Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζά στις εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας Κοσμίου

26042024 2

26042024 2

26042024 2

26042024 2

Αυτοψία στις εν εξελίξει εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας στο Κόσμιο πραγματοποίησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Κτηνοτροφίας Ριτβάν Χατζή Μεμέτ. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει για τη νέα γέφυρα, η οποία θα έχει μήκος 33,00 μ. και πλάτος 16,75 μ. εκ των οποίων τα 11,00 μ. καταλαμβάνονται από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα 5,75 μ. από τα πεζοδρόμια και τον ποδηλατόδρομο. Πέρα από την κατασκευή της γέφυρας, προβλέπεται η προσαρμογή-βελτίωση του τμήματος της επαρχιακής οδού από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής έως την είσοδο του οικισμού Κοσμίου, συνολικού μήκους 1 χλμ, με την πρόσθετη κατασκευή ποδηλατόδρομου πλάτους 2,00 μ.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ η εκτροπή της κυκλοφορίας, όταν ξεκινήσει η κατασκευή της γέφυρας, θα γίνεται μέσω παράκαμψης, που διέρχεται παράλληλα με την Εγνατία Οδό. Η παράκαμψη θα διαμορφωθεί με τρόπο ώστε να επιτρέπει την ασφαλή διέλευση οχημάτων παντός τύπου και θα είναι διπλής κατεύθυνσης. Επίσης η ιρλανδική διάβαση από την οποία διέρχεται η παράκαμψη θα διαπλατυνθεί και θα τοποθετηθούν στηθαία, ώστε να είναι αντιληπτό το ύψος του νερού σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εμμανουήλ Ταπατζάς διαβεβαίωσε για την ομαλή εκτέλεση του σημαντικού αυτού έργου, το οποίο θα βελτιώσει συνολικά την κυκλοφορία οχημάτων, επισημαίνοντας ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή χρήση της παράκαμψης και μετακίνηση, όσο διαρκούν οι εργασίες. Επανέλαβε για μια ακόμη φορά την ανάγκη συμμόρφωσης όλων στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για τον περιορισμό της όποιας όχλησης προκύψει στη διάρκεια υλοποίησης του έργου. Ζητούμενο, άλλωστε είναι, η καλή εκτέλεση του έργου με βάση το χρονοδιάγραμμα, προκειμένου αυτό να παραδοθεί προς χρήση στη διάθεση όλων των πολιτών.

                                                                                   Από το γραφείο

                                                                     Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 65 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή