Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στο Έργο ESPY “Απασχολησιμότητα Νέων – περιορισμός ανεργίας και του αποκλεισμού”

 

Στο εταιρικό σχήμα του Έργου ‘Experimentation on Social Policy for Youth / Πειραματική Κοινωνική Πολιτική για τους Νέους’ ακρωνύμιο ESPY’, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση και την κοινωνική αλληλεγγύη - PROGRESS (2007-2013), συμπεριλαμβάνεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΑΜΘ, στοχεύοντας σε οφέλη υψηλής προστιθέμενης αξίας για τους νέους της περιοχής.

 

Γενικός στόχος του έργου ESPY είναι η ανάπτυξη, δοκιμή, διάχυση και πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων δράσεων αναφορικά με την απασχολησιμότητα των νέων, με στόχο τον περιορισμό της ανεργίας και του αποκλεισμού, με έμφαση σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε αγροτικές, απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες περιοχές.

 

Κύριο παραδοτέο του έργου για την Περιφέρεια, αποτελεί ο Οδηγός ‘Συστάσεις για πρωτοβουλίες που αφορούν Ευκαιρίες για τη Νεολαία’, ο οποίος κατόπιν συμπληρωματικών ερευνητικών δραστηριοτήτων, ολοκληρώθηκε επιτυχώς και καταγράφει την έκταση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του φαινομένου της σχολικής διαρροής και ανεργίας των νέων, τον βαθμό συσχέτισης τους, καθώς και το σύνολο των τοπικών δράσεων και προγραμμάτων, μέσω των οποίων οι νέοι μπορούν να συνδεθούν με την αγορά εργασίας.        

 

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, η Περιφέρεια προσκαλεί το σύνολο των εκπροσώπων θεσμικών φορέων που ασχολούνται με την Απασχόληση, την Εκπαίδευση και την Κοινωνική Πολιτική, να συμμετάσχει στις δράσεις του Έργου και να αποτελέσει ουσιαστικό αρωγό στην επιτυχή ολοκλήρωση του. 

 

Η πρόσκληση της Περιφέρειας στους ενδιαφερόμενους εμπλεκόμενους φορείς σχετίζεται με την ενδυνάμωση της δικτύωσης τους, καθώς και με τη δημιουργία Τοπικής Δημόσιας Επιτροπής (Local Public Committees), η οποία πρόκειται να έχει συμβουλευτικό ρόλο στην αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου ESPY και, κυρίως, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση κατάλληλων, στοχευμένων δράσεων κατά την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020, στους τομείς της καταπολέμησης της ανεργίας των νέων και του περιορισμού της σχολικής εγκατάλειψης.

 

Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει ενημερωτικού και ερευνητικού χαρακτήρα δράσεις, στις περιοχές της Κομοτηνής, Ξάνθης και Καβάλας, η συνέχεια δίνεται με την υλοποίηση της 2ης Τεχνικής Συνάντησης του Έργου στην πόλη της Δράμας. Η συνάντηση θα διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου 2016, στο Επιμελητήριο Δράμας (Λαμπριανίδη 40) και ώρα 10:30.

 

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης, θα παρουσιαστούν τα συνολικά ερευνητικά ευρήματα, στα οποία βασίζεται η μελέτη του τοπικού ‘Οδηγού Πηγών & Συστάσεων’ και αποτυπώνουν την υφιστάμενη κατάσταση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σχετικά με την σχολική διαρροή και την ανεργία των νέων, οι συνολικές δράσεις και αποτελέσματα του Έργου, καθώς και η σύνθεση της υπό διαμόρφωση Τοπικής Δημόσιας Επιτροπής.

 

Οι εταίροι του Έργου ευελπιστούν, ότι η υλοποίηση του Έργου ESPY θα αποτελέσει το έναυσμα για την δημιουργία παρεπόμενων δράσεων, που θα προσανατολίζονται στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, και προσκαλεί τους εμπλεκόμενους φορείς της Περιφέρειας να συνεισφέρουν σε αυτή τη προσπάθεια μέσω της ενεργούς προσπάθειας τους. 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ηλ. διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">c.partsias@pta-emth.gr) ή/και με τον εξωτερικό συνεργάτη που διεξάγει την έρευνα PALMOS ANALYSIS (ηλ. διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">estergiou@palmosanalysis.gr)

Επίσημο site του έργου: http://www.espyproject.eu/

Facebook group του έργου: http://www.facebook.com/groups/135602086798825/

 

Διαβάστηκε 1412 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή