Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Σύσκεψη με τους Επιστημονικούς Φορείς του Νομού με θέμα το Ασφαλιστικό

260120161 260120162

 

 

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, στην Αίθουσα Αυτοδιοίκησης της Π.Ε. Δράμας, σύσκεψη με θέμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί από την κυβέρνηση.

Έπειτα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, στη συνάντηση παρευρέθηκαν: ο Βουλευτής Δράμας, κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, ο Βουλευτής Δράμας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, η Βουλευτής Δράμας, κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Δημάρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και εμπόρων, κ. Όθωνας Μουρμούρης, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Α.Μ., κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Πρόεδρος της Ν. Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου Α.Μ., κ. Κων/νος Παράσχου, το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, κ. Παναγιώτης Κάππος, η Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Όλγα Βασιλείου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Δημήτριος Ραγιάς, η Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κατερίνα Μπουρουτζόγλου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Αναστάσιος Πούλιος, η Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Ελευθερία Καραισαρλή.

Μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση, η πολιτική ηγεσία του Νομού είχε τη δυνατότητα να ακούσει και να καταγράψει προβλήματα και προβληματισμούς των επαγγελματικών φορέων που αφορούν τα υψίστης σημασίας ζητήματα του Ασφαλιστικού και Φορολογικού. Πιο συγκεκριμένα, διατυπώθηκαν επιφυλάξεις αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού του καθώς και την ισοπεδωτική λογική που αναμένεται να προωθήσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε, μεταξύ άλλων: «...το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα με τεράστιες διαστάσεις. Τις τελευταίες δεκαετίες δεν υπήρξε στήριξη , επί της ουσίας, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ανώδυνες λύσεις δεν υπάρχουν. Ωστόσο, αποτελεί ευτύχημα για την πόλη μας το γεγονός ότι όλοι οι Βουλευτές και το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι και κατέθεσαν προτάσεις για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα».

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 2288 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή