Γραφείο Τύπου

Σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Το Αυτοτελές Τμήμα ΠΑΜ – ΠΣΕΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ ανακοινώνει ότι προγραμματισμένα θα ηχήσουν στις 2 Οκτωβρίου 2023  οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης αλλά και σε όλη την Επικράτεια, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων-23» & «ΑΝΤΙΟΧΟΣ -23».

Πιο συγκεκριμένα από  τις 11 το πρωί έως και τις 12:35 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 2 Οκτωβρίου και μάλιστα με λίγα λεπτά διαφορά,  πρόκειται να ηχήσουν διαφορετικοί συναγερμοί, έναρξης και λήξης, για αεροπορική επίθεση και απειλή από χημικά, βιολογικά, ραδιολογικά και πυρηνικά όπλα, οι οποίοι, κατά περίπτωση, θα έχουν διάρκεια από ένα έως δύο λεπτά.

Ταυτόχρονα με την ήχηση των Σειρήνων Συναγερμού, θα ηχήσουν και καμπάνες εκκλησιών, με ταχύ ρυθμό για τρία λεπτά.

Το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων και οι κωδωνοκρουσίες έχουν καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και δεν θα υπάρχει κανένας απολύτως λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Διαβάστηκε 383 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 12:57

Αναζήτηση Γραφείο Τύπου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή