Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Σύσκεψη για την ανέγερση νέου κτηρίου για τη στέγαση του Δημοτικού Σχολείου Κ. Νευροκοπίου.

IMG23022016

 

 

            Με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης και εκπληρώνοντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής του Νευροκοπίου, για τη δημιουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών υποδομών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας  κ. Αργύρη Πατακάκη, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της ανέγερσης νέου κτηρίου στο οποίο θα στεγαστεί το Δημοτικό Σχολείο Κ. Νευροκοπίου.

            Η υφιστάμενη κατάσταση στον τομέα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Κ. Νευροκόπι έχει ως εξής: Το Δημοτικό Σχολείο στεγάζεται σε δύο διαφορετικά κτήρια. Οι υποδομές που υπάρχουν δεν συνάδουν με το σύγχρονο μοντέλο εκπαίδευσης και επίσης οι συνθήκες δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως κατάλληλες για την ορθή λειτουργία του σχολείου,  με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορα ζητήματα κατά τη διάρκεια της παράδοσης των μαθημάτων και τη λειτουργία της εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

            Κατά την επί τόπου αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκαν τα παραπάνω ζητήματα και εξήχθη το συμπέρασμα πως είναι άμεση ανάγκη πλέον η κατασκευή,  μίας νέας σχολικής μονάδας στην περιοχή, που θα λύνει μια σειρά προβλημάτων και θα προσφέρει στους μικρούς μαθητές αλλά και στο διδακτικό προσωπικό τις σύγχρονες υποδομές που απαιτούνται. Πάνω σε αυτόν τον άξονα πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχει ήδη σχετική μελέτη, η οποία μάλιστα βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Το έργο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ 2014 -2020.

            Στη σύσκεψη μετείχαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης,  ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ. Βασίλειος Γιαννόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Κεραμάρης,  οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων. 

Διαβάστηκε 1968 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΠΥΔΑΜΘ 2016 Συγχαρητήρια επιστολή »

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή