Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Επίσκεψη της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

08042022 5

08042022 5

Με τους Υποψήφιους Ακόλουθους της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών, την Πρέσβειρα και Διευθύντρια της Ακαδημίας Νίκη Καμπά και τον Υποδιευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Αθανάσιο Παπαμάργαρη, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην περιοχή.

Ο κ. Τσαλικίδης καλωσόρισε την Πρέσβειρα κ. Καμπά, τον κ. Παπαμάργαρη και τους μελλοντικούς διπλωμάτες της Ελλάδας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την τιμητική επίσκεψη. «Σας καλωσορίζουμε και σας υποδεχόμαστε σε μια περιοχή πολυπολιτισμική, με κομβική και στρατηγική θέση, που αποτελεί γεωγραφικά, γεωπολιτικά, πολιτιστικά και ιστορικά σταυροδρόμι τριών χωρών στα ΝΔ Βαλκάνια και συγχρόνως ακρογωνιαίο λίθο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έναν τόπο που αξίζει να είναι παράδειγμα και πρότυπο για τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης εστίασε στην αναφορά του στην αναπτυξιακή ταυτότητα της Ροδόπης σημειώνοντας, «παρά τις περιόδους απομόνωσης και εσωστρέφειας που πέρασε ο τόπος μας, σήμερα ανοίγεται ξανά. Η Ροδόπη διαθέτει σήμερα όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να της επιτρέψουν να παίξει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης προσέφερε στα μέλη της Διπλωματικής Ακαδημίας, το επετειακό φωτογραφικό λεύκωμα «Ροδόπη: Ματιές από το χθες στο σήμερα» έκδοση για τα 100 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Κομοτηνής και της Θράκης στην Ελλάδα.

                                                Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 431 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή