Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

fest1909201808

 

 

Το Φεστιβάλ Δράμας φέτος τιμά το πιο διάσημο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στον κόσμο: το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Κλερμόν-Φεράν στη Γαλλία.

«Το Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν, είναι συνομήλικο με το δικό μας και αποτέλεσε “φάρο” για μας», είπε χθες βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «Ολύμπια» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας Αντώνης Παπαδόπουλος. «Υπήρξαμε συνοδοιπόροι και θεματοφύλακες της μικρού μήκους ταινίας, αν και εκείνο εκτοξεύτηκε, τόσο σε μπάτζετ, όσο και σε απήχηση, σε βαθμό που σήμερα μια προβολή στο φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν θεωρείται σημαντικότερη ακόμα και από μια υποψηφιότητα στα όσκαρ μικρού μήκους. Σήμερα το φεστιβάλ πραγματοποιεί τις προβολές του σε 12 αίθουσες και έχει προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια ευρώ».

Στη συνέχεια ο Αντώνης Παπαδόπουλος σύστησε στο κοινό τον Ζαν Κλοντ Σορέλ, πρόεδρο, και τον Ερίκ Βοζίκ, εκλέκτορα και διευθυντικό στέλεχος του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του Κλερμόν-Φεράν, στους οποίους στη συνέχεια απένειμε τιμητικό βραβείο.

Όπως είπε ο Ζαν Κλοντ Σορέλ «το να απαρνιέσαι την μικρού μήκους ταινίας είναι σαν να γυρίζεις την πλάτη στην καινοτομία και την αναζήτηση, είναι σαν να αποφασίζεις πως θα αφήσεις στάσιμο το σινεμά, χωρίς μέλλον». Και προσέθεσε πως το κύριο ζητούμενο του φεστιβάλ είναι «η υπεράσπιση και προώθηση της μικρού μήκους ταινίας με κάθε μέσο» και πως η συνέργεια με άλλα φεστιβάλ που συμμερίζονται αυτόν τον σκοπό και αυτά τα ήθη, ήταν ανέκαθεν προτεραιότητά τους. «Ανάμεσα σε αυτά τα φεστιβάλ ανήκει και το Φεστιβάλ Δράμας στο οποίο ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

 

Με τη σειρά του ο Ερίκ Βοζίκ παραλλήλισε τα δύο φεστιβάλ με δύο σωσίες ή ετεροθαλή αδέρφια που έχουν την ίδια ηλικία, μεγάλωσαν σε δύο διαφορετικές πόλεις, είναι παρόμοια αλλά και διαφορετικά ταυτόχρονα, και φέρουν την ίδια γενετική μετάλλαξη που τους καθιστά υπερ-ευαίσθητους στην μικρού μήκους ταινία. Έχουμε ανάγκη όλη την δύναμη και την ωριμότητα των 40 χρόνων μας για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε κινηματογραφική απόλαυση στο κοινό μας. Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε, ευχαριστούμε».

Διαβάστηκε 1339 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή