Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Παρουσίαση Απολογισμού του Τοπικού Προγράμματος Άξονα 4 (Προσέγγιση LEADER) Νομού Δράμας

LEADER113012016 Flyer13012016

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δράμας κύριος Αργύρης Πατακάκης και ο Διευθυντής της ΑΝ.Ε.Δ. κύριος Μανόλης Χατζόπουλος, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 παρουσίασαν τον Απολογισμό του Τοπικού Προγράμματος Άξονα 4 (Προσέγγιση LEADER) Νομού Δράμας.

Στον Άξονα 4 (Προσέγγιση LEADER) Νομού Δράμας, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου 2015 εντάχθηκαν 94 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 13.309.613,84 ευρώ, με συνολική δημόσια δαπάνη 8.393.620,50 ευρώ, στηρίζοντας ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτικών επιχειρήσεων καθώς και Δημόσιων Έργων του Νομού μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Μέσα σε μία δύσκολη περίοδο περάσαμε αισιόδοξα μηνύματα στηρίζοντας άμεσα και ουσιαστικά τις επιχειρήσει. Κανένα επενδυτικό σχέδιο ενταγμένο στον Άξονα 4 (Προσέγγιση LEADER), δεν θα μείνει ημιτελές ή θα απενταχθεί. Αντιθέτως, θα ολοκληρωθεί μεταγενέστερα μέσα από πόρους του ΠΑΑ 2014-2020, δηλαδή από το Μέτρο 19 (LEADER).

Πιστεύουμε ότι και στη νέα προγραμματική περίοδο, που το LEADER θα έχει σε πανελλαδικό επίπεδο πάνω από 400.000.000 ευρώ, ο Νομός μας θα απορροφήσει μεγάλο κομμάτι αυτών το χρημάτων με στόχο να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αυξηθεί ο πλούτος της τοπικής μας οικονομίας. Τέλος θέλω να τονίσω πως είμαστε κοντά διευκολύνοντας κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα για να πάμε τον τόπο μπροστά.»

Ο κύριος Χατζόπουλος από την πλευρά του έδωσε περισσότερες διευκρινήσεις, τονίζοντας πως το Υπουργείο είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένο με αυτά τα αποτελέσματα, γιατί δεν δώσαμε μόνο αυτά τα χρήματα στους επενδυτές, αλλά συνεισφέραμε στην υψηλή απορροφητικότητα και στην ελαχιστοποίηση της απώλειας πόρων από πλευράς του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας
Διαβάστηκε 2416 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή