Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Τιμητική διάκριση για το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Δράμας

 

Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση πρόκειται να απονεμηθεί από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (EIPA) στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Δράμας, της Περιφέρειας Α.Μ.&Θ. Η εφαρμογή “Περιβαλλοντικό Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS)”, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής της ΠΕ Δράμας, επιλέχθηκε να βραβευθεί ως μία από τις βέλτιστες πρακτικές στην ευρωπαϊκή δημόσια διοίκηση για το έτος 2015.

Tα Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημόσιου Τομέα (www.epsa2015.eu) απονέμονται από το EIPA κάθε δύο χρόνια σε δημόσιους φορείς που κατάφεραν να καινοτομήσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικότερα για τη φετινή επιλογή υποβλήθηκαν 266 προτάσεις από 36 χώρες. Μετά από λεπτομερή αξιολόγηση επιλέχθηκαν προς απονομή τίτλου 64 από αυτές, εκ των οποίων 2 προέρχονται από την Ελλάδα. H απονομή θα γίνει στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας, όπου και η έδρα του Ινστιτούτου, την 17η και 18η Νοεμβρίου 2015.

Η εφαρμογή “Περιβαλλοντικό Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS)” της Π.Ε. Δράμας προσφέρει ελεύθερα μέσω διαδικτύου στους ενδιαφερόμενους πολίτες και τις αρμόδιες υπηρεσίες πληροφορίες τόσο για την τοποθεσία όσο και για τα ειδικότερα χαρακτηριστικά των περιβαλλοντικά αδειοδοτούμενων έργων και δραστηριοτήτων στον Ν. Δράμας. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην ανάδειξη των περιβαλλοντικών απειλών, καθώς επισημαίνονται αναλυτικά οι προστατευόμενες περιοχές και οι περιβαλλοντικοί πόροι που χρίζουν προστασίας στον Ν. Δράμας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δυναμικός χαρακτήρας της εφαρμογής επιτρέπει τη διαρκή ενημέρωση και εμπλουτισμό της με νέες κατηγορίες έργων και δραστηριοτήτων και την παροχή στον πολίτη και στους φορείς νέων υπηρεσιών και εφαρμογών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

http://www.epsa2015.eu/en/content/First-results.23/

 

http://www.epsa2015.eu/files/EPSA2015_Total_list_of_Best_Practices.pdf

 

http://www.pedramas.eu/index.php?option=com_content&;view=article&id=2466

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 2371 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΙΚΙΛΙΑ »

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή