Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

afisa16032017 prosklisi16032017

 


Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα ιστορικά μνημεία στην ελληνική επαρχία προσφέρουν μια πολύ καλή ευκαιρία για να γνωρίσουμε όψεις της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τη σχέση τους με παρόμοιους αρχαιολογικούς χώρους άλλων περιοχών και τον ρόλο τους στην κοινωνική ζωή μέσα από την εξέλιξή τους στον χρόνο.

 

Ειδικότερα, η γνώση όλων των παραπάνω μπορεί να αξιοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς για την οργάνωση προγραμμάτων μουσειακής εκπαίδευσης.

 

Για τον λόγο αυτό οι Σχολικοί Σύμβουλοι 39ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής & 1ης, 3ης Περ. Δημοτικής Εκπαίδευσης Δράμας διοργανώνουν ομιλία με θέμα:

 

“Η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας: Η εξέλιξη της αρχαίας Αγοράς στα ελληνιστικά χρόνια, μέσα από το παράδειγμα της Θάσου”

 

και ομιλητή τον κ. Jean-Yves Marc, Καθηγητή Ρωμαϊκής Αρχαιολογίας, Πανεπιστημίου Στρασβούργου,  Διευθυντή του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας του Στρασβούργου

 

την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, στις 7.00μμ.

 

Η ομιλία είναι ανοικτή στο κοινό και η είσοδος είναι ελέυθερη.

 

Χορηγοί: Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας & επικοινωνίας Σταρ Βορείου Ελλαδας

 

Οι Διοργανωτές Σχ. Σύμβουλοι  

                                                                                                                                                         Κατερίνα Σαραφίδου  Ξάνθος Ξανθόπουλος                                                 
Διαβάστηκε 1846 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή