Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης / Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δράμας, συνδιοργανώνουν φέτος για πρώτη φορά την καινοτόμο πρωτοβουλία ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ, η οποία και ξεκινά επίσημα την 26/10/2016.

Το πρόγραμμα ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ προτάθηκε  φέτος από την Δνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δράμας, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με υπηρεσίες της  ΠΕ Δράμας, πρόσφατα έλαβε την σύμφωνη γνώμη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και την έγκριση  του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας οι μαθητές θα εκφραστούν για όσα επιθυμούν ή τους προβληματίζουν και ταυτόχρονα θα παρακινηθούν σε οργανωμένες δράσεις προκειμένου να βελτιώσουν το σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η διαμεσολάβηση των εκπαιδευτικών, οι συνέργειες με τοπικούς φορείς και η διαμόρφωση σύνθετων δράσεων που εμπλέκουν μεγάλο αριθμό φορέων και σχολικών μονάδων.

Ένα από τα δυνατότερα χαρακτηριστικά του ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ είναι το γεγονός ότι  οι μαθητές με τους καθηγητές , σε συνεργασία με την ομάδα υποστήριξης θα δημιουργούν ομαδικά καινοτόμες, εύχρηστες και διαδραστικές εφαρμογές . Με τις ειδικές αυτές  webGIS εφαρμογές, οι μαθητές θα κοινωνούν μέσω  του Διαδικτύου τα αποτελέσματα της έρευνας τους, την τεκμηρίωση  των ζητημάτων, τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους, που θα έχουν προκύψει μέσα από την ομαδική διαβούλευση και συνεργασία.

Έτσι  με το πεντάπτυχο ερευνώ, διαπιστώνω, συνθέτω, προτείνω, δραστηριοποιούμαι, θα γίνουν βήματα προς την επίτευξη των στόχων της πρωτοβουλίας ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ.

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η καθημερινή του λειτουργία του ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ, είναι καρπός της εθελοντικής προσφοράς και συνεργασίας στελεχών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας  Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της εκπαιδευτικής κοινότητας της ΠΕ Δράμας.

Ευχόμαστε η πρωτοβουλία να πετύχει  τους στόχους της τόσο για φέτος όσο και για τις επόμενες χρονιές,  αφήνοντας ως παρακαταθήκη εποικοδομητικές και καινοτόμες ιδέες και προτάσεις από την μαθητική κοινότητα, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη και θα εφαρμοστούν από όλους μας και ιδιαίτερα από τους θεσμικούς φορείς του τόπου. 

Για περισσότερες πληροφορίες 

www.gpolitis.gr

https://pedramas-pamth.maps.arcgis.com/home/item.html?id=2cbcfec201e24fdf90cadd2260f19de7

Διαβάστηκε 2137 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή