Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Το Μουσικό Σχολείο Δράμας επέστρεψε με δύο βραβεία από το 3ο Φεστιβάλ κιθάρας Θράκης

 

Ο Σύλλογος διδασκόντων, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Δράμας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας που συμμετέχοντας στο 3ο Φεστιβάλ κιθάρας Θράκης - Κομοτηνής διακρίθηκαν και φέτος για τις επιδόσεις τους στην κλασική κιθάρα και μας έκαναν περήφανους.

 

          Συγχαίρουμε θερμά, επίσης, τους υπεύθυνους καθηγητές του Μουσικού Συνόλου κλασικής κιθάρας του Σχολείου μας, Αναστάσιο Ευδοκίου, Αντώνη Μιτζή και Γαβριήλ Παυλίδη, οι οποίοι προετοίμασαν και στήριξαν τους μαθητές για την εν λόγω συμμετοχή τους, ομαδική και ατομική.               

 

Πιο συγκεκριμένα, το Μουσικό Σχολείο Δράμας απέσπασε το 2ο βραβείο για τη συμμετοχή του στο 3ο Φεστιβάλ - Διαγωνισμό Συνόλων κλασικής κιθάρας Θράκης, που διοργάνωσε ο Δήμος Κομοτηνής -- Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού - Παιδείας - Αθλητισμού Κομοτηνής και πραγματοποιήθηκε στις 5 - 7 Μαΐου 2016 στην Κομοτηνή. Επίσης η μαθήτρια της Γ΄ γυμνασίου, Γεωργία Παυλίδου, απέσπασε το 1ο βραβείο σόλο κιθάρας στην κατηγορία έως 15 ετών.

         

          Εκτός από το διαγωνιστικό μέρος, 100 κιθάρες μαθητών και καθηγητών ήχησαν στο Αμφιθέατρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης - Κομοτηνής, ερμηνεύοντας έργα του Ευάγγελου Μπουντούνη και του Μάνου Χατζιδάκι, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης καλλιτεχνικού διευθυντή της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας, Ευάγγελου Μπουντούνη, ο οποίος είναι συγχρόνως και ένας από τους εμπνευστές αυτού του θεσμού.

 

          Τέλος, μετά τη λήξη του Φεστιβάλ ο κ. Μπουντούνης πρότεινε να πραγματοποιηθεί μία ανάλογη, ευρύτερη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τον Δεκέμβριο τρέχοντος έτους, αποκλειστικά με την ηχηρή δύναμη της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης! Η πρότασή του είναι να συμμετέχουν σ' αυτήν τη Συναυλία οι επίλεκτοι μαθητές του κάθε μουσικού συνόλου από το ενιαίο των 100 κιθάρων της Κομοτηνής.

Διαβάστηκε 1522 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016 13:00

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή