Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Παρουσίαση έργου ΑγροΕΤΑΚ

 

Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, στις 13:00, στην αίθουσα συσκέψεων της ΠΕ Δράμας, στον 3ο όροφο, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου ΑγροΕΤΑΚ 3127/33, με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ, ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΟΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ», στα πλαίσια της διάχυσης των αποτελεσμάτων προς τους ενδιαφερόμενους χρήστες.

 

Η εφαρμογή αφορά την παροχή προσωποποιημένων συμβουλών προς τους καλλιεργητές για την αποφυγή απώλειας λιπασμάτων ή φυτοφαρμάκων λόγω καιρικών συνθηκών, για οποιοδήποτε σημείο της πεδιάδας της Δράμας, με τη χρήση μαθηματικών μοντέλων, σε αντίθεση με τις απλές προγνώσεις. Οι συμβουλές θα παρέχονται διαδικτυακά, μέσω δυναμικών χαρτών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον χρήστη.

 

Από το έργο αναμένεται να ωφεληθούν μεμονωμένοι καλλιεργητές, οι ΤΟΕΒ της περιοχής, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και οι αρμόδιες Υπηρεσίες της περιοχής.

 

Το έργο εκπονήθηκε από τον Δρ. Ηλία Γ. Ιορδανίδη, στα πλαίσια της πράξης «Εκπόνηση σχεδίων Ερευνητικών & Τεχνολογικών Αναπτυξιακών Έργων Καινοτομίας(ΑγροΕΤΑΚ)»MIS 453350, στο πλαίσιο του ΕΠ «AΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, (ΕΠΑΝΑΔ,ΕΣΠΑ 2007-2013), συντονιζόμενο από το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (Καβάλα) του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», με υπεύθυνο παρακολούθησης τον Δρ. Σωτήριο Ορφανίδη.

 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στην παρουσίαση της εφαρμογής. Στους παρευρισκόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 Πρόσκληση

 

Δρ. Ηλίας Ιορδανίδης

Τηλ: 6944999039

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 1463 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή