Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΕΣΒΗ

IMG 7770   IMG 7808

 

 

Τον Φιλέλληνα Πρέσβη της Σλοβακίας κ. Πέτερ Μιχάλκο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Στην συνάντηση τους αναπτύχθηκε μία εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα θέματα που ευνοούν τις επαφές και τις σχέσεις των δύο κρατών, σε μία δυναμική διασταύρωση και υγιή αλληλεπίδραση των εθνικών συμφερόντων τους, στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη.

Ιδιαίτερα τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα οικονομίας, εμπορίου και τουρισμού, καθώς και για τους έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της Σλοβακίας.

Ο Πρέσβης μίλησε με λόγια θαυμασμού για την ελληνική ιστορία και αναφέρθηκε στην αγάπη που τρέφουν οι Σλοβάκοι για την Βόρεια Ελλάδα και για τις παραδόσεις της.

Τόνισε ότι επιθυμία του είναι η συνεργασία όχι μόνο διακρατικά αλλά και περιφερειακά, ακόμη και μεταξύ των απλών πολιτών, με σκοπό την εκμετάλλευση ευκαιριών συνεργασίας στους τομείς της ανάπτυξης, του πολιτισμού και του τουρισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε " είμαι πολύ χαρούμενος για την άψογη συνεργασία και τους δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες. Την Ελλάδα και τη Σλοβακία τις ενώνουν η πολιτική, η πολιτιστική και η κοινή θρησκευτική ιστορία.

Προσδοκώ στην ανάπτυξη συνεργασίας με περιοχές, πόλεις, επιχειρήσεις και πανεπιστήμια ώστε να προωθηθούν κοινά προγράμματα για την ποιοτικότερη ζωή των πολιτών των χωρών μας".

Διαβάστηκε 2568 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή