Γραφείο Τύπου

Επίσκεψη του Νοτιοκορεάτη πρέσβη στην Καβάλα

Συνεχίζοντας την τριήμερη περιοδεία του στην Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη με επισκέψεις στην Αλεξανδρούπολη και στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη, μετά την διανυκτέρευση στην Ξάνθη, από την Πέμπτη το πρωί ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας (Νότια Κορέα) Jung Il Lee επισκέπτεται την Καβάλα και είχε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο και τους παρόντες θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, Τουρισμού Παναγιώτη Αρχοντή, ο Υγείας και Οικογένειας Γιώργο Δαλακούρα και φυσικά τον Αντιπεριφερειάρχη Εξωστρέφειας Χάρης Δαλκίτζης που τον προσκάλεσε και οργάνωσε την περιοδεία αυτή.

Στην συνάντηση ο κ. Μαρκόπουλος θύμισε στον κ.κ. Jung Il Lee, τις στενές ιστορικές σχέσεις της Ελλάδας με την Κορέα, καθώς ελληνικός στρατός πολέμησε για την απελευθέρωση της χώρας του, ενώ στην συνέχεια βρέθηκε και ένας δεύτερος κοινός τόπος ενδιαφέροντος που αφορά το γεγονός ότι το 30% των κατοίκων της Ν. Κορέας είναι Χριστιανοί και πολλοί από αυτούς κάθε χρόνο επισκέπτονται τους Αρχαίους Φιλίππους, στο πλαίσιο του ταξιδιού ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ. Επίσης στην διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκε η δυνατότητα περαιτέρω διεύρυνσης των τουριστικών σχέσεων των δυο χωρών και ο εξοχότατος πρέσβης πρότεινε την καθιέρωση και αεροπορικής σύνδεσης της περιοχής μας με την Σεούλ. Επιπλέον ο κ. Μαρκόπουλος παρουσίασε στον ξένο πρέσβη το παραγωγικό προφίλ της Καβάλας με τις σημαντικότερες υπηρεσίες και προϊόντα που το συνθέτουν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πανεπιστημιακές σχολές, στα μάρμαρα, τα πετρέλαια και στα γεωργικά προϊόντα. Η επίσκεψη έκλεισε με ανανέωση του ραντεβού, για το επόμενο ταξίδι του στην Καβάλα και τις ευχαριστίες για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

koreatispresvis 5

koreatispresvis 6

koreatispresvis 4

koreatispresvis 1

Ακολούθως ο κ.κ. Jung Il Lee, επισκέφτηκε το δημαρχείο Καβάλας όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχος Θόδωρο Μουριάδη. Το πρωινό πρόγραμμα της επίσκεψης έκλεισε με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, από τον αρχαιολόγο Μιχάκη Λυχούνα. Τέλος ο εξοχότατος Jung Il Lee και η σύζυγός του, εξέφρασαν τις ευχαριστίες του στον κ. Λυχούνα και τον ενθουσιασμό τους για την γνωριμία τους με την ιστορική πόλη του Αποστόλου Παύλου, τους Φιλίππους.

Στο αυριανό (29/03) πρόγραμμα περιλαμβάνονται επισκέψεις της Κορεάτικης αποστολής σε παραγωγικές μονάδες του Παγγαίου.

Διαβάστηκε 137 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:46

Αναζήτηση Γραφείο Τύπου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή