Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Εκδήλωση- Ομιλία, με θέμα: «Τα παιδιά καθρέφτης της ψυχής μας: Η επικοινωνία μας με τα παιδιά μας στο Σπίτι και στο Σχολείο»

afisa17112016 prosklisi17112016

 

 

Η Ιερά Μητρόπολη Δράμας, η Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας (ΕΤ.Ε.Α.Δ.), το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δράμας και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διοργανώνουν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, 6.00 μμ, στο Αμφιθέατρο Διοικητηρίου Δράμας, ανοικτή στο κοινό Εκδήλωση- Ομιλία, με θέμα:

 

«Τα παιδιά καθρέφτης της ψυχής μας: Η επικοινωνία μας με τα παιδιά μας στο Σπίτι και στο Σχολείο»

 

και ομιλήτρια την Χάρις Κατάκη, Δρ. Ψυχολογίας, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια,

 

Η κα Κατάκη θα εστιάσει την ομιλία της σε ερωτήματα του τύπου:

«Γιατί τα παιδιά καταλαβαίνουν την ουσία των πραγμάτων πιο εύκολα από εμάς τους μεγάλους; Τι χάσαμε στη διαδικασία της ενηλικίωσης και του γονικού μας ρόλου; Γιατί και πώς ξεχάσαμε ό,τι ξέραμε όταν ήμαστε παιδιά; Γιατί και πώς απενεργοποιήσαμε τις κεραίες μας; Πόσες επικοινωνιακές παρεξηγήσεις θα εξέλειπαν, αν ξεσκεπάζαμε τους καθρέφτες που θα μας πουν την αλήθεια, την οποία δεν μας είναι εύκολο να δούμε μόνοι μας;»

Τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει η Σύμη Καράκελε, Εκπαιδευτικός, Συστημική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

 

Την εκδήλωση θα παλαισιώσει μουσικά το Modern Music Academy.

 

         H είσοδος  είναι ελεύθερη.

Επίσης, οι ίδιοι φορείς σας καλούν να συμμετάσχετε με δήλωσή σας και δωρεάν, στο Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα:

«Από τα διαζευτική ΄Η στα μαγικά Και»

την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, 6.00μμ, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δημαρχείου Δράμας. Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Το Βιωματικό Εργαστήρι θα δώσει την ευκαιρία να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε για όλα όσα απασχολούν και προβληματίζουν στο χώρο της δουλειάς.

Η συστημική σκέψη μεταξύ άλλων, ανοίγει δρόμους, μας μαθαίνει να παρατηρούμε τον εαυτό μας όσο και το περιβάλλον μας, μάς μαθαίνει να ρωτάμε, να συνδέουμε, να οργανώνουμε και να συνθέτουμε τις πληροφορίες. Συμμετέχοντας σε ό,τι γίνεται μέσα μας και γύρω μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε, να συνεργαζόμαστε και να αξιοποιούμε τους άλλους δίνοντας και παίρνοντας.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

                                                                 Οι διοργανωτές

   Ο Μητροπολίτης Δράμας    Η Πρόεδρος   ΕΤ.Ε.Α.Δ         Ο Αντιδήμαρχος Δράμας

 

                 κ.κ. Παύλος                Κατερίνα Σαραφίδου            Αριστείδης Μωυσιάδης

 

Διαβάστηκε 1700 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή