Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΛΑΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΣΤΟ Ν.ΔΡΑΜΑΣ

120105012016 120205012016

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κύριος Ανάργυρος Πατακάκης και οι πρόεδροι των επτά πολιτιστικών συλλόγων (Καλής Βρύσης, Μοναστηρακίου, Ξηροποτάμου, Πετρούσας, Βώλακα, Παγονερίου, Πύργων) που διοργανώνουν τα "Λαϊκά Δρώμενα Δωδεκαημέρου στο Νομό Δράμας", έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016 στην ΠΕ Δράμας.

                Φέτος για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, όλες οι εκδηλώσεις μπαίνουν υπό τη σκέπη μιας συνδιοργάνωσης, με στόχο όχι μόνο να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε τα έθιμα του τόπου, αλλά μακροπρόθεσμα να τα προωθήσουμε και ως τουριστικό προϊόν. Η μοναδικότητα των εθίμων άλλα και των δρώμενων αυτών, τόσο στην περιφέρεια μας, αλλά και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα, μας δίνει την ευχέρεια να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό τουριστικό προϊόν.

                Ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνέντευξη τύπου, έδωσε η παρουσία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του, πως αυτό το εγχείρημα θέτει τις βάσεις, για τη δημιουργία μιας πολύ αξιόλογης εκδήλωσης ανάδειξης του τόπου μας. Όπως έχει τονίσει και ο Περιφερειάρχης κύριος Γεώργιος Παυλίδης στο παρελθόν: "ο πολιτισμός είναι ένας από τους τρεις άξονες που αποτελεί κινητήριο δύναμη τόσο για τον τόπο μας όσο και για την οικονομία του" και αυτό αποτελεί κοινή στόχευση όλων μας, συνδυάζοντας τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου με πρωταρχικό σκοπό την διατήρηση αυτών των σημαντικών τοπικών εθίμων.

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 2087 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή