Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΕΠΑΦΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ

Mustafayev sgouridis samaras
photo21052015 kefalogianni kouik
barela

 

 

Πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, και στον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, να τιμήσουν με την παρουσία τους τη δεύτερη “ΔραμΟΙΝΟγνωσία”, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουνίου 2015, παρέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης, εκφράζοντας και τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. , κ. Γιώργου Παυλίδη, μαζί με μια κασετίνα με εκλεκτά δραμινά κρασιά από τα φημισμένα οινοποιεία της Περιφερειακής μας Ενότητας, κατά τη χθεσινή του παρουσία στην Αθήνα και ειδικότερα στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών του με την Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, ο κ. Πατακάκης συναντήθηκε επίσης με τον Υφυπουργό Επικρατείας, κ. Τέρενς Κουίκ, με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, με την πρώην Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα κ. R. Mustafayev, με τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ, κ. Παναγιώτη Λειβαδά, με την Γενική Διευθύντρια Προβολής του ΕΟΤ, κ. Αγγελική Βαρελά, καθώς και με στενούς συνεργάτες του Προέδρου του κόμματος “Το Ποτάμι” κ. Σταύρου Θεοδωράκη.

 

Από όλες τις παραπάνω επαφές και συζητήσεις προέκυψε ότι ο οινοτουρισμός είναι ικανός να αποτελέσει έναν από τους βασικούς τομείς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, για αυτό και χρειάζεται στήριξη. Οι προοπτικές ανάπτυξης του οινοτουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητας της Δράμας και ότι αυτή η δυναμική και εναλλακτική τουριστική πρόταση μπορεί να ωφελήσει την ευρύτερη περιοχή, συνδέοντας τη γαστρονομία με τον τουρισμό, αλλά και τρόπους προβολής, προώθησης και εξαγωγής των αναγνωρισμένων δραμινών κρασιών.

“Κοινή συνισταμένη όλων των επαφών”, σχολίασε ο κ. Πατακάκης, “είναι αφενός να αναβαθμίσουμε την ταξιδιωτική εμπειρία για όλους ανεξαιρέτως τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Δράμα και αφετέρου να προσελκύσουμε τουρίστες ειδικού ενδιαφέροντος, εμπλουτίζοντας την παρεχόμενη τουριστική εμπειρία με την ανάδειξη του πολιτιστικού, ιστορικού και παραδοσιακού μας τρόπου ζωής. Σύσσωμη η Οργανωτική Επιτροπή της “ΔραμΟΙΝΟγνωσίας” πιστεύουμε ακράδαντα πως η καθιέρωση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ως ποιοτικός προορισμός οινοτουρισμού εξαρτάται από την σχέση του με την τοπική κουζίνα και τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας, δημιουργώντας μια γαστρονομική φήμη που θα ευνοεί την παρουσία τουριστών στη Δράμα καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου”.

 

 

Γραφείο Τύπου

«Δραμοινογνωσία»

Διαβάστηκε 2390 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή