Γραφείο Τύπου

Ξεκίνησε η εναέρια προνυμφοκτονία στην Περιφέρεια ΑΜΘ για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Όπως έχει καταστεί ήδη γνωστό, εδώ και αρκετές ημέρες έχει τεθεί σε εφαρμογή ο σχεδιασμός της Διοίκησης για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η εναρκτήρια φάση του σχεδιασμού ήταν ο εντοπισμός εστιών προνυμφών και η άμεση επέμβαση με επίγειους ψεκασμούς προκειμένου για την καταστροφή των εστιών.

Από την κατάρτιση του σχεδιασμού είχε προβλεφθεί το ενδεχόμενο εναέριων ρίψεων και είχε εξασφαλιστεί η σχετική άδεια. Πλέον, κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν εναέριες ρίψεις, οι οποίες ξεκίνησαν από τις ΠΕ Έβρου και Ροδόπης και συνεχίζονται σε όλες τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες.

Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθούν οι εστίες προνυμφών, όπου εντοπίζονται, ώστε να μειωθεί κατ’ επέκταση και ο δυνητικός πληθυσμός των ενήλικων εντόμων.

Φυσικά ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και δράσεις «ακμαιοκτονίας», δηλαδή ψεκασμούς κατά των ενήλικων εντόμων, που θα υλοποιηθούν στο μέλλον, ωστόσο η μάχη κατά των κουνουπιών είναι πολυεπίπεδη και δίνεται σε όλα τα μέτωπα.

ed77631d 91c0 42af a8c5 71d74567aa8a

Διαβάστηκε 633 φορές

Αναζήτηση Γραφείο Τύπου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή