Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας με ΕΟΠΕ

121020161 121020162

 

 

Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, υπογράφθηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε.), ενός Οργανισμού που κατέχει Ειδική Συμβουλευτική Ιδιότητα στο ECOSOC του ΟΗΕ, και της Αναπτυξιακής Δράμας ΑΕ.

                Στο Πρωτόκολλο συμπεριλαμβάνονται η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από τον Ε.Ο.Π.Ε. προς την Αναπτυξιακή. Εκ μέρους του Οργανισμού έχει συσταθεί Επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, κ. Συμεών Σιδηρόπουλο και τους Δραμινούς, Αντιπρόεδρο, κ. Δημήτρη Κρήτα και διοικητικό στέλεχος κ. Νίκο Νεβεσκιώτη με αρμοδιότητα την υλοποίηση και παρακολούθηση της συνεργασίας.

                Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής, κ. Αργύρης Πατακάκης δήλωσε ότι η υπογραφή αυτή ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω ενεργοποίηση των νέων επιστημόνων του τόπου μας, προς το κοινό όφελος και μάλιστα αμισθί. Ο κ. Πατακάκης επισήμανε πως «είναι καιρός να δώσουμε χώρο στους νέους επιστήμονες της Δράμας να προσπαθήσουν να φέρουν επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις, αλλά και να οργανώσουν δράσεις και προγράμματα εξωστρέφειας για τον τόπο μας, ώστε να ξεπεράσουμε την δύσκολη περίοδο που διανύουμε μπολιάζοντας την εμπειρία με φρέσκες καινοτόμες ιδέες». Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Ε, κ. Σιδηρόπουλος τόνισε πως «είναι μεγάλη χαρά για τον Οργανισμό να γίνεται αρωγός στην προσπάθεια βελτίωσης και ανάπτυξης περιοχών της περιφέρειας έχοντας αποδείξει ότι προσβλέπει στην αποκέντρωση και την δημιουργία ικανών συνθηκών για την ανάπτυξη επιστημονικών δράσεων εκτός της πρωτεύουσας».

               Η επισημοποίηση της συνεργασίας ήρθε σε συνέχεια των πρωτοβουλιών των Δραμινών στελεχών του ΕΟΠΕ, Αντιπροέδρου κ. Δημήτρη Κρήτα και διοικητικού στελέχους κ. Νίκου Νεβεσκιώτη, που αποσκοπούν μέσα από ευρύτερες προσπάθειες τους να εισαχθεί η Δράμα, στο πλαίσιο δράσεων και προγραμμάτων του Οργανισμού με όφελος για την κοινωνία και καλλιέργεια κλίματος εξωστρέφειας για τον τόπο, προσφέροντας, έτσι, το ελάχιστο που μπορούν σε μια δύσκολη -κατά γενική ομολογία- περίοδο για τη Δράμα και τη χώρα συνολικά.

               Με τη σειρά τους, ο Δραμινός Αντιπρόεδρος κ. Κρήτας αναφέρει ότι «πρέπει να προωθήσουμε ένα κλίμα συνεργασίας, τη μεταφορά καλών πρακτικών και πολιτικών με απώτερο στόχο την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη στη περιοχή μας, κάνοντας βήματα πιο γρήγορα απ’ τη φθορά και την κρίση που παραμένει 7 χρόνια τώρα», τέλος από την πλευρά του ο κ. Νίκος Νεβεσκιώτης τόνισε πως «Υπάρχουν νέοι που ασφυκτιούν, θέλουν να παράγουν και να προσφέρουν. Αυτή ακριβώς την φιλοσοφία επιχειρούμε να εγκαινιάσουμε σήμερα».

 

Διαβάστηκε 1961 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή