Γραφείο Τύπου

Υπογραφή σύμβασης για τον αναδασμό των Αμπελακίων ΠΕ Έβρου

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου για τον αναδασμό των Αμπελακίων του Δήμου Ορεστιάδας, προχώρησε σήμερα 05/06 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Πρόκειται για ένα έργο που αφορά έκταση 34.200 στρεμμάτων στους οικισμούς Αμπελάκια, Παταγή και Νεοχώρι, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και ο χρόνος αποπεράτωσής του σε 56 μήνες αν και ο ανάδοχος δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωσή του σε συντομότερο χρόνο.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο, που συνάδει απόλυτα με την προτεραιότητα που δίνει η Διοίκηση στον Πρωτογενή Τομέα, τον οποίο έχει αναγάγει σε βασικό αναπτυξιακό πυλώνα για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Το συγκεκριμένο έργο είχε προετοιμαστεί από προηγούμενες διοικήσεις ήδη από το 2014 και όπως τόνισε ο κ. Τοψίδης «η Περιφέρεια ως οργανισμός έχει συνέχεια» ενώ για την υφιστάμενη διοίκηση αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα και την βελτιστοποίηση των συνθηκών άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.

970dc1ae c4a6 4794 9591 116718ef0cc5

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο Κοινοτικό Κατάστημα Αμπελακίων, κατόπιν συμφωνίας με τον Δήμαρχο κ. Διαμαντή Παπαδόπουλο, ο οποίος παρέστη συνοδεία αντιδημάρχων και επεσήμανε και αυτός με τη σειρά ότι ο αναδασμός είναι ένα κατ’ εξοχήν αναπτυξιακό έργο, σε συνδυασμό και με τα έργα που έπονται αυτού και που συνολικά ενισχύουν την αγροτική παραγωγή και αναβαθμίζουν το παραγόμενο αγροτικό προϊόν.

Στην τελετή υπογραφής του έργου παρέστησαν επίσης ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Βαγγέλης Πουλιλιός, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Υποδομών και Έργων κ. Κώστας Βενετίδης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Οικονομικών κ. Φανή Μπαχαρίδου και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Στέλιος Κατσογριδάκης.

fe4c532a f596 4004 b26c 2658a68f4af7

Διαβάστηκε 47 φορές

Αναζήτηση Γραφείο Τύπου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή