Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Διακρισεις για το Σκακιστικο Ομιλο Δραμας

 

Ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας διοργάνωσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016, τα Περιφερειακά Ομαδικά Πρωταθλήματα Blitz και Rapid (Γρήγορο Σκάκι). Στις διοργανώσεις αυτές συμμετείχαν περισσότερα από 100 άτομα, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία της Τσολακίδου Σταυρούλας, παγκόσμιας πρωταθλήτριας τρεις φορές σε γυναικείες κατηγορίες. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από πόλεις της περιφέρειας, όπως Καβάλα, Σέρρες, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, καθώς φυσικά και από την διοργανώτρια Δράμα. Ο Σ.Ο. Δράμας συμμετείχε με 2 ομάδες: συμμετείχαν οι σκακιστές/ίστριες Δεμιρτζόγλου Χρήστος, Χριστοφορίδης Βασίλειος, Σοϊλεμεντζίδης Κωνσταντίνος, Γανιαρίδης Παναγιώτης, Ιωσηφίδης Ευάγγελος, Τονονίδης Αναστάσιος, Μολντοβάν Αντριάνα και Τσάντας Σταύρος.

Ξεχωριστά διεξήχθησαν τα αντίστοιχα πρωταθλήματα στην κατηγορία παιδιών κάτω των 14 ετών. Υπήρξε τεράστια συμμετοχή, καθώς οι περισσότερες πόλεις συμμετείχαν με 2 τετραμελείς ομάδες. Ειδικά για τα παιδιά τέτοιες διοργανώσεις είναι πολύ σημαντικές διότι εισάγονται στο αγωνιστικό περιβάλλον σε ομαδικό επίπεδο, ξεφεύγουν από το «εγώ» τους και δένονται με την ομάδα τους. Από τον Σ.Ο. Δράμας δημιουργήθηκαν 2 παιδικές ομάδες: συμμετείχαν οι σκακιστές/ίστριες Καζάκος Μάρκος, Σαχινίδης Κωνσταντίνος, Κυριακίδου Χρύσα, Κουγιουμτζής Ιορδάνης, Χατζηγεωργιάδης Ιωσήφ, Χατζηγεωργιάδου Δήμητρα, Τεστέμπασης Μιχαήλ-Άγγελος, Πασχαλίδης Θεόδωρος, Τεστέμπαση Λυδία και Χατζηαθανασιάδης Κωνσταντίνος. Συμμετείχε επίσης η νεοσύστατη ομάδα Ένωση Σκακιστών Δράμας με την παιδική της ομάδα: την ομάδα αποτελούσαν οι Ελευθεριάδης Γεώργιος, Γεωργιάδης Κωνσταντίνος, Τεστέμπαση Χρυσίνα και Μενζιλτζίδης Χριστόφορος.

Στις βραβεύσεις ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμα ανέβηκε αρκετές φορές το σκαλί του βάθρου, καθώς η 1η από τις δύο ομάδες του Σ.Ο. Δράμας αναδείχθηκε 2η στο πρωτάθλημα Blitz και 3η στο Rapid της περιφέρειας. Επίσης η παιδική ομάδα αναδείχθηκε 2η στο πρωτάθλημα Blitz και 2η στο Rapid. Σημαντικές υπήρξαν οι ατομικές βραβεύσεις (για την καλύτερη σκακιέρα) στους σκακιστές Γανιαρίδη Παναγιώτη, καθώς και στους νεαρούς Καζάκο Μάρκο και Σαχινίδη Κωνσταντίνο.

Ο Σ.Ο. Δράμας, διοργανωτής των παραπάνω πρωταθλημάτων, ευχαριστεί θερμά τους γονείς και τα παιδιά για την συμμετοχή και την βοήθειά τους και φυσικά το ξενοδοχείο «KOUROS», που για άλλη μια φορά στάθηκε δίπλα στις ανάγκες του ομίλου, παρέχοντας δωρεάν αίθουσα και για τις δύο διοργανώσεις.

Διαβάστηκε 1722 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή