Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή με το πρόγραμμα “Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος”, σε συνεργασία με την Future Library και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας, στο Μουσικό Σχολείο Δράμας

 

Η "Όπερα της Βαλίτσας", η νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η θρυλική «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, στο πλαίσιο του προγράμματος ''Ταξίδι προς το   Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος'', σε συνεργασία με την Future Library και την υποστήριξη της εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, σταθμεύει και στην πόλη μας και ανεβαίνει για τους μαθητές μας στη σκηνή του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Πρόκειται για εκπαιδευτική δράση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία σκοπό έχει να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τη λυρική τέχνη και συγκεκριμένα με την όπερα, είδος παρεξηγημένο στην κοινή γνώμη ως ξενόφερτο, πληκτικό και ακριβό.

Η δράση στη Δράμα θα διεξαχθεί από την κ. Μαρία Βλαχοπούλου, μονωδό εκ μέρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και από τον κ. Γιάννη Τσανακαλιώτη, πιανίστα για την Εθνική Λυρική Σκηνή. Οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν στους μαθητές μια ωριαία εισαγωγή στην τέχνη της όπερας, δείχνοντας στην πράξη στους μαθητές τις απεριόριστες δυνατότητες που προκύπτουν από τη συνάντηση μουσικής και θεάτρου, ελπίζοντας να ανατραπούν μέσα τους τα αρνητικά στερεότυπα για την όπερα και να αντικατασταθούν από μια γνήσια επιθυμία για περαιτέρω γνωριμία με τη λυρική τέχνη.

Η εκπαιδευτική δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρα 13:15 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Τέλος, η εκπαιδευτική δράση θα ολοκληρωθεί με την παράσταση «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ για το κοινό, η οποία θα λάβει χώρα επίσης στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Δράμας, το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και ώρα 20:00.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, που θα διανέμονται από τις 19:00 (μία ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης) στην είσοδο του Μουσικού Σχολείου.
Διαβάστηκε 1486 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή