Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Παράνομη Χορτονομή

 

Τις προηγούμενες μέρες περιόδευαν στο νομό Δράμας πλανόδιοι «έμποροι» ζωοτροφών από την Ξάνθη, οι οποίοι πουλούσαν χορτονομή που όπως αποδείχθηκε, προερχόταν από μονάδες του Έβρου που είχαν προσβληθεί κατά το παρελθόν από ευλογιά. Από την έρευνα που έκανε η Κτηνιατρική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι μέχρι τώρα, κανείς κτηνοτρόφος του νομού μας δεν προμηθεύτηκε τέτοια χορτονομή.

                Η δικαιοσύνη έχει αναλάβει ήδη την υπόθεση για την επιβολή κυρώσεων, όμως με την ευκαιρία, το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας, εφιστά για μιαν ακόμη φορά την προσοχή των κτηνοτρόφων στα ακόλουθα:

 

  • Να μην επιτρέπουν την είσοδο ξένων ατόμων στη μονάδα τους, και κυρίως εάν πρόκειται για ζωεμπόρους από άλλες περιοχές.
  • Να μην προμηθεύονται χορτονομή άγνωστης προέλευσης ή εάν προέρχεται από περιοχές που είχαν εστίες ευλογιάς κατά το παρελθόν.
  • Να λειτουργούν έστω και κάποιο πρόχειρο σύστημα απολύμανσης των εισερχομένων στη μονάδα τους.
  • Να συνεργάζονται με την κτηνιατρική υπηρεσία και να αναφέρουν αμέσως οτιδήποτε θεωρήσουν ύποπτο.

 

Η συνεργασία όλων και η συμμόρφωση με τα παραπάνω, είναι απαραίτητα έτσι ώστε να προφυλάξουμε αποτελεσματικά το νομό μας από την ευλογιά.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κτηνιατρικά Κέντρα της περιοχής τους και στο Τμήμα Κτηνιατρικής τηλ. 2521351220 ή στο γραφείο 220 του Διοικητηρίου Δράμας.

Διαβάστηκε 2060 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή