Γραφείο Τύπου

Στην τελετή έναρξης του 46ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας συμμετείχε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος

24102022

24102022

24102022

Στην τελετή έναρξης του 46ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, κ. Χρίστου Δήμα, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Μέτιος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το Φεστιβάλ συμβάλλει στην ανάδειξη της Δράμας ως ενός ελκυστικού προορισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ανέφερε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει κάθε χρόνο τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ με πόρους ύψους 70.000 ευρώ.

Ο κ. Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης πως έχει συμφωνήσει με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ με πόρους 6 εκατομμυρίων ευρώ του έργου για την αποκατάσταση των κτιρίων του πρώην Στρατοπέδου Ανδρικάκη και τη δημιουργία Κέντρου Κινηματογράφου.

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του κ. Μέτιου:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά μου να συμμετέχω στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Ενός Φεστιβάλ, που εδώ και 46 χρόνια, στηρίζει την ταινία μικρού μήκους και αναδεικνύει νέους δημιουργούς, προβάλλοντας τη Δράμα στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Τη Δράμα που έχει όλα τα στοιχεία, - ιστορία, πολιτισμό, φυσικό περιβάλλον, γαστρονομία - για να αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό.

Εμείς, ως Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στηρίζουμε οικονομικά το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

με 70.000 ευρώ κάθε χρόνο.

Η συμβολή μας στη διοργάνωση του Φεστιβάλ είναι κομμάτι της ευρύτερης πολιτικής μας για την στήριξη του πολιτισμού σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Γιατί πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό η τέχνη, ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του να στηρίζονται έμπρακτα από την Αυτοδιοίκηση.

Και είναι πραγματικά μεγάλη χαρά μου το γεγονός ότι, μετά από συμφωνία που κάναμε με την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, θα διαθέσουμε στο Υπουργείο Πολιτισμού περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας για την αποκατάσταση των κτιρίων του πρώην Στρατοπέδου Ανδρικάκη για να δημιουργηθεί εκεί ένα Κέντρο Κινηματογράφου.

Κάτι που θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τη Δράμα ως μια πόλη της τέχνης και του πολιτισμού.

Θέλω να συγχαρώ τον Δήμο Δράμας καθώς και όσους εργάζονται για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ. και να εκφράσω τις ευχές μου σε όλους τους δημιουργούς για καλή επιτυχία και για μια όμορφη διαμονή στη Δράμα και στην Περιφέρειά μας.»

Διαβάστηκε 175 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 18:17

Αναζήτηση Γραφείο Τύπου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή