Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Δελτίο Τύπου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Δράμας για τους πατατοκαλλιεργητές

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας ενημερώνει τους καλλιεργητές πατάτας του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου ότι εγκαταστάθηκε στις 28-05-2014 για δεύτερη χρονιά ο πειραματικός αγρός στο Περιθώρι για τον προσδιορισμό των ανθεκτικών ποικιλιών πατάτας στον παθότυπο 18 του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Synchytrium endobioticum. Παράλληλα, έχει εγκατασταθεί δοκιμαστικός αγρός με τις ανθεκτικές ποικιλίες για τον έλεγχο των οργανοληπτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών. Επίσης, έχει σχεδιαστεί η εγκατάσταση πειραματικού αγρού στο Κάτω Νευροκόπι για τον προσδιορισμό του παθοτύπου του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Synchytrium endobioticum που έχει διαπιστωθεί στο Αγρόκτημα.

Ο πειραματισμός για τον προσδιορισμό των ανθεκτικών ποικιλιών πατάτας του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας (μύκητα) Synchytrium endobioticum είναι ρητή υποχρέωση της Χώρας βάσει της φυτοϋγειονομικής νομοθεσίας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή διαχείριση των Ζωνών Ασφαλείας Περιθωρίου και Κάτω Νευροκοπίου και αποτελεί ουσιαστική ενέργεια για την άμβλυνση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων που έχει επιφέρει ο παραπάνω επιβλαβής οργανισμός καραντίνας στην περιοχή και παράλληλα να διασφαλίσουμε το ονομαστό προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) πατάτας Νευροκοπίου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εκτελείται από το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης του έργου είναι 215.700 €.

Διαβάστηκε 2614 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή