Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Επίσκεψη της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Δράμας

foto040720161 foto040720163
foto040720164 foto040720167
foto040720169

 

 

Υπό την παρουσία της Α.Ε του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη και με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό στη μνήμη των ηρώων που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, εορτάστηκε η 103η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης της Δράμας.

                Μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδιών της Θεοτόκου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα της Ελευθερίας, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τίμησε τους πεσόντες στον αγώνα προς την ελευθερία, καταθέτοντας στεφάνι, παρουσία της θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την ολοκλήρωση της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, επισκέφτηκαν το οχυρό Λίσσε, ένα από τα 21 συνολικά οχυρά της γνωστής «Γραμμής Μεταξά», στην περιοχή του Κάτω Νευροκόπιου Δράμας.

                Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας μετά το πέρας της παρέλασης δήλωσε: «Η άμεση ανταπόκριση της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στην πρόκληση μας να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης του τόπου μας μάς τιμά ιδιαιτέρως. Η παρουσία του Προέδρου, μας γεμίζει ελπιδοφόρα μηνύματα και υποδηλώνει τη διάθεση της πολιτείας να στηρίξει πολύπαθες κοινωνίες που πασχίζουν να ορθοποδήσουν στη δίνη των κρίσιμων εθνικών - και όχι μόνο- στιγμών. Εν μέσω της σημερινής συγκυρίας της πρωτόγνωρης κρίσης, τόσο οικονομικής όσο και κοινωνικής, που μας πλήττει ως λαό όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να αναδειχθεί επιτελούς η Βόρειος Ελλάδα ως ένας ισχυρός οικονομικός βραχίονας της χώρα μας. Να σταματήσει επιτέλους η ανοδική πορεία των ποσοστών ανεργίας στη Δράμα μας που βαδίζει αντιστρόφως ανάλογα με τα πολύ υψηλά ποσοστά μόρφωσης των νέων μας. Να αξιοποιηθούν πλέον τα συγκριτικά πλεονεκτήματα Νομών όπως η Δράμα. Ας ευχηθούμε να πάνε όλα κατ' ευχήν στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, διατηρώντας ακλόνητη την πίστη μας στο Θεό, μιμούμενοι το παράδειγμα των προγόνων μας πριν από 103 έτη».

Διαβάστηκε 2166 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή