Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Εγκαίνια Αγίου Χρυσοστόμου Δράμας-Σμύρνης

 

Το Σάββατο και την Κυριακή 10-11 Σεπτεμβρίου 2016, στη Δράμα θα τελεσθούν τα εγκαίνια του νεοδμήτου περικαλλούς ιερού ναού του Αγίου Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Σμύρνης, του από Δράμας.

 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ.: υποδοχή τεμαχίου Τιμίου Ξύλου από τα Ιεροσόλυμα, των Ιερών Λειψάνων των εγκαινίων και ο Μέγας Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Στις 8.00 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στη Μικρά Ασία από το «Σύλλογο Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας», τους «Δομέστικους» της Δράμας, το «Λύκειο Ελληνίδων» Δράμας και τους «Εμπειροτέχνες».

                Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό η Ιερά Μητρόπολις θα τιμήσει την Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη απονέμοντας εις αυτήν το μετάλλιο του Αγίου Χρυσοστόμου.

Kυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 π.μ. : Ο όρθρος, η τελετή των εγκαινίων, η πρώτη Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Μακρασιατικής καταστροφής

Στις 7.00 μ.μ., θα ψαλλεί ο μεθέορτος Εσπερινός.

Στις 8.00 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με χορούς και τραγούδια της Μακεδονίας, με τη συμμετοχή 12 Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού Δράμας.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στις 7.00 π.μ., στον Ιερό Ναό θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

Το Τίμιο Ξύλο θα αναχωρήσει το πρωί της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου ε.έ.

Καθ’ όλην την διάρκεια της εβδομάδος των εγκαινίων, θα τελείται καθημερινώς Θεία Λειτουργία.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΡΑΜΑΣ

Διαβάστηκε 1960 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή