Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ-ΠΗΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ Α.με.Α ΕΤΟΥΣ 2016

 

Το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ενημερώνει ότι άρχισαν οι εγγραφές για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Λουτροθεραπείας-Πηλοθεραπείας για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ, έτους 2016, για τους ακόλουθους προορισμούς και ημερομηνίες:

 

1.Ιαματικά Λουτρά Δήμου Αλεξανδρούπολης     (15-22 Αυγούστου 2016)

2.Πηλοθεραπευτήριο   Καβάλας                               (24-30 Αυγούστου 2016)

3.Λουτρά Σιδηροκάστρου Σερρών            (12-19 Σεπτεμβρίου 2016)

 

Η διάρκεια διαμονής κάθε δικαιούχου του προγράμματος ορίζεται στις επτά (7) ημέρες-επτά (7) διανυκτερεύσεις και το κόστος συμμετοχής στα οκτώ ευρώ (8 €) ημερησίως κατ’ άτομο. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται έξοδα φαγητού (πρωινό, γεύμα και δείπνο) και διαμονής. Δεν συμπεριλαμβάνεται η χρήση του ιαματικού λουτρού το οποίο το επιβαρύνονται οι λουόμενοι.

 

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

1.Ηλικιωμένα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και ενήλικα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω

2.Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας, όλων των φορέων κύριας ασφάλισης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

3.Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας του Δημοσίου

4.Συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφαλίστων υπερηλίκων του ΟΓΑ

 

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου του τόπου κατοικίας (π.χ.ΚΑΠΗ), μαζί με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1.Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα

2.Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας, του προηγούμενου οικονομικού έτους

3.Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

4.Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ

5.Φωτοαντίγραφο βεβαίωσης αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή φωτοαντίγραφο αίτησης για επανεξέταση από την υγειονομική επιτροπή (όταν έχει λήξει η βεβαίωση και εκκρεμεί η εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας).

6.Ιατρική γνωμάτευση θεράποντος ιατρού, στην οποία θα αναφέρεται η πάθηση του δικαιούχου και θα αιτιολογείται η αναγκαιότητα υποβολής του σε λουτροθεραπεία ή πηλοθεραπεία

7.Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος ότι για το τρέχον έτος δεν έχει λάβει μέρος στο πρόγραμμα αυτό ή σε αντίστοιχο πρόγραμμα άλλου φορέα.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

 

 

ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Διαβάστηκε 1659 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή