Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Στην Δράμα ξέρετε να καλλιεργείτε καλό κρασί!

IMG 8463

 

 

Τα εύσημα του στην Π.Α.Μ.Θ και ιδιαίτερα στην Π.Ε. Δράμας για την άρτια, όπως την χαρακτήρισε, διοργάνωση της Δραμοινογνωσίας απένειμε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε οινοποιεία της περιοχής συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη και τον Δήμαρχο Δράμας, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο.

Στην διάρκεια της περιήγησής του στα οινοποιεία που επέλεξε να επισκεφθεί ο κ. Σγουρίδης, εξήρε την αναπτυξιακή δυναμική των οινοποιών της Δράμας καθώς και την ξεχωριστή θέση που κατέχουν τα δραμινά κρασιά στην εγχώρια και διεθνή αγορά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: ''Στην Δράμα, ξέρετε να καλλιεργείτε καλό κρασί!''.

''Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη, για την σημαντική του πρωτοβουλία να αναδείξει ένα ξεχωριστό τοπικό προϊόν υψηλού ποιοτικού χαρακτήρα όπως είναι το κρασί και να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό μια εναλλακτική μορφή τουρισμού όπως ο οινοτουρισμός'' δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός, προσκαλώντας παράλληλα αντιπροσωπεία των οινοποιών να τον επισκεφθεί άμεσα στο Υπουργείο. Δεσμεύτηκε μάλιστα πως κατά την παρουσία της στην Αθήνα, η αντιπροσωπεία των οινοποιών θα συναντηθεί και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, προκειμένου να αναζητηθεί λύση στην εξισορρόπηση ανάμεσα στην εθνική και κοινοτική νομοθεσία για την καλλιέργεια αμπέλων.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ανακίνησε το θέμα των ''δικαιωμάτων'' σχετικά με την κατανομή των στρεμμάτων για τους αμπελώνες, κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οινοπαραγωγοί στην καλλιέργεια ντόπιων ποικιλιών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: ''είναι πιο εύκολο να δοθεί άδεια για καλλιέργεια ξένης ποικιλίας παρά για ελληνική''.

Όπως δήλωσε ο κ. Πατακάκης: ''Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ, κ. Γιώργο Παυλίδη, για την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στην προσπάθεια που κάνουμε να καθιερώσουμε την Δράμα ως σημείο αναφοράς του ελληνικού κρασιού. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο, μέσα από την ένωση των δυνάμεων της Δράμας, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε''.

Γραφείο Τύπου

«Δραμοινογνωσία»

Διαβάστηκε 2238 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή