Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς, η κοσμήτορας Σ.Ε.Φ.Α.Α. - Δ.Π.Θ. Ελένη Δούδα και οι καθηγητές Τ.Ε.Φ.Α.Α. Βαγγέλης Αλμπανίδης και Ηλίας Σμήλιος

Όλα έτοιμα για τον «Αγώνα δρόμου «DUTh Campus Run (DCR) 2024 7.000 μ. και 14.000 μ.»»

02042024

Την Κυριακή 7 Απριλίου θα διεξαχθεί ο «Αγώνας δρόμου «DUTh Campus Run (DCR) 2024 7.000 μ. και 14.000 μ.»», μία διοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, με την υποστήριξη του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ., στο πλαίσιο εορτασμού των 40 ετών από την ίδρυση του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Λεπτομέρειες της διοργάνωσης παρουσιάστηκαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς, η κοσμήτορας Σ.Ε.Φ.Α.Α. - Δ.Π.Θ.  Ελένη Δούδα και οι καθηγητές Τ.Ε.Φ.Α.Α. Βαγγέλης Αλμπανίδης και Ηλίας Σμήλιος

     Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς δήλωσε: «Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας στην Περιφέρεια ΑΜΘ και την Π.Ε. Ροδόπης θέσαμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων ανάπτυξης και ανάδειξης των τοπικών κοινωνιών. Δράσεις με στρατηγική και όραμα που μπορούν να συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας. Ο αθλητικός τουρισμός, που έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές στην περιοχή μας ακριβώς λόγω της πολύχρονης παρουσίας και προσφοράς του ΤΕΦΑΑ και συνολικά του ΔΠΘ, στην προαγωγή της επιστήμης της φυσικής αγωγής και των αθλητικών δρωμένων, είναι ένας από τους τομείς που θέλουμε να αναπτύξουμε.

      Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την πλήρη ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού αποφασίσαμε την διοργάνωση του αγώνα δρόμου «DUTh Campus Run (DCR)». Ένα δρομικό γεγονός, όπου φυσικά πρωταγωνιστεί το ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ και φιλοδοξούμε να προσελκύσει δρομείς από όλη την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, με απώτερο στόχο την καθιέρωση του ως ετήσιο θεσμό της περιοχής μας και την ανάδειξη της Ροδόπης ως επίκεντρο του Αθλητικού Τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας.

      Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την διοργάνωση, η οποία μάλιστα έχει πολύ σημαντικό χαρακτήρα καθώς γίνεται στο πλαίσιο εορτασμού των 40 ετών από την ίδρυση του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κο Χριστόδουλο Τοψίδη που εξαρχής στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια υλοποίησης της τόσο σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην πόλη της Κομοτηνής.

     Εγώ προσωπικά θα ήθελα να προσκαλέσω όλους σε αυτήν την γιορτή του αθλητισμού που απευθύνεται δωρεάν σε όλους να τρέξουμε, να αναδείξουμε την αξία της άθλησης και φυσικά να γίνουμε όλοι πρεσβευτές του ιδεώδους του αθλητισμού». 

      Η κοσμήτορας Σ.Ε.Φ.Α.Α. - Δ.Π.Θ.  Ελένη Δούδα δήλωσε: «Το 2024 είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για το ΤΕΦΑΑ καθώς γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του. Το 1984 υποδέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του και από τότε μέχρι σήμερα ο ακαδημαϊκός ρόλος του ΤΕΦΑΑ εξελίχθηκε σε μία πολύπλευρη οντότητα με επιμέρους πτυχές, οι οποίες συνδέονται με την τοπική κοινωνία. Το Τμήμα μας αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο, που ζει, κινείται και αναπτύσσεται στην ακριτική περιοχή της Θράκης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια ΑΜΘ και τον περιφερειάρχη κο Χριστόδουλο Τοψίδη, την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και τον Αντιπεριφερειάρχη κο Εμμανουήλ Ταπατζά, γιατί από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν και υποστήριξαν τον αγώνα δρόμου και να προσκαλέσω όλους είτε να συμμετέχουν βιωματικά, είτε να παρακολουθήσουν».

      Ο καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Βαγγέλης Αλμπανίδης δήλωσε: «Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ. Η επέτειος αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία όχι μόνο για αναστοχασμό της πορείας του Τμήματος αλλά και ανάδειξης του επιστημονικού του έργου και κοινωνικού του ρόλου. Σκοπός της διοργάνωσης DUTh Campus Run είναι η προώθηση της αντίληψης για περισσότερη κίνηση στην καθημερινότητά μας, περισσότερη δραστηριότητα, πάντα με έλεγχο και μέτρο, που θα βελτιώσει όχι μόνο την ποιότητα ζωής αλλά και την υγεία μας. Η πανεπιστημιούπολη, ένα ανοιχτό στάδιο που θα το ζήλευαν πολλοί, είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί».

      Ο καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Ηλίας Σμήλιος δήλωσε: «Με τον αγώνα DUTh Campus Run επιδιώκουμε να εκμεταλλευτούμε τον πανέμορφο χώρο της πανεπιστημιούπολης διοργανώνοντας έναν αγώνα εντός αυτής. Η φετινή χρονιά ήταν η κατάλληλη για την διοργάνωση λόγω του εορτασμού των 40 ετών λειτουργίας του Τμήματος μας. Σε αυτήν την προσπάθεια είχαμε την πολύ μεγάλη υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Περιφερειάρχη κου  Χριστόδουλου Τοψίδη και της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και του Αντιπεριφερειάρχη κου Εμμανουήλ Ταπατζά, τους οποίουςευχαριστώ θερμά».                                                                                               

                                                                                                                                             Από το γραφείο

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης

Διαβάστηκε 83 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 17:18

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή