Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.) για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 3 - 5 Νοεμβρίου 2015 στο Μουσικό Σχολείο Δράμας, από μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος ''Μουσική παντού'' που διοργανώνει δωρεάν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι μαθητές έζησαν μία μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία, αποκτώντας προσωπική άποψη για τη φύση της εργασίας ενός μουσικού ορχήστρας και ιδιαιτέρως για τη διαδικασία επιλογής μέσω ακροάσεων. Παράλληλα παρακολούθησαν τις βασικές αρχές προετοιμασίας ενός κομματιού και έμαθαν ποια είναι η ορθή στάση τού σώματος κατά τη διάρκεια της μελέτης και της πρόβας. Επίσης, ενθουσιάστηκαν με την εξαιρετική Συναυλία του Μουσικού Συνόλου της Κ.Ο.Θ., στην οποία συμμετείχε ο μαθητής της Β΄ λυκείου, Αλέξανδρος Γκουλέκας, ο οποίος διακρίθηκε κατά τη διάρκεια των ακροάσεων.

                Ο κύκλος των σεμιναρίων αφορούσε σε βιολί, βιόλα και τσέλο, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, από τρίο και κουαρτέτο μέχρι το Σύνολο Συμφωνικής Μουσικής. Τα μαθήματα δίδαξαν οι μουσικοί, Ντέιβιντ Μπόγκοραντ (βιολί), Ευτυχία Ταλακούδη (βιολί), Παύλος Μεταξάς (βιόλα) και Βίκτωρ Δάβαρης (τσέλο).

                Ο Σύλλογος διδασκόντων, οι Μαθητικές Κοινότητες και η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Δράμας εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, για την πρωτοβουλία της να προτείνει στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. το σχέδιο των σεμιναριακών μαθημάτων, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για την εξ ολοκλήρου οικονομική κάλυψη των σεμιναρίων, καθώς και στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου που συμμετείχαν στα σεμινάρια.

  Μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από τα σεμινάρια και τη συναυλία στους παρακάτω συνδέσμους:

 

Γενικό:  https://www.youtube.com/watch?v=KxzQ62yUy8k&;feature=youtu.be

 

 

HIGHLIGTS (μικρόhttps://www.youtube.com/watch?v=RLNojnsLEgs&;feature=youtu.be

 

Συνέντευξη στο εκπαιδευτικό ραδιόφωνο

https://www.youtube.com/watch?v=vD1Jutkv3eQ

 

Βίντεο βράβευσης

https://www.youtube.com/watch?v=QJ4V0VGWuLU

Διαβάστηκε 1464 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή