Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Πολυτεχνείο

 

Δράμα, 17 Νοεμβρίου 2016

 

 

Τιμούμε σήμερα την Επέτειο εξέγερσης των Ελλήνων φοιτητών στις 17 Νοέμβρη 1973 ενάντια στη χούντα.

Οι λέξεις «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» βγαλμένες από των Ελλήνων τα Ιερά, ένωσαν όλους τους Έλληνες σε ένα κοινό αγώνα, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, στην πατρίδα, που πρώτη παγκοσμίως θεμελίωσε την έννοια αυτή στο πολίτευμά της.

                Το ρυθμικό σύνθημα και ο παλμός της φωνής των φοιτητών, ταρακούνησε συθέμελα και γκρέμισε τελικά το τυραννικό καθεστώς της δικτατορίας, στέλνοντας στα πέρατα της οικουμένης το μήνυμα ότι ο ελληνικός πολιτισμός, είναι πολιτισμός της δημοκρατίας, της ειρήνης, της ανοχής και του σεβασμού.

                Η ελληνική δημοκρατία είναι κάτι αδάμαστο, δεν καταλύεται, δεν ακυρώνεται και δεν παραλλάσσεται, γιατί είναι βαθιά ριζωμένη στην καρδιά, την ψυχή και την παιδεία των Ελλήνων.

Με άρρηκτη ενότητα και αγώνα, με σχέδιο και όραμα, με ελευθερία και δικαιοσύνη, μπορούμε να προσθέσουμε και νέες σελίδες δόξας στη σύγχρονη ιστορία μας που θα είναι συνώνυμες της προόδου, της ανάπτυξης και της προοπτικής για όλους τους Έλληνες.

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

 

Ανάργυρος Α. Πατακάκης

Διαβάστηκε 2032 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 07:34

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή