα γερμανικά ταμεία σε συνεργασία με τα ελληνικά. Υπάρχουν στον τόπο μας 13.500 Δραμινοί ασφαλισμένοι στη Γερμανία και χάνονται κάθε χρόνο από την τοπική οικονομία 1.500.000 ευρώ λόγω έλλειψης γνώσης των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε επ΄ευκαιρία της έναρξης της λειτουργίας του εν λόγω γραφείου παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Αρμόδιος Ελληνογερμανικής Συνεργασίας PStS Hans-Joachim Fuchtel και ο Γενικός Πρόξενος Walter Stechel.

                Για πληροφορίες σχετικά με τις ημέρες και ώρες λειτουργίας καλέστε στο τηλεφωνικό αριθμό 25213.51341-342.

Διαβάστηκε 2191 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή