Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

1ο Φεστιβάλ Via Egnatia

1 2
3 4

 

 

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Via Egnatia στην Π.Ε. Δράμας. Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία του Κεφαλαρίου σημείο με ιστορική σημασία αφού ήταν ο χώρος διέλευσης της αρχαίας Εγνατίας όδου, η οποία ήταν και ο λόγος έμπνευσης του φεστιβάλ.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα με παράσταση θεάτρου σκιών, συνέχισε η κ. Νικολαΐδου Μαρία, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας , με την παρουσίαση του θέματος'' Αναζητώντας την Εγνατία Οδό στην Πεδιάδα των Φιλίππων''. Την βραδιά πλαισίωσαν ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροποτάμου, με μία μουσικοχορευτική παράσταση εμπνευσμένη από την Ελλάδα υπό τους ήχους μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Η διασκέδαση κορυφώθηκε με τις μοναδικές μουσικές των τυμπάνων των Blocco da Grecia ''FASARIOSO'' και τους SOUNDIC.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος , οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος και Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Δοξάτου, κ. Δημήτρης Δαλακάκης και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Γεωργία Χειράκη και κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τόνισε : ΄΄ Είναι υψίστης σημασίας να διαφυλάττουμε την ιστορική μας ταυτότητα. Ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., κ. Γιώργος Παυλίδης, εμπνευστής του φεστιβάλ Via Egnatia θέλει να μας θυμίσει πως από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη. Τα κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά των πολιτών της έρχονται να διαβεβαιώσουν πως μοιραζόμαστε την ίδια ιστορία. ΄΄

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 2104 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή