Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Ανοιχτόκάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης στο φίλαθλο κοινό για το «10Ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MaxiBasketball Βετεράνων – Παλαιμάχων» Εμμανουήλ Ταπατζάς

Μία γιορτή του αθλητισμού, μία μεγάλη διοργάνωση για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού στην  Κομοτηνή1505202415052024b

Ανοιχτό κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό να παρακολουθήσουν τους αγώνες που θα γίνουν στο πλαίσιο του 10ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος MaxiBasketball Βετεράνων – Παλαιμάχων στην Κομοτηνή στις 17,18 & 19 Μαΐου, απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν από τονΣύνδεσμοΒετεράνων & Ερασιτεχνών Καλαθοσφαίρισης Κομοτηνής οι Δημήτριος Σερετίδης, Δημήτριος Πιρπιρής και Κώστας Γαλανάκης, οι καθηγητές ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ Κούλης Ταξιλδάρης και Γιώργος Μαυρίδης, ο Νίκος Μωραϊτης από τον ΓΑΣ, ο Ανέστης Σαββάκης από τον Αίαντακαι ο Σωφρόνης Παπουής από τον Άτλαντα.

Σε μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης ανέφερε: «Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε σαν ιδέα η υλοποίηση του 10ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης και πλέον αυτή η μεγάλη αθλητική διοργάνωση για την πόλη μας είναι γεγονός.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και προσωπικά ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης  από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε την προσπάθεια και τον σκοπό του Συνδέσμου Βετεράνων & Ερασιτεχνών Καλαθοσφαιριστών Κομοτηνής, υιοθέτησε το όραμά του και στήριξε το ξεχωριστό αυτό αθλητικό γεγονός.

Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός συνολικά για την Περιφέρεια ΑΜΘ, και κυρίως για την Ροδόπη, αφού θα την επισκεφθούν ομάδες από όλη την Ελλάδα όχι μόνο για να αγωνιστούν αλλά και για να γνωρίσουν τον τόπο μας και τα προϊόντα του. Γι’ αυτό άλλωστε όλοι οι τοπικοί φορείς, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, συμβάλλουν από πλευράς τους στην προσπάθεια αυτή. Με αυτό το πρωτάθλημα ενισχύεται ο Αθλητικός Τουρισμός στην ΠΕ Ροδόπης, δεδομένου ότι θα έρθουν περισσότεροι από 700 αθλητές και κάποιοι με τις οικογένειές τους για τρεις ημέρες, δίνοντας μεγάλη οικονομική ανάσα στην αγορά και τους επαγγελματίες της πόλης μας.

Το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης ανοίγει τις πύλες του το βράδυ της Παρασκευής και καλεσμένοι είναι όλοι πολίτες, που θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ωραίους αγώνες κατά τη διάρκεια τριών ημερών στα κλειστά γήπεδα της πόλης μας».

Τις ευχαριστίες του προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης, γιατί από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθεια, εξέφρασε ο Κούλης Ταξιλδάρης, δίνοντας παράλληλα τα εύσημα για την διοργάνωση στα μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων & Ερασιτεχνών Καλαθοσφαίρισης. Ο κος Ταξιλδάρης προπονεί μαζί με την Δήμητρα Δόλωμα την γυναικεία ομάδα μπάσκετ που συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Συνεχάρη τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής που έφεραν στην Κομοτηνή μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και την Περιφέρεια για την στήριξη, ο Γιώργος Μαυρίδης, σημειώνοντας πως «τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής είναι εραστές – αθλητές του μπάσκετ, είναι ένα ζωντανό παράδειγμα πως μπορούμε να φτιάξουμε αθλητές που αγαπούν τον αθλητισμό». Στις οργανωτικές λεπτομέρειες του πρωταθλήματος, αναφέρθηκε εκ μέρους του Συνδέσμου Βετεράνων ο Δημήτριος Σερετίδης, ευχαριστώντας όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τα μπασκετικά σωματεία, τους εθελοντές, την Περιφέρεια ΑΜΘ, τον Εμπορικό Σύλλογο, τους ξενοδόχους, τους επαγγελματίες εστίασης και καφέ και το σύνολο όσων στήριξαν την διοργάνωση.

Η τελετή έναρξης του 10ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος MaxiBasketball Βετεράνων – Παλαιμάχων είναι την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο του ΤΕΦΑΑ στην Πανεπιστημιούπολη. Συμμετέχουν 46 ομάδες με 730 βετεράνους αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, ενώ την Κομοτηνή θα επισκεφτούν και οι συνοδοί των αθλητών.Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα κλειστά γήπεδα μπάσκετ στο 1ο και 2ο Λύκειο, στο 4ο γυμνάσιο και το κλειστό γυμναστήριο του ΤΕΦΑΑ στην Πανεπιστημιούπολη. Επίσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» θα διεξαχθούν τρεις αγώνες καλαθοσφαίρισης, με συμμετοχές ομάδων με νοητική υστέρηση από Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και Κομοτηνή. Στη διάρκεια των τριών ημερών θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις για τους βετεράνους και τους συνόδους τους, όπως γνωριμία με την πόλη της Κομοτηνής-ξενάγηση και δώρα, δράση νεολαίας, ξενάγηση στο Στρατιωτικό Μουσείο, επίσκεψη στη Βεργίνα και δεξίωση όλων των ομάδων.

Το πλήρες πρόγραμμα του 10ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος MaxiBasketball Βετεράνων – Παλαιμάχων και αναλυτικά το πρόγραμμα αγώνων και τα γήπεδα στην ιστοσελίδα https://www.sbekko.gr και στη σελίδα στο Facebook: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης.

Από το γραφείο

Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 102 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή