Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

photo260520151 photo260520152

 

 

Παρών στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 22 Μαΐου και την Κυριακή 24 Μαΐου για την Γενοκτονία των Ποντίων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Γενοκτονία των Ποντίων ξεκίνησε την Παρασκευή στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας όπου και πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση. Ο κ. Πατακάκης στον χαιρετισμό του τόνισε για ακόμη μία φόρα την σπουδαιότητα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού καθώς αυτή αποτελεί δικαίωση για τις αδικοχαμένες ψυχές. Μετά το τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε πορεία προς το κτίριο της Π.Ε. Δράμας όπου ο Αντιπεριφερειάρχης παρέλαβε το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από εκπρόσωπο των ποντιακών σωματείων της Δράμας, ο κ. Πατακάκης δεσμεύτηκε για την προώθηση του ψηφίσματος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 24 Μαΐου με το μνημόσυνο που τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας και την κατάθεση στεφάνων με την τέλεση τρισάγιου στο Πάρκο των Κομνηνών. Το απόγευμα της ίδια ημέρας πραγματοποιήθηκαν σε μία σεμνή τελετή τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην κεντρική πλατεία των Σιταγρών, έργο που αναπαριστά τα τραγικά γεγονότα της εξόδου, του ξεριζωμού και της Γενοκτονίας.


Γραφείο Τύπου

Περιφερειακής Ενότητας Δράμας


Διαβάστηκε 2146 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή